Stoiximan Super League

Ένας Ολυμπιακός… φωτιά

Αυτός τη δουλειά του. Ο Ολυμπιακός συνέτριψε 5-0 τον Παναιτωλικό, έχοντας πέντε διαφορετικούς σκόρερ, τον Φορτούνη σε ρόλο… μαέστρου και παίζοντας ωραία μπάλα, αναβάλλοντας τη στέψη του ΠΑΟΚ.

Έκανε το καθήκον του με πεντάρα…

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 5-0 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιου, παίζοντας πολύ ωραία μπάλα στο δεύτερο ημίχρονο στο οποίο πέτυχε τέσσερα γκολ σε λιγότερο από μισάωρο και ανέβαλε τη στέψη του ΠΑΟΚ.

Πέντε διαφορετικούς σκόρερ και τον Κώστα Φορτούνη σε πολύ καλή μέρα είχαν οι «ερυθρόλευκοι», με τον Γιώργο Μασούρα να ανοίγει το σκορ στο 9’ και τους Χασάν (50’), Γκιγέρμε (61’), Μαντί Καμαρά (70’) και Ομάρ Ελαμπντελαουί (78’) να συμπληρώνουν το… παζλ.

Ως εκ τούτου, οι Πειραιώτες διατήρησαν μόνο μαθηματικές ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου, περιμένοντας και την απόφαση για το ντέρμπι, ενώ με το σημερινό ματς έφτασαν τα 58 γκολ στο πρωτάθλημα. Έβδομη (συγκατοικώντας με τη Λαμία) με 33 βαθμούς παρέμεινε η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα.

Έτσι ξεκίνησαν
inner
inner

Το ματς
Με πολύ καλούς… οιωνούς ξεκίνησε το ματς. Είχε καλό ρυθμό από την αρχή του ουσιαστικά, με τις δύο ομάδες να δείχνουν ότι θέλουν να φτιάξουν παιχνίδι. Άλλωστε είναι στη φιλοσοφία τους (και) φέτος. Ο πιο απελευθερωμένος και φυσικά πιο ποιοτικός Ολυμπιακός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο. Αλλά το… τζούφιο και άστοχο σουτ του Ποντένσε (5’) από πλάγια θέση δεν ήταν δυνατόν να ανησυχήσει τον Κυριακίδη.

Δεν ισχύει το ίδιο και για την πρώτη τελική των γηπεδούχων, με την προβολή του Μάζουρεκ (6’), μετά το άδειασμα του Αμαράλ στον Ομάρ και το γύρισμα από τα αριστερά, να στέλνει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού του Σα. Ο Πορτογάλος, ο οποίος έφτιαξε τη φάση, ήταν ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» για την ομάδα του Μαρτίνς στο μεγαλύτερο μέρος του α’ ημιχρόνου, μέχρι να νιώσει κάποιες ενοχλήσεις. Όχι βέβαια πως δεν ήταν καλός (και πάλι) ο Αργεντινός, ο οποίος με την ταχύτητά του προσπάθησε να προκαλέσει προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Κάπως έτσι έγινε επικίνδυνος στο 35’.

Η αναμέτρηση, λοιπόν, είχε ξεκινήσει πολύ καλά και οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να πετύχουν τον πρώτο τους στόχο. Αυτό που έχει μια ομάδα όταν παίζει με υποδεέστερο αντίπαλο. Ένα σχετικά γρήγορο γκολ, το οποίο σημειώθηκε με τη… δεύτερη. Ο Ποντένσε σέντραρε, ο Χασάν με τη θέση που είχε και την ισορροπία του σώματος δεν γινόταν να εκτελέσει με τη μια και τροφοδότησε τον Μασούρα που σε ανυπεράσπιστη εστία, είδε τον Λιάβα να του βάζει κόντρα και ο διεθνής άσος πήρε το… ριμπάουντ για το 0-1.

inner

Οι Πειραιώτες είχαν τον απόλυτο έλεγχο, είχαν και καλές στιγμές (τα σουτ ήταν 8 έναντι 2) και θα μπορούσαν να είχαν φτιάξει καλύτερο σκορ για κάβα στο πρώτο μέρος. Ο Φορτούνης αστόχησε με κεφαλιά (25’), ενώ ο Ομάρ κόπηκε (λανθασμένα) για οφσάιντ την ώρα που έβγαινε φάτσα με τον Κυριακίδη στο 32’, ενώ ούτε στις καθυστερήσεις τα κατάφεραν Ποντένσε-Φορτούνης.

inner

Πιο… λυμένος εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο και έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο. Κατάφερε, μάλιστα, να πετύχει ένα πολύ γρήγορο γκολ, με τους Τσιμίκα και Φορτούνη να συνεργάζονται ωραία για χάρη του Χασάν, που βρέθηκε φάτσα με τον Κυριακίδη έπειτα από την κάθετη του Έλληνα μεσοεπιθετικού και τον πλάσαρε. Αφού έφυγε και η όποια πίεση, ο Ολυμπιακός κυκλοφόρησε ακόμα καλύτερα την μπάλα, ανέβασε κι άλλο ταχύτητα και ευχαρίστησε και τον κόσμο του που βρέθηκε στο Αγρίνιο. Ο Ομάρ δοκίμασε το πόδι του στο 58’, αλλά ο Κυριακίδης ήταν σε ετοιμότητα και τρία λεπτά μετά με τον Φορτούνη να έχει μεγάλα κέφια στο β’ μέρος και να δίνει τη δυνατότητα στον Γκιγέρμε να σκοράρει και πάλι (όπως με τον Ατρόμητο) με κεφαλιά, για το 3-0.

inner

Κάπου εκεί ο Παναιτωλικός… παραδόθηκε, έπεσε κατακόρυφα η ψυχολογία του και ο Τραϊανός Δέλλας δοκίμασε πρόσωπα και πράγματα, βλέποντας ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός… μυρίστηκε αίμα και συνέχισε να ζητάει γκολ, τα οποία βρήκε. Με Καμαρά στο 70’, έπειτα από απόκρουση σε κεφαλιά του Ζιλ Ντίας και με δυνατό σουτ του Ομάρ στο 78’, ενώ στο 74’ ο Ποντένσε κλώτσησε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία για φέτος σε τετ-α-τετ. Τα τελευταία λεπτά (μετά το 0-5) ήταν εντελώς διαδικαστικού χαρακτήρα και οι παίκτες περίμεναν απλώς το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

inner



Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Λιάβας, Μαλής, Τσοκάνης (λ.τ. 38' Μαρινάκης), Αμαράλ, Τσιγγάρας, Μάρκος Πάουλο, Λουσέρο (53' Μπαϊροβιτς), Μανά, Ντίας (69' Ντουάρτε), Μάζουρεκ

Στον πάγκο έμειναν οι: Γιαννακόπουλος, Γκούγκα, Γιαννιώτης, Παρράς

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Μεριά, Σισέ, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (66' Μπουχαλάκης), Γκιγέρμε, Φορτούνης, Μασούρας (60' Ντίας), Ποντένσε, Χασάν (71' Σολδάνο)

Στον πάγκο έμειναν οι: Λοντίγκιν, Ανδρούτσος, Γκερέρο, Βούκοβιτς

Διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας.
Βοηθοί: Ιορδάνης Απτόσογλου, Ηλίας Αλεξέας
4ος Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος

Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x