Stoiximan Super League

Βαρούχας στον ΣΠΟΡ FM: «Διόρθωσε πολλές αποφάσεις το VAR»

Ο Παναγιώτης Βαρούχας στάθηκε στη χρήση του VAR, που στις περισσότερες περιπτώσεις έγινε σωστά στην 14η αγωνιστική της Super League.

Το VAR λειτούργησε ως επί το πλείστον σωστά στους αγώνες της 14ης αγωνιστικής της Super League, όπως τόνισε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Παναγιώτης Βαρούχας.

Παράλληλα, σχολίασε την απόφαση των διαιτητών να απέχουν από τους αγώνες της 18ης αγωνιστικής. «Η ΕΠΟ έπρεπε να πάρει θέση εδώ και καιρό. Δεν πήγαινε άλλο», ανέφερε ο έμπειρος καθηγητής διαιτησίας.

Αναλυτικά η «έκθεση» του Παναγιώτη Βαρούχα για τους αγώνες του Σαββατοκύριακου:

ΟΦΗ-Άρης (Κομίνης): «Στο μαρκάρισμα του Κουτρουμπή σε παίκτη του Άρη, ούτε ο διαιτητής, αλλά ούτε το VAR ασχολήθηκε με την φάση. Τόσο ο Κομίνης, όσο και ο Σέζος που ήταν στο VAR έπρεπε να επιληφθούν. Ήταν 100% πέναλτι!

Παναθηναϊκός-Λαμία (Τάσης): «Ο Θεοδωρόπουλος ανέτρεψε τον Χατζηγιοβάνη και σωστά δόθηκε πέναλτι. Οι δύο κίτρινες στον Μπεχαράνο ήταν επίσης σωστές. Στο 93’ σε σουτ παίκτη του Παναθηναϊκού, αποκρούει ο αμυντικός και αντί κόρνερ η μπάλα δίνεται άουτ. Πώς δεν κατάλαβε από την πορεία της μπάλας ότι υπήρχε κόντρα; Κάποια πράγματα πρέπει να τα σκέφτεται με απλή λογική ένας διαιτητής».

Ξάνθη-ΑΕΚ (Ζαχαριάδης): «Στο 46’ στο σουτ του Λιβάγια η μπάλα χτυπά στο χέρι του Καρασαλίδη, αλλά το έχει μαζέψει στο σώμα του και δεν υπάρχει παράβαση. Στην πτώση του Χουλτ δεν υπάρχει καμία επαφή. Το αριστερό του πόδι βρίσκει το δεξί του και δεν υπάρχει πέναλτι, σωστά πήρε πίσω την απόφαση ο Ζαχαριάδης μέσω VAR. Ούτε ο Χουλτ δεν διαμαρτυρήθηκε μετά. Η αποβολή του Φασίδη είναι σωστή, γιατί ήταν και τα δύο μαρκαρίσματα που έκανε για κίτρινη».

Λάρισα-Ατρόμητος (Σιδηρόπουλος): «Στο 5’ έγινε χρήση VAR για το γκολ του Ατρομήτου, για το αν έκανε φάουλ ο Βέλλιος στο ξεκίνημα της φάσης. Πράγματι αποκτά πλεονέκτημα με τη χρήση του χεριού του, υπήρχε φάουλ, αλλά δεν δόθηκε. Στο πέναλτι που δόθηκε με την χρήση του VAR, πάλι ο Βέλλιος σταματά την μπάλα και σωστά καταλογίστηκε».

Βόλος-Πανιώνιος (Παπαδόπουλος): «Το γκολ του Εμμανουηλίδη σωστά ακυρώθηκε. Οι δύο κίτρινες στον Ευαγγέλου είναι επίσης σωστές. Το πέναλτι που δόθηκε με χρήση VAR είναι σωστό, γιατί ο Ευαγγέλου βρίσκει τον αντίπαλό του. Πάμε στη φάση του Μελίσσα. Όταν ο τερματοφύλακας βγει από την περιοχή του λογίζεται σαν παίκτης. Ο αντίπαλος δεν ήταν σε προφανή θέση για γκολ, άρα ήταν σωστά κίτρινη κι όχι κόκκινη κάρτα».

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός (Παπαπέτρου): «Υπάρχει τοποθέτηση των ποδιών του Πασαλίδη στον Γκιγέρμε. Ο Παπαπέτρου από το σημείο που βρίσκεται δεν είχε άμεση αντίληψη της φάσης, αλλά με την χρήση του VAR δόθηκε σωστά η κόκκινη κάρτα».

Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ (Τσαγκαράκης): «Ο Δημητριάδης ανέκοψε μια επίθεση του ΠΑΟΚ για γκολ υποδεικνύοντας οφσάιντ χωρίς να υπάρχει. Να ξέρουμε πως δεν πρέπει να ασκούμε κριτική σε έναν διαιτητή που αργεί να σηκώσει οφσάιντ. Είναι λάθος να βιάζεται πλέον ένας βοηθός να σηκώσει σημαία, γιατί πλέον υπάρχει το VAR και δεν πρέπει να διακόπτεις μια φάση για την οποία δεν είσαι 100% σίγουρος».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x