Stoiximan Super League

Ένας Σιμάνσκι όπως ακριβώς τον είχε περιγράψει ο Καρέρα

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το εξαιρετικό όσο και ουσιαστικό ντεμπούτο του Πολωνού με την φανέλα της ΑΕΚ στον Βόλο, με μια εμφάνιση που άφησε πάρα πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Η αλήθεια είναι πως η χρησιμοποίηση του Πολωνού χαφ στο αρχικό σχήμα, αποτέλεσε μια δυνατή, όσο και ευχάριστη, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, έκπληξη. Όπως γενναιότατη ήταν και η απόφαση του Ιταλού τεχνικού να ξεκινήσει με μια ενδεκάδα σαν αυτή, κρατώντας έξω όλα τα διαθέσιμα ατού, που τελικά τον δικαίωσε, αφού θα τους έχει ξεκούραστους για το ντέρμπι της Κυριακής.

Ωστόσο αυτός που έκλεψε την παράσταση, ήταν ο 24χρονος διεθνής χαφ, Ντάμιαν Σιμάνσκι. Με μια πληθωρική εμφάνιση και με προσωπικότητα μέσα στο γήπεδο που από τα πρώτα λεπτά σου έβγαζε μια σιγουριά, έκλεψε από την πρώτη στιγμή την καρδιά των Ενωσιτών. Τόσο εκείνων που βρέθηκαν στο γήπεδο, όσο και της συντριπτικής πλειοψηφίας που παρακολούθησε το ματς από την τηλεόραση.

Πρώτο και κύριο χαρακτηριστικό του, είναι πως αποτελεί ένα μηχανάκι στη μεσαία γραμμή που τρέχει και μαρκάρει ακατάπαυστα και ένα κορμί που σίγουρα έλειπε από την ΑΕΚ. Εξαιρετικός στις προσωπικές μονομαχίες, πηγαίνει πάρα πολύ αποφασιστικά στην πίεση του αντιπάλου και πρώτος στις μπάλες που διεκδικούνται. Φαίνεται να έχει καλή αίσθηση του χώρου ευθύνης του στο αμυντικό κομμάτι, αλλά βλέπουμε έναν παίκτη που πιέζει πολύ επιθετικά ακόμα και μέσα στην περιοχή του αντιπάλου. Θα κάνει το χρήσιμο μαρκάρισμα, για να μην βρεθεί η Ένωση εκτεθειμένη στην κόντρα επίθεση.

Ωστόσο τα χαρίσματα του και στο δημιουργικό κομμάτι είναι πολλά και ίσως σημαντικότερα, τουλάχιστον γι΄αυτά που ζητά η Ένωση αυτή τη στιγμή, από τον παίκτη που απέκτησε στον νευραλγικό χώρο του κέντρου. Ο Σιμάνσκι έδειξε να διαθέτει και τα δύο πόδια, αφού εκτέλεσε τα στημένα και το πρώτο σουτ του αγώνα με το δεξί, αλλά και ένα εξαιρετικό αριστερό πόδι, με το οποίο είχε ένα σουτ, την πάσα που άπλωσε την αντεπίθεση στον Λόπες για να βγάλει την ασίστ για το 0-3, ενώ είχε άλλη μια πολύ καλή ψηλοκρεμαστή πάσα στον Κλωναρίδη που βγήκε στην αντεπίθεση. Γενικά ένας παίκτης που δίνει μπάλα και ξεμαρκάρεται άμεσα, για να δώσει στήριγμα και να ξαναπάρει. Σίγουρα φαίνεται πολύ καλά γυμνασμένος.

Στην επιθετική άμυνα που θέλει να παίξει ψηλά ο Σιμάνσκι φαίνεται πως μπορεί να παίξει τον ρόλο του συντονιστή στην πίεση, συνδέοντας εξαιρετικά τις γραμμές και έχοντας γρήγορες επιστροφές για να καλύψει τους χώρους. Πάντως είδαμε έναν παίκτη πολύ ουσιαστικό, με και χωρίς την μπάλα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x