Stoiximan Super League

Βασιλακάκης στον ΣΠΟΡ FM: «Ο Ατρόμητος θα παίξει κομβικό ρόλο στο πρωτάθλημα»

Για την πολύ καλή βαθμολογική συγκομιδή του Ατρόμητου, το καλό κλίμα στην ομάδα , αλλά και τους προσωπικούς του στόχους, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM o Θοδωρής Βασιλακάκης.

Την πεποίθηση πως ο Ατρόμητος θα παίξει κομβικό ρόλο στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, εξέφρασε ο μεσοεπιθετικός της ομάδας, Θοδωρής Βασιλακάκης, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τους Μιχάλη Τσόχο και Βασίλη Σαμπράκo.

Παράλληλα ανέφερε το καλό κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια, ενώ σχολίασε και τη συχνή αλλαγής συστημάτων από τον Νταμίρ Κάναντι.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Θοδωρή Βασιλακάκη στην εκπομπή «Replay»:

Για τη φετινή σεζόν και αν θα είναι σαν την περσινή: «Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για κάτι τέτοιο. Είναι άκρως αντίθετες οι φετινές πέντε πρώτες αγωνιστικές με τις περσινές. Είμαστε καλύτερα βαθμολογικά και από άποψη κλίματος στα αποδυτήρια. Φέτος έχουμε από νωρίς το καλό κλίμα. Πάνω από όλα αυτό που βοηθάει είναι να είσαι μια ομάδα, γι’ αυτό είμαστε έτσι και βαθμολογικά».

Για το ότι ο Ατρόμητος κάνει πρωταθλητισμό: «Αυτό είναι αλήθεια και αυτό θέλουμε. Το πιο σωστό πράγμα που μπορεί να κάνει ένας ποδοσφαιριστής είναι ο πρωταθλητισμός. Μάθαμε από την περσινή χρονιά και θέλουμε να ξαναβγούμε στην Ευρώπη, γιατί φέτος το καλοκαίρι δεν πήγε όπως το θέλαμε. Αποδείχθηκε ότι δεν ήμασταν όσο έτοιμοι έπρεπε, ασχέτως αν αποκλειστήκαμε στην τελευταία φάση».

Για το αν είναι πιο αισιόδοξος φέτος: «Πιο αισιόδοξος δεν θα έλεγα. Έχουν δυναμώσει αρκετές ομάδες. Εμείς νομίζω έχουμε μια σταθερή ομάδα και η σταθερότητα είναι αυτή που θέλουμε να μας διακρίνει».

Για το αν φέτος ο Ατρόμητος παίζει πιο ομαδικά: «Θέλουμε το ομαδικό κυρίως παιχνίδι. Και πέρυσι το κάναμε, αλλά είχαμε και τον Ουάρντα που είχε την ατομική ποιότητα. Έχουμε την ατομική ικανότητα αν χρειαστεί, αλλά προτιμάμε την ομαδική δουλειά».

Για τα ματς κόντρα στους μεγάλους αντιπάλους: «Όταν παίρνεις βαθμούς παίρνεις ψυχολογία. Έχουμε ανεβάσει την αυτοπεποίθησή μας. Είναι καλύτερα να βρίσκεις μεγάλους αντιπάλους αργότερα. Είμαστε σε καλή φάση αυτή τη στιγμή οπότε θα είμαστε έτοιμοι και για τα μεγάλα ματς. Και στο «Καραϊσκάκη» και στο ΟΑΚΑ, παντού για νίκη πάμε. Έχουμε την ψυχολογία μετά τις νίκες . θα είμαστε έτοιμοι. Θα είναι μεγάλα παιχνίδια. Νομίζω ότι ο Ατρόμητος θα είναι πολύ κομβικός στο πρωτάθλημα».

Για την προσαρμογή στα διαφορετικά συστήματα: «Δεν είναι καθόλου εύκολη, αλλά σημαντικό ρόλο παίζει το πόσο θες εσύ ο ποδοσφαιριστή ς να το ακολουθήσεις. Ο προπονητής θα σε βοηθήσει και θα πάνε καλά α πράγματα. Ο προπονητής έχει αλλάξει συστήματα, τα έχουμε ακολουθήσει όλοι οι παίκτες και έχει βγει σε καλό γιατί έχουμε κερδίσει βαθμούς. Είναι καλό ότι και οι αντίπαλοι δεν ξέρουν τι να περιμένουν από εμάς. Με το Λεβαδειακό αλλάξαμε σύστημα στο ζέσταμα».

Για τον Κάναντι: «Το καλό είναι ότι έχουμε καλό κλίμα. Έχει ένα δικό του τρόπο παιχνιδιού. Προσαρμόζεται στον αντίπαλο κάθε αγωνιστικής. Είναι ένα από το ατού του, ότι διαβάζει καλά τον αντίπαλο. Είναι ήρεμος και σου δίνει την ήρεμα που θέλει ένας ποδοσφαιριστής».

Για το ότι έφτασε τα 30 του χρόνια για να κάνει πρωταθλητισμό: «Λάθη γίνονται πολλά, αλλά δεν θα άλλαζα κάτι γιατί πιστεύω ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Έχω συναντήσει ανθρώπους και έχω ζήσει καταστάσεις που δεν θα ήθελα να αλλάξω. Στο ποδοσφαιρικό στοιχείο, κάτι που ισχύει για όλους είναι ότι κάποιια πράγματα δεν είναι στο χέρι σου πάντα, γι’ αυτό μπορεί να μην κάνεις σωστές επιλογές. Το σημαντικότερο είναι το timing. Ίσα ίσα που μου δίνει ώθηση, γιατί δεν έχω ζήσει πολλά πράγματα ακόμα, να συνεχίσω για πολλά χρόνια το ποδόσφαιρο. Δεν είναι αργά για τίποτα. Κάνω πρωταθλητισμό δύο χρόνια. Έχω δρόμο ακόμα. Το καλοκαίρι είχα μια καλή πρόταση. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σκέφτομαι μόνο το εξωτερικό. Πρέπει να δω κι άλλα πράγματα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x