Stoiximan Super League

Δεν είχε κέφι, αλλά είχε… Πόνσε η ΑΕΚ!

Αεράτη -αν και δεν έπιασε τις υψηλές ταχύτητες των προηγούμενων νικών- θα πάει η ΑΕΚ στο ντέρμπι! Χάρη σε νέο «χτύπημα» του Πόνσε (πάλι από ασίστ Γκάλο), ξεμπέρδεψε 1-0 με τον μαχητικό Λεβαδειακό.

Το σερί των νικών της -έστω κι αν αυτή τη φορά συνοδεύτηκε από προβληματική εμφάνιση- συνέχισε η ΑΕΚ!

Παρόλο που δεν έπιασε καλή απόδοση, η «Ένωση» καθάρισε 1-0 τον Λεβαδειακό και θα πάει με καλή ψυχολογία στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Μια ακόμα συνεργασία των πολυτιμότερων παικτών της το τελευταίο διάστημα (Γκάλο-Πόνσε) ήταν αρκετή για την ομάδα του Ουζουνίδη, ώστε να πανηγυρίσει τέταρτη συνεχόμενη νίκη στη Σούπερ Λίγκα.

Η άπιαστη κεφαλιά του Αργεντινού τον έφερε στα 12 γκολ (ένα λιγότερο από τον Κουλούρη) και ξελάσπωσε τους «κιτρινόμαυρους» σε μια βραδιά που απέναντι σε ποιοτικότερο αντίπαλο θα είχε εξελιχθεί σε γκέλα.

Πώς έπαιξε

Την πετυχημένη συνταγή που μεταμόρφωσε την ΑΕΚ από το ξεκίνημα της νέας χρονιάς εμπιστεύτηκε ξανά ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο Έλληνας τεχνικός διατήρησε το 3-5-2, ξεκινώντας τους Τσόσιτς-Κρίστιτσιτς (στις θέσεις των τιμωρημένων Οικονόμου-Μάνταλου) και επαναφέροντας στο αρχικό σχήμα τον Λιβάγια. Έτσι, η διάταξη της «Ένωσης» διαμορφώθηκε ως εξής στον αγωνιστικό χώρο:

inner

Το ματς

Με… ντου σαν κι αυτό των προηγούμενων αγώνων της (όπου έγινε από νωρίς αφεντικό) επιχείρησε να μπει στο ματς η ΑΕΚ. Παρά την απουσία του Μάνταλου, η ομάδα του Ουζουνίδη ξεκίνησε δυνατά και απείλησε γρήγορα με σουτ των Μπακασέτα (μπλόκαρε ο Μπάγιτς) και Πόνσε (έφυγε άουτ). Μπορεί λοιπόν οι επιθέσεις της να γίνονταν… μονόπαντα (από τα δεξιά) και αυτό να την έκανε μονοδιάστατη, ωστόσο από ‘κει (και συγκεκριμένα από τον εξαιρετικό και πάλι Γκάλο) προήλθε ξανά το γκολ που της έδωσε προβάδισμα.

Αρκούσε λοιπόν μια ακόμη σέντρα ακριβείας από τον Βραζιλιάνο και ένα ακόμα υποδειγματικό τελείωμα από τον Πόνσε για να ξεκλειδώσει η «Ένωση» τους Βοιωτούς. Βέβαια, οι «κιτρινόμαυροι» δεν έπιασαν κάποια σπουδαία απόδοση. Ήταν επιπόλαιοι και δεν είχαν την απαραίτητη κίνηση για να διασπάσουν το μπλόκο στον άξονα. Ακόμα κι έτσι όμως, παρήγαγαν δυο τετ-α-τετ: Ένα από φοβερή κάθετη του Κρίστιτσιτς στον Πόνσε (τον οποίο σταμάτησε ο Μπάγιτς) κι άλλο ένα του Μπακασέτα (που επίσης έβγαλε ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού).

inner

Γενικά ο Σέρβος -στο πρώτο παιχνίδι που ξεκίνησε βασικός- έδωσε ακόμα περισσότερα δείγματα της αξίας του: Κρατούσε τη θέση του, οργάνωνε όμορφα το παιχνίδι, έβλεπε γήπεδο και δεν παραμελούσε τα ανασταλτικά του καθήκοντα. Δυστυχώς όμως για την ΑΕΚ, αυτό δεν ήταν αρκετό για ν’ ανοίξουν διάδρομοι στο «τείχος» που είχε στήσει ο Λεβαδειακός. Γιατί ο Μπακασέτας έδειχνε μπλοκαρισμένος, οι κούρσες του Γκάλο περιορίστηκαν και ο Λιβάγια δεν ήταν σε αρκετά καλή βραδιά για να συνδυαστεί με τους συμπαίκτες του.

Όταν, δε, ο Κρίστιτσιτς βγήκε και αλλαγή (για να περάσει στο ματς ο Κλωναρίδης) τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για. Τα λάθη αυξήθηκαν, η κυκλοφορία της μπάλας χειροτέρεψε και ο Λεβαδειακός -εύλογα- αναθάρρησε. Την ώρα λοιπόν που η ΑΕΚ απειλούσε μονάχα με δύσκολες κεφαλιές του Πόνσε και μακρινά σουτ του Γκάλο, οι Βοιωτοί κέρδιζαν μέτρα. Έφερναν φαντάσματα προηγούμενων απωλειών απέναντί τους. Ευτυχώς όμως για την «Ένωση», το έλλειμμα ποιότητας ήταν τέτοιο που δεν μπόρεσαν να την απειλήσουν ουσιαστικά. Και το μόνο που κατάφεραν ήταν να την αγχώσουν μέχρι ν' ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα.

inner

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το control room του sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο (90' Γκάλο), Άλεφ, Μπακασέτας, Κρίστιτσιτς (72’ Κλωναρίδης), Χουλτ, Λιβάγια, Πόνσε (82’ Μπογέ)

Στον πάγκο έμειναν οι: Τσιντώτας, Σβάρνας, Γιαννιώτας, Μπότος

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Παντελιάδης, Αντιλέχου, Ρεκβιασβίλι, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Στανόγεβιτς (90’+2’ Ντιόγκο), Μέλεγκ (67’ Νανγκίς), Γιακουμάκης, Σαβαντογκό, Ιωαννίδης (70’ Μαρκόφσκι)

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπαλαούρου, Ανγκούα, Μητρόπουλος, Λιάγκας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κοτσάνης (Δράμας)
ΒΟΗΘΟΙ: Απτόσογλου (Αθηνών), Πάτρας (Μακεδονίας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x