Γερμανία

Διατήρησε την παράδοση και… βλέπει Ευρώπη η Φράιμπουργκ!

Καλύτερη η Γκλάντμπαχ είδε τον Πέτερσεν να σκοράρει 63’’ μετά την είσοδό του ενώ συνέχισε και με 10 με το 1-0 της Φράιμπουργκ -που τρέχει σερί από το 2002- να την ανεβάζει στην 8η θέση της Bundesliga.

Την πρώτη της νίκη μετά από τέσσερα σερί ματς πέτυχε η Φράιμπουργκ, που κέρδισε με 1-0 την Γκλάντμπαχ στο σημερινό εναρκτήριο ματς της 30η αγωνιστικής της Bundesliga.

Αποτέλεσμα που διατήρησε… ζωντανό το όνειρο της Ευρώπης για τους όγδοους πλέον νικητές, την ώρα που οι ηττημένοι έχασαν την ευκαιρία να περάσουν τρίτοι και έμειναν στους 56 βαθμούς, όσους και η πέμπτη Μπάγερ Λεβερκούζεν με παιχνίδι λιγότερο.

Η Γκλάντμπαχ ήταν αρκετά ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η Φράιμπουργκ ήταν εκείνη που είχε την πρώτη και την… τελευταία χρονικά ευκαιρία για να σκοράρει.

Όμως, ούτε ο Βάλντσμπιντ στο 8’, αλλά ούτε κι ο Χέλερ στο πρώτο λεπτό του επιπλέον χρόνου κατάφεραν να νικήσουν τον Ζόμερ, σουτάροντας αμφότεροι από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής!

Ενδιάμεσα, οι φιλοξενούμενοι είδαν τον Σβόλοφ να λέει «όχι» στους Πλέα και Στιντλ στο 16ο λεπτό, ενώ η καλύτερη ευκαιρία για το 0-1 καταγράφηκε δέκα λεπτά μετά, με τον Νόιχαους αρχικά να αστοχεί και στην εξέλιξη της φάσης να σκοράρει, αλλά να είναι οφσάιντ και το γκολ τους ορθώς να ακυρώνεται…

Ο ίδιος παίκτης πρωταγωνίστησε και στη φάση του 37ου λεπτού, με το πλασέ του να περνάει ψηλά πάνω από την εστία των γηπεδούχων, για να πάνε έτσι οι δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.



Στην επανάληψη, η Φράιμπουργκ παρουσιάστηκε… κατά τι βελτιωμένη, χάνοντας την πρώτη της ευκαιρία στο 49’, με τον Κοχ να βλέπει τη μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Ωστόσο, η Γκλάντμπαχ έδειχνε να ελέγχει το ματς και θα μπορούσε να προηγηθεί αλλά ο Λίνχαρντ έβαλε σωτήρια το σώμα του στο σουτ του Πλέα, μπλοκάροντας τη μπάλα, τέσσερα λεπτά μετά!

Ο Κρίστιαν Στράιχ έριξε στο ματς τον Πέτερσεν στο 57’ και… 63 δευτερόλεπτα μετά, εκείνος τον δικαίωσε, καθώς πέτυχε το 1-0 με κεφαλιά, δίνοντας στον σύλλογο του Μπράισγκαου το προβάδισμα, κόντρα στη ροή του αγώνα!

Τα προβλήματα για τα «πουλάρια» έγιναν ακόμα μεγαλύτερα στο 68ο λεπτό, όταν και ο Πλέα αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας τα με δέκα παίκτες…

Από το σημείο εκείνο και μετά, το 2-0 έδειχνε πιθανότερο από το 1-1, όμως ο Χέλερ σπατάλησε δύο καλές φάσεις, στο 78’ και στο 84’, χωρίς τελικά να το… πληρώσει η ομάδα του.

Έτσι, το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, όπως και η παράδοση που θέλει το «διπλό» να… αγνοείται από το 2002 στο συγκεκριμένο ζευγάρι!



Συνοπτικά η 30η αγωνιστική:
Παρασκευή (5/6)

Φράιμπουργκ-Γκλάντμπαχ 1-0
(59' Πέτερσεν)

Σάββατο (6/6)
Λειψία-Πάντερμπορν (16:30)
Μπάγερ Λεβερκούζεν-Μπάγερν Μονάχου
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μάιντς
Φορτούνα Ντίσελντορφ-Χόφενχαϊμ
Μπορούσια Ντόρτμουντ-Χέρτα Βερολίνου (19:30)

Κυριακή (7/6)
Βέντερ Βρέμης-Βόλφσμπουργκ (14:30)
Ουνιόν Βερολίνου-Σάλκε (16:30)
Άουγκσμπουργκ-Κολωνία (19:00)

Η επόμενη (31η) αγωνιστική:
Παρασκευή (12/6)

Χόφενχαϊμ-Λειψία (21:30)

Σάββατο (13/6)
Βόλφσμπουργκ-Φράιμπουργκ (16:30)
Φορτούνα Ντίσελντορφ-Μπορούσια Ντόρτμουντ
Χέρτα Βερολίνου-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Κολωνία-Ουνιόν Βερολίνου
Πάντερμπορν-Βέρντερ Βρέμης
Μπάγερν Μονάχου-Γκλάντμπαχ (19:30)

Κυριακή (14/6)
Μάιντς-Άουγκσμπουργκ
Σάλκε-Μπάγερ Λεβερκούζεν

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x