Περιχαρής για την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Μάσιμο Καρέρα εμφανίστηκε ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο ματς με τον Παναιτωλικό.

Ο Έλληνας μπακ που έπαιξε σε ρόλο χαφ σήμερα, ανέφερε πως ήταν δύσκολο για εκείνον να προσαρμοστεί σε μια νέα θέση αλλά έδωσε τον καλύτερό του εαυτό για να ανταποκριθεί και βοηθήσει την ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε στη NOVA:

Για το ότι ξεκίνησε στο ματς, ως αμυντικό χαφ, μετά απο δυο εβδομάδες μόνο προπονήσεων;
«Είναι δύσκολο για τον οποιοδήποτε να κάνω προετοιμασία μόνο δυο εβδομάδες και να παίζω βασικός και σε αυτή τη θέση. Εδωσα τον καλύτερό μου εαυτό. Για την ομάδα πάνω απ’ όλα. Συγχαρητήρια σε όλους για τη νίκη. Την θέλαμε».

Για τη δήλωση Καρέρα «ήταν έκπληξη για εσάς, όχι για μένα» και την απόφαση του προπονητή να τον χρησιμοποίησει;
«Είναι μια επιβράβευση για μένα και ειμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Θα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για τον προπονητή και την ομάδα μας.

Δεν έχω ξαναπαίξει σε αυτή τη θέση αρκετά στο παρελθόν. Ισως δυο φορές. Ο προπονητής μας επιλέγει και μας κρίνει. Απ’ τη στιγμή που μας επιλέγει ο προπονητής, πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας ευατό. Κάθε θέση είναι διαφορετική και τα τρεξίματα είναι διαφορετικά. Και δεξιά στα άκρα και στο κέντρο θέλει τρέξιμο».


Αν είναι δύσκολο να παίξει χαφ;
«Είναι δύσκολο. Εχω συνηθίσει να παίζω δεξιά. Είναι άλλο να παίζεις 6άρι».

Πέντε χρόνια μετά στην ΑΕΚ τι περιμένει ο κόσμος και ο ίδιος για το μέλλον και τη φετινή σεζόν;
«Πάνω απ’ όλα προέχει η ομάδα. Να ανταποκρίνομαι όποτε με επιλέγει ο προπονητής. Αυτός κρίνει. Πρέπει εγώ να είμαι έτοιμος. Θεωρώ πως ήμουν έτοιμος κι αυτό θα κάνω από εδώ και πέρα».

Για το μέλλον του στην ΑΕΚ κι αν έχει μιλήσει με τον Καρέρα και που τον υπολογίζει;
«Όχι δεν έχουμε συζητήσει κάτι. Κατά τη διάρκεια των προπονήσεων επιλέχθηκα και δοκιμάστηκα στη συγκεκριμένη θέση. Δεν έχουμε πει κάτι για το μέλλον, χρειάζομαι χρόνο. Δεν έχω παίξει αμυντικό χαφ. Χρειάζεται να βελτιώσω πράγματα και τακτικά θεωρώ. Με μία εμφάνιση δεν μπορείς να πεις ότι γνωρίζεις μία θέση. Συνεχίζουμε τη δουλειά και θα δούμε από εδώ και πέρα».

Πόσο τον βοήθησε ο δανεισμός του στην Γκόρνικ;
«Κι εμένα και τον Γιώργο (σσ. Γιακουμάκη) μας βοήθησε πολύ εκεί. Κάθε μέρα περνούσαμε μαζί, με την καραντίνα, αυτό το εξάμηνο. Αγωνιστήκαμε, κάναμε καλά ματς, βοηθήσαμε την ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό να αγωνίζεσαι και να παίρνεις παιχνίδια στα πόδια σου. Εύχομαι στον Γιώργο τα καλύτερα στην Ολλανδία, γιατί τα αξίζει πραγματικά».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.