Ελλάδα

Αυτούς είχε έτοιμους για την Εθνική ο Τζον Φαν’τ Σιπ

Το ταξίδι της Εθνικής ομάδας στις ΗΠΑ τον Μάρτιο για τα δύο φιλικά με Κόστα Ρίκα και Μεξικό δεν έγινε ποτέ, λόγω κορωνοϊού ωστόσο ο Τζον Φαν’τ Σιπ είχε σχεδιάσει το αγωνιστικό του πλάνο.

Ευκαιρία σε ποδοσφαιριστές που δεν έχουν παραστάσεις με την Εθνική Ανδρών θα έδινε ο Τζον Φαν’τ Σιπ στα φιλικά με την Κόστα Ρίκα (26/03) και το Μεξικό (29/03). Ο Ολλανδός τεχνικός είχε αποφασίσει να συμπεριλάβει στις κλήσεις του νέα πρόσωπα από την Super League, αλλά και από το εξωτερικό προκειμένου να τσεκάρει την προσαρμογή τους με το υπόλοιπο γκρουπ στις προπονήσεις και ενδεχομένως να τους έδινε χρόνο συμμετοχής στα δύο φιλικά τεστ.

Ο εκλέκτορας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος σκόπευε να καλέσει για πρώτη φορά τους Τάσο Χατζηγιοβάνη, Στράτο Σβάρνα και Κοσμά Τσιλιανίδη από το ελληνικό πρωτάθλημα. Στη λίστα των «λεγεωνάριων» υπήρχαν και τα ονόματα του Γιώργου Κυριακόπουλου της Σασουόλο και του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου, που αγωνίζεται δανεικός από την Άρσεναλ στη Νυρεμβέργη.

Με δεδομένη την απουσία του Παντελή Χατζηδιάκου, ο οποίος θα χρειαστεί αρκετό καιρό για να επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση στο γόνατο, ο Τζον Φαν’τ Σιπ θα καλούσε τον 22χρονο στόπερ της ΑΕΚ, Στράτο Σβάρνα (19 συμμετοχές, 1 γκολ), αλλά και τον Κωνσταντίνο Μαυροπάνο.

Εξάλλου, ο Ολλανδός προπονητής ήθελε έξτρα λύσεις στη μεσοεπιθετική γραμμή συνεπώς στο προσκλητήριο του θα βρίσκονταν ο 22χρονος εξτρέμ του Παναθηναϊκού, Τάσος Χατζηγιοβάνης (26 συμμετοχές, 7 γκολ) και ο πιο σταθερός σε απόδοση παίκτης του ΟΦΗ, Κοσμάς Τσιλιανίδης (26 συμμετοχές, 7 γκολ).

Καλή άποψη είχε σχηματίσει για τον αριστερό μπακ χαφ της Σασουόλο, Γιώργο Κυριακόπολο, ο οποίος μετρά 17 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο Ιταλίας. Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι ο 24χρονος αμυντικός είχε παραχωρηθεί το περασμένο καλοκαίρι με τη μορφή δανεισμού από τον Αστέρα Τρίπολης και η πρόθεση των Ιταλών είναι να προχωρήσουν στην απόκτησή του.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στις επιλογές του Τζον Φαν’τ Σιπ ήταν και ο Ταξιάρχης Φούντας, που συνεχίζει την καριέρα του στην Αυστρία με τη Ραπίντ Βιέννης, πραγματοποιώντας μια παραγωγική σεζόν με 15 γκολ σε 21 συμμετοχές. Βεβαίως, δεν θα ήταν η πρώτη εμφάνιση του 24χρονου επιθετικού με τη «γαλανόλευκη», καθώς είχε κληθεί τον Ιούνιο του 2015 επί ημερών Σέρχιο Μαρκαριάν, στο ματς με τα Νησιά Φερόε για τα προκριματικά του Euro 2016 και στο φιλικό με την Πολωνία.

Μένει να δούμε εάν οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές θα αποτελέσουν επιλογές του Τζον Φαν’τ Σιπ και στις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας, αρχής γενομένης από τα παιχνίδια για το UEFA Nations League.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x