Stoiximan Super League

Έκρυψε την μπάλα και τα προβλήματά του ο Παναθηναϊκός!

Αυτός ήταν Παναθηναϊκός! Με πλουραλισμό στην επίθεση, οι «πράσινοι» στην καλύτερη φετινή τους εμφάνιση έκαναν ό,τι ήθελαν κόντρα στην Κέρκυρα και επέστρεψαν στις νίκες στο πρωτάθλημα (4-0).

Έστησε… πάρτι κόντρα στην Κέρκυρα ο Παναθηναϊκός!

Στην καλύτερη φετινή τους εμφάνιση, οι «πράσινοι» που παρατάχθηκαν χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό διέλυσαν με 4-0 την Κέρκυρα και επέστρεψαν με εμφατικό τρόπο στα τρίποντα στο πρωτάθλημα!

Εξαιρετική εμφάνιση με στρωτό ποδόσφαιρο από το τριφύλλι και πλουραλισμό στην επίθεση, έχοντας τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ. Ο Δώνης μετά από εξαιρετική προσπάθεια και ασίστ του Χατζηγιοβάνη άνοιξε το σκορ (16’), με τον Γιόχανσον να γράφει το 2-0 μετά από νέα ωραία συνεργασία με τον σκόρερ του πρώτου τέρματος (33’).

Ο Βιγιαφάνιες που έκανε… όργια στον αγωνιστικό χώρο σέρβιρε στον Λουντ το τρίτο «πράσινο» γκολ (70’), με τον Αργεντινό να δίνει έτοιμο γκολ και στον Άλτμαν με την συμπλήρωση των 90 λεπτών του αγώνα.

Δείτε εδώ τα γκολ και τις καλύτερες στιγμές του ματς, μέσα από τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova.

Στους 22 βαθμούς ανέβηκε ο Παναθηναϊκός, που φιλοξενείται από τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη την ερχόμενη αγωνιστική. Στην προτελευταία θέση και τους 11 βαθμούς έμεινε η Κέρκυρα, η οποία υποδέχεται τον Πλατανιά στην 19η αγωνισική!

Έτσι ξεκίνησαν



Με διάταξη 4-3-3 παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο Βλαχοδήμος κάτω από τα δοκάρια, με τους Γιόχανσον, Οικονόμου, Κουρμπέλη, Ινσούα στην τετράδα της άμυνας. Λουντ, Τζανδάρης τα δύο χαφ, με τον Χίλιεμαρκ να έχει πιο οργανωτικό ρόλο. Βιγιφάνιες και Χατζηγιοωάνης πλαισίωναν τον Δώνη στην τριάδα της επίθεσης.

inner

Με ιδιαίτερα αμυντικούς προσανατολισμούς και 4-2-3-1 κατέβασε την Κέρκυρα ο Τσιώλης. Ο Γιαννακόπουλος στην υπεράσπιση της εστίας, με τους Σπίνουλα, Γκράσι, Ιωάννου, Επστάιν στην άμυνα. Σιόντης, Γρομητσάρης στα χαφ, με τους Παμλίδη, Ρόλε, Ντιόγκο να αποτελούν την τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Τουράμ.

Το ματς



Ο Παναθηναϊκός πήρε εξ αρχής τα ηνία του αγώνα, οι παίκτες του Ουζουνίδη έβγαζαν πολύ διάθεση και ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο και περιόρισαν αυτούς της Κέρκυρας σε παθητικό ρόλο. Μάλιστα, στο 9ο λεπτό οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ αλλά η… φωτοβολίδα του Ινσούα μέσα από την περιοχή σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας! Ο Παναθηναϊκός έψαχνε το γκολ, ήταν ανώτερος, κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα και κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τη συμπλήρωση 16 λεπτών. Ο Χατζηγιοβάνης υποδέχθηκε ωραία την αλλαγή παιχνιδιού του Βιγιφάνιες, πέρασε σαν σταματημένο τον Επστάιν και την ώρα που ο Γιαννακόπουλος έκανε την έξοδο, έδωσε έτοιμο γκολ στον Δώνη για το 1-0.

