Stoiximan Super League

Βαρούχας στον ΣΠΟΡ FM: «Το VAR επέδρασε θετικά αυτή την αγωνιστική»

Ο Παναγιώτης Βαρούχας έκρινε σωστές τις περισσότερες δύσκολες αποφάσεις των διαιτητών στους αγώνες της Super League, με την βοήθεια και του VAR.

Τα «φώτα» του για τις αμφισβητούμενες φάσεις της αγωνιστικής έδωσε, όπως κάθε Δευτέρα, ο Παναγιώτης Βαρούχας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

«Το VAR επέδρασε θετικά αυτό το Σαββατοκύριακο κι αν είχαν βάλει την τεχνολογία του οφσάιντ θα ήταν ακόμη καλύτερα», ανέφερε ο έμπειρος καθηγητής διαιτησίας.

Για τις βασικές αμφισβητούμενες φάσεις, έδωσε δίκιο στις πιο σημαντικές αποφάσεις σε Νέα Σμύρνη, ΟΑΚΑ και Τούμπα, ενώ τόνισε πως έπρεπε να δοθεί πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού και κόκκινη στον Σένκεφελντ στο ματς με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά, η «έκθεση» των διαιτητών της 11ης αγωνιστικής της Super League από τον Παναγιώτη Βαρούχα:

Πανιώνιος-Ολυμπιακός (Κομίνης): «Έχουμε ένα τράβηγμα του Μπουχαλάκη από τον Μασούρα. Ο πρώτος πέφτει, αλλά η μπάλα εκείνη την στιγμή δεν είναι μέσα στο γήπεδο. Είναι στο κόρνερ και δεν έχει εκτελεστεί. Έπρεπε ο Μασούρας να πάρει κίτρινη κάρτα και το κόρνερ να εκτελεστεί ξανά. Αν είχε εκτελεστεί το κόρνερ, θα ήταν πέναλτι. Στο 52’ δόθηκε πέναλτι στο σουτ του Βαλμπουενά που χτυπά στο χέρι του παίκτη του Πανιωνίου που ήταν εκτεθειμένο. Σωστά δόθηκε η παράβαση. Στο γκολ του Πανιωνίου, δεν έχει γίνει φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης πάνω στον Γκερέρο».

Λαμία-Ξάνθη (Κουμπαράκης): «Έχουμε μια φάση προς συζήτηση, όταν ο τερματοφύλακας της Ξάνθης πιάνει την μπάλα. Την έχει εντός περιοχής, αλλά το πόδι του είναι έξω. Μετρά πού είναι η μπάλα, απορώ γιατί διαμαρτύρονταν κάποιοι παίκτες».

Ατρόμητος-ΟΦΗ (Κουτσιαύτης): «Είχαμε δύο περιπτώσεις του Κουτρουμπή και του Γούτα, όπου η μπάλα πηγαίνει από το σώμα στο χέρι και σωστά δεν δόθηκε κάτι. Σε μια σύγκρουση Κουτρουμπή και Βέλλιου, το κράτημα δεν ήταν τέτοιο για να επιφέρει άλλη παράβαση».

Αστέρας Τρίπολης-Βόλος (Τσαγκαράκης): «Στο 29’ σε μια επίθεση του Αστέρα ο βοηθός Μαυρουδής υποδεικνύει οφσάιντ που δεν υπάρχει. Ο βοηθός έχει κακή θέση και ήταν λάθος η υπόδειξή του. Όσο για τις δύο κίτρινες του Τασουλή, η πρώτη υπάρχει αλλά εκεί έχει κάνει φάουλ ο παίκτης του Βόλου αρχικά και στην συνέχεια ο Τασουλής κάνει το φάουλ για την πρώτη κίτρινη. Σωστά δόθηκε η δεύτερη κίτρινη και έγινε κόκκινη».

ΠΑΟΚ-ΑΕΛ (Τάσσης): «Η ΑΕΛ ζητά χέρι του Ίνγκασον. Ο τελευταίος όχι απλώς προσπαθεί να αποφύγει την μπάλα, αλλά έχει μαζέψει το χέρι του πάνω στο σώμα και σωστά δεν δόθηκε πέναλτι. Σε μια άλλη φάση, στο ακυρωθέν γκολ του ΠΑΟΚ, ο Μάτος από συνήθεια πάντα χρησιμοποιεί τα χέρια του και ο διαιτητής επειδή το γνωρίζει αυτό βλέποντας να χρησιμοποιεί το δεξί του χέρι στην φάση να καθηλώνει τον παίκτη της ΑΕΛ δίνει το φάουλ. Οι δύο κίτρινες στον Μιχαήλ είναι σωστές».

ΑΕΚ-Άρης (Ευαγγέλου): «Ο Ιντέγε απλώνει το πόδι για να πατήσει τον Μάνταλο και δείχνει να έχει σκοπιμότητα. Άρα σωστά είδε την κόκκινη κάρτα. Ο διαιτητής ίσως να μην το είδε από την οπτική γωνία που ήταν, αλλά το VAR διόρθωσε την κατάσταση. Στο πέναλτι που κερδίζει η ΑΕΚ, ο παίκτης του Άρη κάνει την προβολή και βρίσκει αμυδρά την μπάλα, αλλά το μεγάλο πάτημα με τις τάπες πηγαίνει στο πόδι. Η μπάλα είναι διεκδικήσιμη και ανατρέποντας τον επιτιθέμενο δεν μπορεί να πάει στην φάση. Σωστά δόθηκε το πέναλτι. Είναι πολύ δύσκολη φάση και γι’ αυτό χρειάστηκε το VAR. Να μην αδικούμε τους διαιτητές. Το VAR μπορούσε να παρέμβει και στη φάση με την χειρονομία του Ροζ για χρηματισμό του διαιτητή. Ο κανονισμός είναι σαφής πως μπορεί να επέμβει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας».

Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός (Ζαχαριάδης): «Ο Σένκεφελντ τραβά τον αντίπαλό του. Ξεκινά εκτός περιοχής, αλλά το τράβηγμα είναι παρατεταμένο και ο παίκτης του Παναιτωλικού μόλις μπαίνει μέσα στην περιοχή πέφτει. Είναι πέναλτι και δεύτερη κίτρινη κάρτα. Σε μια άλλη φάση του Σένκεφελντ, η μπάλα πηγαίνει από το σώμα στο χέρι και δεν υπάρχει παράβαση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x