Ένα σημαντικό βήμα για την επανέναρξη της Super League 2 έγινε στη σημερινή διάσκεψη που υπήρχε μεταξύ των δώδεκα ομάδων.

Παρότι αρκετοί σύλλογοι και παράγοντες αρχικά δεν έδειχναν ευδιάθετοι για το restart του πρωταθλήματος, φαίνεται πως σήμερα υπήρξε μια διαφορετική στάση και αλλαγή του όλου κλίματος. Αυτό φαίνεται άλλωστε και από το κοινό αίτημα των ομάδων που θα αποστείλουν στον υφυπουργό αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Στη σημερινή διάσκεψη, ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής Λεωνίδας Λεουτσάκος ενημέρωσε τις ομάδες για το υγειονομικό πρωτόκολλο και έγιναν ορισμένες εκτιμήσεις για το κόστος των τεστ. Συγκεκριμένα, υπολογίζεται πως τα τεστ για κάθε ομάδα αναμένεται να κοστίσουν 2-2,5 χιλ. ευρώ για όλα τα μέλη. Ωστόσο, το συνολικό ποσό παραμένει άγνωστο που θα χρειαστεί να δώσει κάθε ομάδα για τα τεστ, αφού θα γίνουν 3 ή 4 έλεγχοι για να διαπιστωθεί αν κάποιος έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Φυσικά, ακόμη και οι ομάδες που δεν είναι τόσο καλά στα οικονομικά τους έχουν λάβει αρκετά χρήματα από την ΕΡΤ και θα λάβουν άλλη μία δόση τον Αύγουστο. Από αυτά τα χρήματα, θα μπορούν να διαθέσουν ένα ποσό για τα τεστ και τις εξετάσεις και να βοηθήσουν στην επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Όσον αφορά τις σκέψεις που υπάρχουν αναφορικά με την ημερομηνία επανέναρξης εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, τότε υπολογίζεται στις 12 ή 18 Ιουνίου, δηλαδή μία ή δύο εβδομάδες αργότερα από την συνέχεια της Super League. Το πλάνο που υπάρχει είναι να γίνουν Κυριακή-Τετάρτη οι δύο τελευταίες αγωνιστικές για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και στη συνέχεια να διεξαχθούν οι δέκα αγωνιστικές των πλέι οφ της Super League 2.