Champions League

Ατσαλάκωτη στο «Άνφιλντ» η Μπάγερν

Η Λίβερπουλ έριχνε... άσφαιρα, η Μπάγερν ήταν κυνική και διαβασμένη, με το 0-0 στο «Άνφιλντ» να αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς. Είχαν 12 τελικές και δύο στην εστία οι ρεντς.

Ανοικτούς λογαριασμούς για τις 13 Μαρτίου και τη ρεβάνς στο Μόναχο, άφησαν Λίβερπουλ και Μπάγερν Μονάχου, που αναδείχθηκαν ισόπαλες δίχως τέρματα στο «Άνφιλντ».

Το 0-0 σίγουρα είναι ένα δίκαιο αποτέλεσμα, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να είναι καλύτερη στα σημεία, να έχει τις ευκαιρίες κυρίως στο πρώτο μέρος, με τα πυρά της όμως να αποδεικνύονται... άσφαιρα! Από τις 14 τελικές, μόλις οι δύο ήταν εντός εστίας!

Αντίθετα, η ομάδα του Κόβατς, ήταν κυνική, διαβασμένη, εξαιρετική στο ανασταλτικό κομμάτι και έγινε η πρώτη ομάδα φέτος που δεν δέχεται γκολ στην έδρα των «κόκκινων».

Επί της ουσίας, η ομάδα του Κλοπ εμφάνισε δύο διαφορετικά πρόσωπα. Ένα εντελώς επιθετικό στο πρώτο μέρος, έχοντας δώδεκα τελικές, κάτι που άλλαξε στην επανάληψη, με τους «ρεντς» να φτάνουν μόλις δύο φορές σε θέση βολής προς την εστία του Νόιερ.

Σίγουρα, το αποτέλεσμα είναι ανοικτό, αλλά δίνει ισχνό προβάδισμα στην Μπάγερν ενόψει της ρεβάνς στο Μόναχο.

inner

Το ματς



Μπορεί το πρώτο δεκάλεπτο να ήταν κακό, όμως μετά την πρώτη τελική στο ματς, ο ρυθμός άλλαξε, έγινε πιο γρήγορος και το παιχνίδι σαφώς πιο ανοικτό.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ήταν ένα κλικ καλύτερη και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το γρήγορο επιθετικό τρανζίσιον, με τους Σαλάχ και Φιρμίνιο να δημιουργούν ρήγματα στα άκρα. Ωστόσο, όσες φορές έφτασαν μπροστά στον Νόιερ, οι «ρεντς» τα έκαναν... μαντάρα στην τελική προσπάθεια, με αποτέλεσμα από τις 12 τελικές στο πρώτο μέρος, μόλις η μία να είναι στην εστία.

Πάντως τα τελευταία δέκα χρόνια, η ομάδα του Κλοπ έγινε μόλις η δεύτερη στη διοργάνωση μετά τη Ρεάλ που φτάνει σε αυτό τον αριθμό τελικών σε ένα ημίχρονο.

inner

Η Μπάγερν ήταν υπομονετική στο παιχνίδι της, ενώ τα πολλά λάθη στα χαφ και στα μετόπισθεν από τους «ρεντς» που πούλαγαν αρκετά την μπάλα, έδωσαν την ευκαιρία στην ομάδα του Κόβατς να απειλήσει τον Άλισον σε κάποιες περιπτώσεις.

Στο 12’ η Λίβερπουλ έχει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι. Βαθιά μπαλιά στην περιοχή, ο Σαλάχ φεύγει στην πλάτη της άμυνας, αλλά ο Νόιερ ήταν εκεί και είπε «όχι» στην κοντινή προβολή του Αιγύπτιου. Η απάντηση για τους Βαυαρούς ήρθε άμεσα μόλις ένα λεπτό αργότερα. Ο Γκνάμπρι έφυγε από δεξιά, γύρισε στην περιοχή, με τον Άλισον να αποκρούει ενστικτωδώς στην προσπάθεια του Μάτιπ να βάλει... αυτογκόλ!

Οι Γερμανοί συνέχισαν να πιέζουν στο καλό τους πεντάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο και στο 16’ μετά από λάθος διώξιμο του Άλισον, ο Κομάν προσπάθησε να απειλήσει αλλά το σουτ του κατέληξε στην εξωτερική πλευρά της εστίας.

Από το ημίωρο και μετά οι «ρεντς» ήταν καλύτεροι. Ισορρόπησαν στην κατοχή της μπάλας, προσπάθησαν να αναπτυχθούν πιο ορθολογικά και είχα δύο τεράστιες φάσεις για να πάρουν προβάδισμα.

Στο 35’ ο Μανέ μετά από κόντρα σε σουτ του Κεϊτά, βρέθηκε φάτσα με τον Νόιερ, αλλά το τελείωμα του ήταν τόσο κακό που η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 40ο λεπτό, ο Σαλάχ έβγαλε με... τακουνάκι στον Φιρμίνιο, εκείνος γύρισε στην περιοχή, αλλά ο προωθημένος Μάτιπ δεν βρήκε δρόμο προς την εστία, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο δίχως σκορ.

Στο δεύτερο μέρος η Μπάγερν συνέχισε να είναι αρκετά καλή στο ανασταλτικό κομμάτι και με... κυνισμό κράτησε μακριά από το Νόιερ τους παίκτες του Κλοπ.

Οι 12 τελικές του πρώτου μέρους, έγιναν μόλις δύο στην επανάληψη, με τους «ρεντς» να αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων στο δεύτερο ημίχρονο.

Η καλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους, καταγράφηκε στο 85’ με τον Νόιερ να διώχνει σε κόρνερ την κεφαλιά ψαράκι του Μανέ, στη μόνη φάση που χρειάστηκε να επέμβει στο δεύτερο ημίχρονο.

inner

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time από το control room του sport-fm.gr την εξέλιξη του αγώνα



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων



Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Αλισον, Αρνολντ, Μάτιπ, Φαμπίνιο, Ρόμπετσον, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Κεϊτά (76' Μίλνερ), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (76' Οριζί).

Μπάγερν Μονάχου (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Ζίλε, Χούμελς, Αλάμπα, Κίμιχ, Τιάγκο, Μαρτίνεθ, Χάμες (88' Ρενάτο Σάντσες), Γκνάμπρι (91' Ραφίνια), Κομάν (81' Ριμπερί), Λεβαντόβσκι.



Γιώργος Σπανομανώλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x