Champions League

Έβγαλε χαρακτήρα και προκρίθηκε στους «8» η Παρί Σεν Ζερμέν!

Επιτέλους, ύψωσε ανάστημα η Παρί! Η ομάδα του Τόμας Τούχελ ήταν ουσιαστική, «πάτησε» την Ντόρτμουντ (2-0), ανατρέποντας το εις βάρος της 2-1 του πρώτου αγώνα, και προκρίθηκε στα προημιτελικά.

Στα προημιτελικά του Champions League μετά από τρεις σερί αποτυχημένες προσπάθειες, προκρίθηκε η Παρί Σεν Ζερμέν!

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ ήταν ουσιαστική, έβγαλε χαρακτήρα και με το 2-0 που επικράτησε της Ντόρτμουντ, ανέτρεψε το 2-1 του πρώτου αγώνα και πέρασε στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης!

Αγνώριστη η Ντόρτμουντ, ήταν ακίνδυνη και δεν έφτιαξε... φάση στο ματς και γνώρισε φυσιολογική ήττα και αποκλεισμό από τους ανώτερους και ποιοτικότερους Παριζιάνους που έπαιζαν χωρίς Εμπαπέ, Βεράτι και Τιάγκο Σίλβα.

«Καθάρισε» από το πρώτο μέρος η Παρί, με τον Νεϊμάρ να δείχνει τον δρόμο με κεφαλιά-ψαράκι στο 28΄ και τον Μπερνάτ με τσίμπησα στο 45’+1’ να διαμορφώνει το τελικό 2-0.

Το ματς

Με διάθεση να πιέσει ψηλά ώστε να εκμεταλλευτεί τυχόν λάθη των μεσοαμυντικών της Ντόρτμουντ, μπήκε στο παιχνίδι η Παρί Σεν Ζερμέν. Οι γηπεδούχοι έβγαζαν μεγάλη διάθεση και ενέργεια στο χορτάρι, είχαν περιορίσει τους φιλοξενούμενους στο μισό γήπεδο και τους έκαναν δύσκολη την ζωή. Δυσκολεύονταν, βέβαια, να φτιάξουν καθαρές φάσεις και περιορίζονταν στην πίεσή τους αλλά και σε μία ανούσια κατοχή. Μετά το πρώτο τέταρτο η Ντόρτμουντ άρχισε να ισορροπεί το ματς και να ψάχνει στην κόντρα-επίθεση το εκτός έδρας γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα στο σκορ και στην υπόθεση πρόκριση.

Έπρεπε να φτάσουμε, πάντως, στο 25ο λεπτό για να δούμε την πρώτη μεγάλη φάση στο ματς. Ανήκε στους Παριζιάνους όταν ο Καβάνι έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και έκανε το δυνατό τελείωμα με το κουντεπιέ, αλλά ο Μπίρκι έδιωξε σε κόρνερ βρίσκοντας την μπάλα ίσα-ίσα με το πόδι. Αυτή η ευκαιρία ήταν το «καμπανάκι» από τους γηπεδούχους αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν το «άκουσαν». Και τρία λεπτά αργότερα, ο Νεϊμάρ με κεφαλιά-ψαράκι μετά την εκτέλεση κόρνερ του Ντι Μαρία, άνοιξε το σκορ και έβαλε σε θέση οδηγού την Παρί. Το σκορ έμοιαζε δίκαιο βάσει και της εικόνας του αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο, με τους Γερμανούς να ψάχνουν ορισμένες εμπνεύσεις από τους Σάντσο και Αζάρ για να απειλήσουν αλλά να μην το καταφέρνουν. Και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους είδαν τον Μπερνάτ να τσιμπάει όσο έπρεπε την μπάλα μετά το γύρισμα του Σαράμπια, γράφοντας το 2-0 για την ομάδα του Τόμας Τούχελ!

Με διάθεση να πιέσει ώστε να προσπαθήσει να φτιάξει φάσεις και να βρει το γκολ που θα ισοφάριζε το σκορ του πρώτου αγώνα, μπήκε στο δεύτερο μέρος η Ντόρτμουντ. Ωστόσο, δεν μπορούσε με τίποτα να δημιουργήσει καθώς η μεσοεπιθετική της τριπλέτα ήταν σε κακή κατάσταση. Αντιθέτως, η Παρί έφτασε πρώτη κοντά σε ένα ακόμη γκολ αλλά η εκτέλεση φάουλ του Ντι Μαρία βρήκε στον... Μπίρκι που έδιωξε σε κόρνερ. Το ματς ήταν... σβηστό, η Ντόρτμουντ τραγική αλλά από το 70ο λεπτό και μετά προσπάθησε ακόμη περισσότερο για να βρει ένα γκολ. Δεν κατάφερναν, όμως, οι φιλοξενούμενοι να δημιουργήσουν ρήγματα στην καλοστημένη ομάδα του Τόμας Τούχελ, έπαιζαν ανορθόδοξα και δεν έφτιαξαν ούτε μία κλασική φάση.

Τα λεπτά περνούσαν, η εικόνα του αγωνα δεν άλλαζε και οι παίκτες της Παρί αν ήταν πιο συγκεντρωμένοι θα μπορούσαν να σκοράρουν και τρίτη φορά.δεν το κατάφεραν αλλά ούτε δέχτηκαν και κάποιο τέρμα, κρατώντας χαλαρά το 2-0. Μάλιστα, τελείωσαν και με παίκτη περισσότερο το παιχνίδι αφού ο Τσαν αποβλήθηκε στο 90ο λεπτό για χτύπημα στον Νεϊμάρ και αυτό έβαλε... ταφόπλακα στις ελπίδες των φιλοξενούμενων για το οτιδήποτε στα εναπομείναντα λεπτά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x