inner

Αυτό το γκολ απελευθέρωσε τα πόδια των «πράσινων» που απέβαλλαν το άγχος που προφανώς υπήρχε και έβγαζαν εξαιρετικές συνεργασίες στο χορτάρι. Ένα σουτ του Τουράμ που… έβγαλε ο Βλαχοδήμος ήταν η μόνη καλή ευκαιρία των φιλοξενούμενων, με τον Βιγιαφάνιες να σκοράρει στο 21’ αλλά το τέρμα του να μην μετράει σωστά καθώς ο Δώνης έκανε συμμετοχή στη φάση και υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να πιέζει και να φτιάχνει φάσεις, απειλούσε διαρκώς και πέτυχε και δεύτερο τέρμα στο 33’. Ο Γιόχανσον έκανε το ένα-δύο με τον Δώνη, ο οποίος τον έβγαλε τετ-α-τετ με τρομερό τακουνάκι και ο Σουηδός μπακ με άψογο τελείωμα έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

inner

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποιούσε την καλύτερή του εμφάνιση, είχε πάρει μεγάλο προβάδισμα και ήταν άνετος στη συνέχεια του αγώνα. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν συνέχιζε να πιέζει και να δημιουργεί συνεχώς κινδύνους προς την αντίπαλη εστία. Στο 47’ ο Βιγιαφάνιες έπεσε στην περιοχή ζητώντας πέναλτι αλλά ο διαιτητής του το αρνήθηκε, με τον Αργεντινό να… νευριάζει από την εν λόγω απόφαση και να κάνει στη συνέχεια πράματα και θάματα. Στο 55’ ο Δώνης δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντά με τον Σπίνουλα να την βάζει την κόντρα, ενώ ο Έλληνας άσσος δεν βρήκε στόχο δύο λεπτά μετά από πλεονεκτική θέση!

inner

Τα λεπτά περνούσαν μπορεί να περνούσαν, οι παίκτες του Ουζουνίδη, όμως, δεν έδειχναν διάθεση να κατεβάσουν ταχύτητα. Σκόραραν για τρίτη φορά στο 70’ με νέα εξαιρετική ομαδική προσπάθεια, με τον Βιγιαφάνιες να βγάζει τετ-α-τετ τον Λουντ και αυτός με… τσιμπητό πλασέ να γράφει το 3-0 για τους «πράσινους». Στο 74’ ο Γιαννακόπουλος είπε «όχι» στον Βιγιαφάνιες, με τον Ινσούα να παίρνει το ριμπάουντ αλλά να αστοχεί, ενώ τέσσερα λεπτά μετά οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε πέσιμο του Βιγιαφάνιες μετά από μαρκάρισμα του Γκράσι! Το… πάρτι του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε με την συμπλήρωση των 90 λεπτών όταν ο Βιγιαφάνιες έφτιαξε ακόμη ένα γκολ, με τον Άλτμαν να διαμορφώνει με κεφαλιά το τελικό σκορ (4-0).

Έτσι παρακολουθήσατε το ματς μέσω του live του sportfm.gr



Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Οικονόμου, Κουρμπέλης, Ινσούα, Τζανδάρης (57' Στάικος), Λουντ, Χατζηγιοβάνης (80' Κουντουριώτης), Βιγιαφάνιες, Χίλιεμαρκ, Δώνης (82' Άλτμαν).

Κέρκυρα (Σάκης Τσιώλης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Ιωάννου, Γκράσι, Επστάιν, Κ. Ντιόγκο (57' Μυτίδης), Γρομητσάρης, Σιόντης, Ρόλε (46' Μπαλάφας), Παμλίδης, Τουράμ (71' Αρτυματάς).

Διαιτητής: Μπλάνας (Μεσσηνίας)
Γήπεδο: Λεωφόρος

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x