Stoiximan Super League

Δύο στα δύο για Μακέντα και Παναθηναϊκό, έστω και σε... φιλικό

Με... φουλ πίεση, ο Παναθηναϊκός νίκησε και στο δεύτερο φετινό φιλικό του, 1-0 τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ, χάρη σε ένα ακόμα γκολ του Μακέντα που σκόραρε με φοβερό σουτ στο 41’! Ξανά 4-3-3 για 90’ από Πογιάτος.

Την δεύτερη φιλική του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν σημείωσε ο Παναθηναϊκός, αυτή την φορά με 1-0 επί του ΟΦΗ στο Ολυμπιακό στάδιο.

Το γκολ που έμελλε να κρίνει τον νικητή πέτυχε μετά από ασίστ του -για μια ακόμα φορά ιδιαίτερα δραστήριου- Σαβιέρ ο Μακέντα, με πολύ ωραία ενέργεια και φοβερό τελείωμα με το αριστερό στο 41’, σκοράροντας για δεύτερο διαδοχικό ματς μετά την Μαρκό!



Ο Ντάνι Πογιάτος παρέταξε το «τριφύλλι» για μια ακόμα φορά με 4-3-3 το οποίο διατήρησε καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, με την ομάδα του να βγάζει από το ξεκίνημα κι όσο οι παίκτες του είχαν δυνάμεις ασφυκτική πίεση. Δείχνοντας ξανά ότι αυτά τα στοιχεία θα (πρέπει να περιμένουμε να) δούμε και στα επίσημα ματς…

Στα αξιοσημείωτα συγκαταλέγονται η εκ νέου χρησιμοποίηση όλων των διαθέσιμων ποδοσφαιριστών, η παρουσία του Μαυρομμάτη σε ολόκληρο το παιχνίδι αλλά και το ντεμπούτο από πλευράς Ιωαννίδη για τον Παναθηναϊκό.

Ενώ σε ο,τι αφορά στους Κρητικούς, έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία για μεγάλα διαστήματα έχοντας για κορυφαίο τον Φιγκεϊρέδο και σίγουρα βρίσκονται σε καλό δρόμο, ενόψει και των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων.

Πώς έπαιξαν:
Ο Ντάνι Πογιάτος ξεκίνησε το «τριφύλλι» με 4-3-3 και τον Διούδη στο τέρμα, ενώ Καραγιάννης, Σένκεφελντ, Μαυρομμάτης και Ζαγαρίτης θα είναι στην άμυνα. Κουρμπέλης, Σερπέζης και Αγιούμπ αποτελούν την τριπλέτα στο κέντρο, με τους Αϊτόρ, Μακέντα και Σαβιέρ να αγωνίζονται στην επίθεση.

Από την άλλη, ο Γιώργος Σίμος «κατέβασε» κι αυτός τους «ομιλήτες» με 4-3-3 και τον Γουάλεϊ κάτω από τα γκολπόστ. Οι Γουές, Βούρος, Σελίμοβιτς και Κοροβέσης θα καλύψουν τα μετόπισθεν, ενώ Σακόρ, Σουρνάκης και Ναμπί θα παίξουν στον άξονα, με τους Σαρδινέρο, Φιγκεϊρέδο και Βαζ στην... εμπροσθοφυλακή.



Το ματς:
Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός πίεσε στο μισό γήπεδο με το… καλημέρα, θέλοντας να ανακτήσει την κατοχή της μπάλας και να φύγει στην αντεπίθεση. Παράλληλα, είχε κοντά τις γραμμές του και δεν άφηνε κενούς χώρους για τον αντίπαλό του.

Σταδιακά κι ενώ οι δύο ομάδες προσπάθησαν να βρουν τα πατήματά τους, οι «πράσινοι» πήραν την κατοχή της μπάλας, με τον ΟΦΗ να δυσκολεύεται να απειλήσει αλλά και παράλληλα να μην «τρώει» ούτε κι αυτός φάσεις.

Μοιραία, χρειάστηκε να φτάσουμε στο 14ο λεπτό για να δούμε την πρώτη… υποψία φάσης, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μακέντα λίγο έξω από την περιοχή να περνάει ωστόσο άουτ.

Οι Κρητικοί ανέβασαν ρυθμούς και πήραν πρωτοβουλίες μετά το 20’, λεπτό κατά το οποίο έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Διούδη για πρώτη φορά, με το σουτ του Βαζ ωστόσο να μην ανησυχεί τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, που μπλόκαρε.

