Αγγλία

Δύο χρόνια από τον χαμό του Σάλα: «Ψάχνουμε ακόμα απαντήσεις»

Η οικογένεια του Εμιλιάνο Σάλα αναζητά ακόμη την «πλήρη αλήθεια», δύο χρόνια μετά την πτώση του μοιραίου αεροσκάφους.

Ήταν 21 Ιανουαρίου του 2019, όταν ο Εμιλιάνο Σάλα πέταξε από τη Νάντη για το Κάρντιφ, χωρίς να φτάσει ποτέ στην πόλη της Ουαλίας.

Το μικρό αεροσκάφος έπεσε στη θάλασσα της Μάγχης παρασέρνοντας στον θάνατο τον Αργεντινό επιθετικό και τον πιλότο, Ντέιβιντ Ίμποτσον, με το άψυχο σώμα του δεύτερου να μην έχει εντοπιστεί ακόμα.

Πολλά ερωτήματα προέκυψαν για το δυστύχημα, με τις έρευνες να υποδεικνύουν πως ο πιλότος δεν είχε την απαραίτητη εμπειρία για την πτήση και το αεροπλάνο δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για το ταξίδι υπό αντίξοες συνθήκες.

Με την συμπλήρωση δύο ετών από την τραγική εκείνη ημέρα, η οικογένεια του Σάλα ξεκαθάρισε εκ νέου μέσω του εκπροσώπου της πως «περιμένει να ξεκινήσουν οι ανακρίσεις προκειμένου να αποκαλυφθεί η πλήρης αλήθεια. Είναι τραγωδία να έχουν περάσει δύο χρόνια και να μην ξέρουμε ακόμα ακριβώς τι συνέβη και πώς σκοτώθηκε ο Εμιλιάνο».



Πριν από σχεδόν έναν χρόνο, το Τμήμα Έρευνας Αεροπορικών Ατυχημάτων είχε καταλήξει πως ο Σάλα είχε εκτεθεί σε μονοξείδιο του άνθρακα, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει απώλεια ελέγχου του αεροσκάφους εάν συνέβη και στον πιλότο.

Η οικογένεια του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή είχε αντιδράσει στην κίνηση των αρχών να μην ανασύρει τα συντρίμμια του αεροσκάφους, την ώρα που οι ανακρίσεις έχουν καθυστερήσει λόγω κορωνοϊού. Με τα παρόντα δεδομένα, ο Ντέιβιντ Χέντερσον, που είχε κανονίσει την πτήση, αναμένεται να βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης στις 18 Οκτωβρίου του 2021.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x