Stoiximan Super League

Έμειναν στον... άσο

Αστέρας και Βέροια πάλεψαν για τη νίκη που είχαν μεγάλη ανάγκη, αλλά στο τέλος πήραν αυτό που άξιζαν (0-0), χάρις και στις καλές επεμβάσεις των Λόπεθ-Ντοναρούμα.

Κόλλησαν στο μηδέν Αστέρας και Βέροια στην Τρίπολη (0-0) στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Super League. Ύστερα από ένα μέτριο σε θέαμα ματς, οι Αρκάδες και η ομάδα της Ημαθίας πήραν από έναν βαθμό και διατηρήθηκαν στα... χαμηλά, μένοντας μακριά από τη νίκη σε ένα ακόμη παιχνίδι.

Περισσότερες τελικές για τους γηπεδούχους, αλλά οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγαλύτερες ευκαιρίες (όπως αυτή του Βίτι στο 31’ και στο 87’ και του Κάλβο στο 86’). Επίσης, δεν μέτρησε τέρμα τους στο 16’, καθώς υποδείχθηκε σε αντικανονική θέση ο Μαλόν (φαίνεται να είναι σωστή η απόφαση) σε σουτ του Σαρπόνγκ.

Το ματς

Η ανάγκη των δύο ομάδων ήταν (και είναι) μεγάλη για βαθμούς πριν από την αναμέτρηση, καθώς ο Αστέρας προερχόταν από δύο παιχνίδια χωρίς νίκη και οι φιλοξενούμενοι από τρεις ήττες και τέσσερις ισοπαλίες μετά το 2-1 στη Νέα Σμύρνη και ήταν στην 13η και την 15η θέση αντίστοιχα.

Οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν… μαγκωμένες στο ξεκίνημα του αγώνα και διστακτικές με αποτέλεσμα στο πρώτο εικοσάλεπτο να είναι πολύ κακό το θέαμα και να μην υπάρχει κάποια καλή φάση, αν εξαιρέσουμε εκείνη του 16’ που θεωρείται ως μη γενόμενη. Ύστερα από πλάγιο η μπάλα έφθασε στην περιοχή, αλλά στο σουτ του Σαρπόνγκ βρήκε στον Μαλόν που είχε πέσει στο έδαφος και φάνηκε να είναι σε αντικανονική θέση (πάντως πρόκειται για δύσκολη φάση) και στη συνέχεια ο Ολλανδός πήρε το… ριμπάουντ και την έστειλε στα δίχτυα όμως δεν έμελλε να πανηγυρίσει.

inner

Από τα μέσα του πρώτου μέρους και μετά, η εικόνα του παιχνιδιού έγινε αισθητά πιο καλή. Η Βέροια ήταν αυτή που έγινε πιο επιθετική (αν και πολλοί θα περίμεναν ότι θα το έκανε πρώτα ο Αστέρας) και λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ με την προβολή του Βίτι στο 30ο λεπτό ύστερα από τη σέντρα του Βασιλαντωνόπουλου, αλλά ο Ντοναρούμα απομάκρυνε. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Αστέρας αφυπνίστηκε και πήρε τα πάνω του, αποκτώντας τον έλεγχο της αναμέτρησης. Στο 32’ έγινε φάση που χωράει μεγάλη συζήτηση. Έγινε πάσα στην πλάτη της άμυνας της Βέροιας και σε διεκδικούμενη μπάλα λίγο έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων ο Λόπεθ βγήκε με τα πόδια, δεν βρήκε την μπάλα και πιθανόν να έχει βρει τον Ιωαννίδη που έπεσε στο έδαφος και δεν έχει σηκωθεί ακόμα.

Επτά ήταν οι τελικές των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος και μόλις δύο των φιλοξενούμενων. Ωστόσο, αυτό το στοιχείο δεν αποτυπώνει σωστά την εικόνα της αναμέτρησης στα πρώτα 45 λεπτά.

Στο δεύτερο μέρος οι ομάδες μπήκαν πιο… ζεστές στην αναμέτρηση, όπως είναι λογικό, και ο Αστέρας ήταν πιο δραστήριος σε σχέση με το πρώτο μέρος. Ήταν ανώτερος από τη Βέροια σε γενικές, αλλά δυσκολευόταν πολύ στο να δημιουργήσει φάσεις, παρότι είχε για αρκετή ώρα την μπάλα στην κατοχή του. Το παιχνίδι έδειχνε να γέρνει προς την πλευρά του από τα μέσα του δεύτερου μέρους και μετά. Ύστερα από την είσοδο του Μάσα στο ματς και μετά δηλαδή. Ο Αργεντινός έδωσε νέα πνοή στον Αστέρα, τον έκανε πιο απειλητικό και έφθασε κοντά στο γκολ η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου στο 64’ και στο 69’, όπου ο παίκτης των Αρκάδων νικήθηκε από τον Λόπεθ.

inner

Όπως συνέβη και με τον Φαρίνια στον 85ο λεπτό. Η Βέροια έκανε το δικό της come back στο φινάλε και λίγο έλειψε αποδράσει με το «διπλό» από την Τρίπολη, έχοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες σε ένα λεπτό. Ο Κάλβο έπιασε καλό σουτ στο 86’, ο Ντοναρούμα έδιωξε χωρίς να απομακρύνει και ο Βίτι βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, προκαλώντας καρδιοχτύπια στους γηπεδούχους. Ο Αργεντινός έκανε την προβολή ύστερα από το κερδισμένο κόρνερ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από την αντίπαλη εστία και με αυτόν τον τρόπο μπήκε ουσιαστικά ο επίλογος στην ιστορία της συγκεκριμένης αναμέτρησης.

inner



Η εξέλιξη όπως την παρακολουθήσατε σε real-time μέσω του sport-fm.gr



Αστέρας (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ίγκορ, Γιαννούλης, Μπέρτος, Χαμντανί, Τσουκαλάς, Δημούτσος, Κώτσιρας (51' Μάσα), Φερνάντες, Τσιλιανίδης (65' Στανισάβλιεβιτς), Ιωαννίδης (78' Φαρίνια).

Στον πάγκο: Αθανασιάδης, Ιγκλέσιας, Ευαγγέλου, Κυριακόπουλος.

Βέροια (Θωμάς Γράφας): Λόπεθ, Καλί, Ασίγκμπα, Μαλόν. Βασιλαντωνόπουλος, Λινάρδος, Μπαλάφας, Άρσε (78' Τομάς), Σαρπόνγκ (75' Κάλβο), Σισίνιο (60' Χαροντάκης) Βίτι.

Στον πάγκο της Βέροιας οι: Καντιμοίρης, Μελίσσης, Παπαστεριανός, Μεληκιώτης.

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης. Βοηθοί: Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, Δημήτριος Ζησιμόπουλος 4ος Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης

Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x