Stoiximan Super League

Βαρούχας στον ΣΠΟΡ FM: «Μας έχει μπερδέψει ο Κλάτενμπεργκ - Θέλει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα»

Αιχμές για τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ, με αφορμή τις δημόσιες τοποθετήσεις του για τις επίμαχες φάσεις της πρόσφατης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, άφησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Παναγιώτης Βαρούχας.

Τις θέσεις που πήρε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ για τις επίμαχες φάσεις της αγωνιστικής που προηγήθηκε στο πρωτάθλημα σχολίασε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Παναγιώτης Βαρούχας.

Μιλώντας στην εκπομπή των Βασίλη Βέργη-Βάιου Τσούτσικα και με αφορμή την τοποθέτηση του Άγγλου αρχιδιαιτητή ότι δεν ήταν πέναλτι το χέρι του Ινσούα στο Αγρίνιο, τόνισε ότι ο κανονισμός δεν αναφέρει πουθενά ψυχολογική φόρτιση.

Αφού σημείωσε λοιπόν ότι ο Κλάτενμπεργκ «μας έχει μπερδέψει», υπογράμμισε ότι θα πρέπει να τοποθετείται βάσει κανονισμών και όχι «να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα».

Όσα είπε, μεταξύ άλλων, ο Βαρούχας

Για το πέναλτι που έχασε ο ΠΑΟΚ: «Το αριστερό πόδι του τερματοφύλακα πατάει τη γραμμή την ώρα που χτυπιέται το πέναλτι -όπως λέει ο κανονισμός- οπότε δεν πρέπει να δοθεί επανάληψη».

Για τη θέση Κλάτενμπεργκ ότι δεν υπάρχει πέναλτι στο χέρι του Ινσούα: «Καλός διαιτητής ήταν ο Κλάτενμπεργκ, αλλά κάπου μας έχει μπερδέψει. Βγήκε πριν μια βδομάδα στη “Daily Mail” για φάσεις του αγγλικού πρωταθλήματος και είπε ότι έχει καταργηθεί η πρόθεση.

Αν ένας παίκτης απλώσει το χέρι στη γραμμή να σταματήσει την μπάλα, δεν υπάρχει πρόθεση; Ή αν το κάνει κάποιος που επιχειρεί να σκοράρει με το χέρι; Δεν μπορεί να λέει στην Αγγλία ότι δεν υπάρχει πρόθεση και εδώ ότι υπάρχει πρόθεση.

Ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος. Δεν λέει τίποτα για ψυχολογική φόρτιση του παίκτη. Πιάνεις την μπάλα με το χέρι εντός περιοχής, είναι πέναλτι. Συναισθηματική φόρτιση δεν υπάρχει στον κανονισμό διαιτησίας.

Επίσης είπε ότι δεν αποβάλλεται ο παίκτης που μπήκε χωρίς άδεια (σ.σ. Καρασαλίδης) γιατί ήταν η πρώτη φορά. Δηλαδή θα έμπαινε και δεύτερη φορά με σκισμένη φανέλα ο παίκτης για να του βγάλεις κάρτα»;


Για τις δημόσιες τοποθετήσεις του Κλάτενμπεργκ επί των επίμαχων φάσεων: «Να τοποθετείται βάσει των κανονισμών και όχι να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Το να κάνεις κριτική στον Παναιτωλικό και τη Λαμία είναι εύκολο πράγμα. Όταν θα έρθουν τα ματς με τους μεγάλους θα τον δούμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x