Euro 2024

Έμπαζε από παντού και… ναυάγησε η Εθνική

Σβήνει το… όνειρο του Μουντιάλ για την Εθνική. Η Κροατία ήταν καθόλα ανώτερη, εκμεταλλεύτηκε τα παιδαριώδη λάθη του Καρνέζη και της άμυνας και επικρατώντας με 4-1, βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση!

Όλα στραβά κι ανάποδα για την Εθνική!

Με τον Καρνέζη να κάνει τραγικό λάθος και να δίνει το προβάδισμα στους αντιπάλους και στη συνέχεια η άμυνα να… πελαγοδρομεί, η Ελλάδα γνώρισε βαριά ήττα με 4-1 από την Κροατία και βλέπει το όνειρο του Μουντιάλ να σβήνει!

Ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα η Χρβάτσκα, που πολλές φορές έκανε ότι ήθελε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εάν υπολογίσει κανείς και την τεράστια ποιότητα που διαθέτει και η Κροατία ως ομάδα, άπαντες καταλαβαίνουν πως δύσκολα μπορεί να γυρίσει αυτό το σκορ και η προκριση στα γήπεδα της Ρωσίας, δείχνει πως έχει ξεκαθαρίσει από το πρωτο κιόλας παιχνίδι.

Ο Μόντριτς από την άσπρη βούλα άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, μετά από παράβαση στην οποία είχε υποπέσει ο Καρνέζης στον Κάλινιτς στο 13’ (σσ. κάκιστο κοντρόλ αρχικά και στη συνέχεια ανατροπή του αντιπάλου από τον Έλληνα πορτιέρε), για να έρθει ο Κάλινιτς έξι λεπτά μετά να δώσει αέρα δύο τερμάτων στους Κροάτες.

Ο Παπασταθόπουλος είχε μειώσει προσωρινά με την συμπλήρωση μισής ώρας, με τον Πέρισιτς να γράφει το 3-1 στο 34’. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Κράμαριτς, μετά από απίθανο λάθος του Σταφυλίδη στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους!

Το ματς



Με αμυντικούς προσανατολισμούς μπήκε στο παιχνίδι η Ελλάδα. Η εθνική ήταν άτολμη και ακίνδυνη επιθετικά, επέλεξε να δώσει χώρο στην Κροατία και να την περιμένει στο μισό γήπεδο. Και ξαφνικά, από το πουθενά βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Στο 11ο λεπτό, λοιπόν, ο Τζαβέλλας έκανε το γύρισμα στον Καρνέζη, αυτός άνοιξε το κοντρόλ και έδωσε την ευκαιρία στον Κάλινιτς να του την κλέψει και να τον περάσει, με τον Έλληνα πορτιέρε να τον ανατρέπει και να βλέπει την κίτρινη κάρτα. Δύο λεπτά μετά, ο Μόντριτς έστειλε την μπάλα απο την άσπρη βούλα στην αριστερή γωνία και τον Καρνέζη στην αντίθετη, δίνοντας σκορ στο ματς.

inner

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι γηπεδούχοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα με τη συμπλήρωση 19 λεπτών! Ο Στρίνιτς έγινε κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά και αφού ούτε ο Μανιάτης κατάφερε να τον κόψει, έκανε την παράλληλη με την εστία σέντρα προς τον Κάλινιτς (τον είχε χάσει ο Τζαβέλλας), ο οποίος με τακουνάκι έγραψε το 2-0. Το σκορ δεν άφηνε περιθώρια στην ομάδα του Σκίμπε να συνεχίσει να αμύνεται και σιγά σιγά άρχισε να ξεθαρρεύει. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η αλλαγή σχηματισμού από τον Σκίμπε, ο οποίος άλλαξε το 3-5-2 σε 4-2-3-1. Στο 29’ η Ελλάδα προειδοποίησε αλλά το γύρισμα του Ζέκα προς τον Μήτρογλου έδιωξε σε κόρνερ ο Βίντα. Από την εκτέλεση αυτού, η Εθνική ξαναμπήκε στη διεκδίκηση του ματς όταν ο Παπασταθόπουλος με κεφαλιά νίκησε άπαντες στον αέρα μειώνοντας ξανά το σκορ στο γκολ!

inner

Η χαρά των Ελλήνων, όμως, κράτησε για τέσσερα λεπτά καθώς πλήρωσαν μία ακόμη κακή αμυντική αντίδραση. Ο Τζαβέλλας έχασε αυτή τη φορά τον Βρσάλικο, ο οποίος έκανε καλοζυγισμένη σέντρα και ο Πέρισιτς που είχε ξεχαστεί από τους Παπαδόπουλο-Μανιάτη, μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1. Και λίγο έλειψε πριν το φινάλε του ημιχρόνου να δεχθεί και τέταρτο τέρμα αλλά ο Καρνέζης με μεγάλη διπλή επέμβαση, σταμάτησε τους Κάλινιτς και Κράμαριτς.

Ο εφιάλτης του πρώτου μέρους είχε ολοκληρωθεί, η Εθνική βρισκόταν πίσω στο σκορ με δύο γκολ διαφορά και καλούνταν να βγάλει αντίδραση στην επανάληψη. Αλλά την… πάτησε με την επανέναρξη! Στο 49ο λεπτό και μετά από βαθιά μπαλιά του Ράκιτιτς, ο Σταφυλίδης έκανε απίθανο λάθος αφού προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα με το στήθος στον Καρνέζη, με τον Βρσάλικο να το εκμεταλλεύεται και να σπάει στον Κράμαριτς, ο οποίος σε κενή εστία έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της ομάδας του (4-1).

inner

Αυτό το γκολ έκοψε τα… πόδια των παικτών της γαλανόλευκης! Και μπορεί να ισορρόπησαν κατά κάποιο τρόπο το ματς, με τους Κροάτες να το πάνε και αυτοί πιο συντηρητικά και να κρατάνε δυνάμεις για τη ρεβάνς του Φαλήρου (12/11, 21:45) αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έκαναν και κάτι το σπουδαίο, εξαιρουμένης μιας φάσης στο 90ο λεπτό, όταν ο Σούμπασιτς έκανε μεγάλη επέμβαση σε κεφαλιά του Μήτρογλου και δεν επέτρεψε στην Ελλάδα να μείνει ζωντανή στο κόλπο της πρόκρισης.



Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς, Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς (90' Πάσαλιτς), Κράμαριτς (81' Βλάσιτς), Πέρισιτς, Κάλινιτς (75' Ρέμπιτς).

Ελλάδα (Μίκαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Μανιάτης (46' Ρέτσος), Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Σταφυλίδης (72' Μπακασέτας), Τζιόλης, Σάμαρης (61΄ Μπακασέτας), Ζέκα, Φορτούνης, Μήτρογλου.

Διαιτητής: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)

Γήπεδο: «Μάξιμιρ»

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x