Ακολούθησε μια ακόμα πολύ καλή ευκαιρία για τον ΟΦΗ, με τον Φιγκεϊρέδο να κλέβει και να φεύγει στην «κόντρα», αλλά να σουτάρει άστοχα έστω και… οριακά υπό την πίεση του Σένκεφελντ, στο 29ο λεπτό!

Ενώ έξι λεπτά μετά ήταν η σειρά του Σακόρ να ψάξει το 0-1, αλλά ο Διούδης με πολύ ωραία εκτίναξη του είπε «όχι», διατηρώντας το 0-0 με την επέμβασή του.

Κάπως έτσι, κόντρα στη ροή του αγώνα -κι ενώ ο Μαυρομμάτης «σπατάλησε» την ευκαιρία να σκοράρει με κεφαλιά μετά από φάουλ του Αγιούμπ- ήταν τελικά οι γηπεδούχοι εκείνοι που κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ…

Όταν από πολύ ωραία σέντρα του Σαβιέρ από τα αριστερά κι ακόμα πιο όμορφη ενέργεια του Μακέντα, που κατέβασε τη μπάλα έξω από τη μικρή περιοχή και σούταρε με το αριστερό, ήρθε το 1-0 στο 41ο λεπτό!



Σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν τελικά στα αποδυτήρια, έχοντας 4-6 τελικές και 1-3 σουτ στην εστία, 2-1 κόρνερ και 54%-46% κατοχή μπάλας.

Στην επανάληψη, οι δύο προπονητές προχώρησαν με το… καλημέρα σε τετραπλή αλλαγή αμφότεροι, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να επηρεαστούν αμφότερες οι ομάδες, καθώς δεν μπόρεσαν να βγάλουν αυτοματισμούς.

Παράλληλα, ο ρυθμός και η… φρεσκάδα μοιραία έπεσαν αρκετά, με την εικόνα του αγώνα να είναι εκ διαμέτρου αντίθετη, αλλά παρόλα αυτά τους «ομιλήτες» να φτάνουν κοντά στην ισοφάριση.

Όταν στο 56’ ο Βαζ έκανε μια σέντρα-σουτ που ήταν δυνατή και ο Φιγκεϊρέδο δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας για να πετύχει το 1-1, με τη μπάλα να περνάει άουτ…



Το νέο… κύμα αλλαγών από τους Πογιάτος και Σίμο είχε σαν αποτέλεσμα το τέμπο να χαμηλώσει ακόμα περισσότερο, με τον Χατζηγιοβάνη πάντως να χάνει την ευκαιρία να πετύχει το 2-0, από… πάρε-βάλε πάσα του Μαρινάκη, στο 65ο λεπτό.

Ενώ μια ακόμα φάση με τον ίδιο παίκτη, αυτή την φορά τρία λεπτά μετά με απευθείας εκτέλεση που όμως ήταν συρτή και δεν προβλημάτισε τον Γουάλεϊ, ήταν η τελευταία αξιόλογη στιγμή στην αναμέτρηση…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (4-3-3):
Διούδης (60’ Ξενόπουλος), Καραγιάννης (46’ Σαμαράς), Σένκεφελντ (46’ Βέλεθ), Μαυρομμάτης, Ζαγαρίτης (60’ Λαζαρίδης), Σερπέζης (46’ Μπουζούκης), Κουρμπέλης (60’ Αλεξανδρόπουλος), Αγιούμπ (60’ Τζαβίδας), Αϊτόρ (46’ Χατζηγιοβάνης), Μακέντα (60’ Ιωαννίδης), Σαβιέρ (60’ Εμμανουηλίδης).

ΟΦΗ (4-3-3): Γουάλεϊ (69’ Σωτηρίου), Γουές (69’ Μίγγος), Βούρος (69’ Βούρος), Σελίμοβιτς, Κοροβέσης (46’ Γιαννούλης), Σακόρ (46’ Στάικος), Σουρνάκης (46’ Διαμαντής), Ναμπί (46’ Νοικοκυράκης), Σαρδινέρο (46’ Μαρινάκης), Φιγκεϊρέδο (46’ Γκαργκαλατζίδης), Βαζ (69’ Γρίβας).

Διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας (Φθιώτιδας).

Θυμηθείτε εδώ το live του sport-fm.gr:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x