Stoiximan Super League

Βαρούχας στον ΣΠΟΡ FM: «Υπήρχε φάουλ στο πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ»

Αρκετά λάθη εντόπισε στη διαιτησία του ντέρμπι (και όχι μόνο) ο Παναγιώτης Βαρούχας.

Τα διαιτητικά λάθη που έγιναν στους αγώνες του Σαββατοκύριακου στη Super League ανέλυσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Παναγιώτης Βαρούχας. Ο έμπειρος καθηγητής διαιτησίας έκανε λόγο για φάουλ του Μάτος στον Κολοβέτσιο στο πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό, ενώ χαρακτήρισε δικαιολογημένη την αποβολή του Ζαμπά. Παράλληλα αναφέρθηκε στα σφυρίγματα του Άρης-ΑΕΚ τονίζοντας πως στις δύο φάσεις που φωνάζουν οι γηπεδούχοι διαιτητής και βοηθός ενήργησαν σωστά.

Αναλυτικά, η «έκθεση» του Παναγιώτη Βαρούχα για τις διαιτησίες του Σαββατοκύριακου στη Super League:

Άρης-ΑΕΚ: «Το γκολ του Άρη στο πρώτο ημίχρονο σωστά ακυρώθηκε. Κάνει κίνηση για συμμετοχή στη φάση ο παίκτης που ήταν εκτεθειμένος και βρίσκεται και στο οπτικό πεδίο του Μπάρκα. Μπράβο στον βοηθό Τριανταφύλλου που το υπέδειξε. Δεν καταλαβαίνω πάντως γιατί πήγε κοντά στον βοηθό ο διαιτητής. Δεν έχουν ενδοεπικοινωνία; Στο πέναλτι που ζητά ο Άρης για χέρι Τσόσιτς, ο κανονισμός λέει πως όταν η μπάλα πηγαίνει στο χέρι στήριξης δεν υπάρχει παράβαση. Σωστά δεν καταλογίστηκε πέναλτι λοιπόν. Επίσης δεν υπάρχει φάουλ στον Οικονόμου στη φάση από την οποία ξεκινά το πρώτο γκολ. Ο Διαμαντόπουλος χαρίστηκε σε κάποιες κάρτες, όπως στον Άλεφ και τον Οικονόμου».

ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη: «Εκεί είχαμε απονομές βραβείων Όσκαρ. Στο 8’ σωστά δεν δόθηκε πέναλτι σε ένα χέρι μέσα στην περιοχή της Ξάνθης. Ο βοηθός Δημόπουλος έχασε πολλές φάσεις. Επίσης δεν δόθηκε από τον Γρατσάνη ένα καθαρό χέρι για πέναλτι του Λισγάρα».

ΟΦΗ-ΑΕΛ: «Υπάρχουν δύο περιπτώσεις πέναλτι που δεν έδωσε ο Ευαγγέλου. Στο 63’ υπάρχει πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ και στο 85’ τραβιέται ο Μόρας από τη φανέλα».

Ατρόμητος-Πανιώνιος: «Δεν υπάρχει κανένα οφσάιντ στο γκολ του Ντουρμισάι. Επίσης ο Κουλούρης τραβά από τη φανέλα του Μαξίμοβιτς, δεν δίνεται το επιθετικό φάουλ, αλλά μετά ο δεύτερος ρίχνει τον πρώτο και καταλογίζεται πέναλτι από τον Ζαχαριάδη. Διπλό λάθος δηλαδή».

Λεβαδειακός-Λαμία: «Ο Τάσης ήταν διαιτητής εδώ και είχαμε από ένα πέναλτι. Στο 30’ υπάρχει χέρι που δεν είναι σε φυσική θέση και δεν δόθηκε και στο 85’ ο παίκτης της Λαμίας απωθεί και χτυπά με το κεφάλι τον αντίπαλο, αλλά ξανά δεν δίνεται πέναλτι».

Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός: «Στο 3’ ο Τριανταφυλλόπουλος ρίχνει τον παίκτη του Παναιτωλικού που είναι σε προφανή θέση για γκολ και σωστά τον αποβάλλει o Kομίνης».

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: «Δεν υπάρχει φάουλ στον Διούδη στο πρώτο γκολ, αλλά ο Μάτος πάει με τον αγκώνα στον λαιμό του Κολοβέτσιου κι εκεί έπρεπε να είχε σταματήσει η φάση από τον Κέλε. Το μεγάλο λάθος που έχει κάνει ο Δανός είναι πως σε μια φάση η μπάλα πηγαίνει στον Διούδη, ο Άκπομ σπρώχνει τον αντίπαλό του, ο Κολοβέτσιος αντιδρά και τον πετά στο έδαφος τον Άκπομ και εκείνη τη στιγμή δίνει φάουλ υπέρ του Παναθηναϊκού. Αφού δεν έχει σφυριχτεί πρώτα φάουλ, είναι πέναλτι. Έπρεπε να δοθεί κίτρινη κάρτα στον Άκπομ και τον Κολοβέτσιο. Αν το έκανε Έλληνας διαιτητής αυτό, θα βλέπαμε άλλη αντιμετώπιση από τους παίκτες. Ο βοηθός επίσης με ένα οφσάιντ σταματά επίθεση του Παναθηναϊκού. Το μαρκάρισμα του Μαυρομάτη στον Μπίσεσβαρ είναι καθαρό. Η φάση με τον Γιόχανσον δεν είναι ξεκάθαρη από το ριπλέι για το αν είναι δεύτερη κίτρινη. Η αποβολή του Ζαμπά είναι σωστή. Μπορεί να μη βλέπει, αλλά πηγαίνει ψηλά με τις τάπες και είναι δικαιολογημένη η κόκκινη».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x