Αντίστροφα για την άφιξή του στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού μετράει ο Φράνκο Σολδάνο, ο οποίος αναμένεται σήμερα ή το αργότερο αύριο στην Αθήνα για να τελειώσει τη μεταγραφή του.

Ο Ντάριο Πινιάτα, δημοσιογράφος της εφημερίδας «El litoral» του Σάντα Φε, σκιαγράφησε το προφίλ του Αργεντινού επιθετικού, ο οποίος έδειξε πόσο ήθελε να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

«Ο Φράνκο Σολδάνο είναι ο ορισμός του επιθετικού. Είναι αυτός που θα πάει την μπάλα μέσα στην περιοχή και θα την τελειώσει. Είναι αυτός που δεν θα το πολυσκεφτεί. Παίζει στην κορυφή της επίθεσης και από εκεί πέτυχε το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό των γκολ του στην Ουνιόν. Θα πρέπει, όμως, να ξέρει ο κόσμος κάτι. Ο Σολδάνο είναι ένας καλός εκτελεστής, αλλά θα πρέπει να τροφοδοτηθεί ανάλογα από τους εξτρέμ. Του αρέσει να σεντράρουν οι εξτρέμ και εκείνος να τελειώνει τις φάσεις. Θέλει οπωσδήποτε βοήθεια από τους εξτρέμ», ανέφερε αρχικά ο Αργεντινός ρεπόρτερ στο Φως των Σπορ και πρόσθεσε:

«Να ξέρει, επίσης, ο κόσμος του Ολυμπιακού ότι είναι καλός εκτελεστής στα πέναλτι, τον εμπιστεύτηκαν αρκετά στην Ουνιόν γιατί είχε ψυχραιμία ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις να πάρει τις σωστές αποφάσεις από την άσπρη βούλα».

Καταλήγοντας, ο Πινιάτα υπογράμμισε: «Φρόντισε πριν από μερικούς μήνες να κάνει αίτηση για να πάρει κοινοτικό διαβατήριο. Πήρε το ιταλικό. Το έλεγε στην οικογένειά του ότι θα έφευγε για Ευρώπη και η οικογένεια στάθηκε δίπλα του από την πρώτη στιγμή. Φρόντισε, επίσης, και έμαθε αγγλικά για να μπορεί να συνεννοείται καλύτερα. Να ξέρεις ότι μιλάει καλά αγγλικά, οπότε δεν θα έχει προβλήματα επικοινωνίας και συνεννόησης».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube