Stoiximan Super League

ΣΑ-ΡΩ-ΤΙ-ΚΟΣ

Σαν να μην υπήρξε διακοπή! Μετά τη νίκη στην Τούμπα ο Ολυμπιακός, στο Καραϊσκάκη αυτή τη φορά, συνέτριψε 4-0 την ΑΕΚ και συνεχίζει αήττητος στο πρωτάθλημα.

Η διακοπή του πρωταθλήματος -τελικά- δεν επηρέασε τον Ολυμπιακό. Έχοντας την αυτοπεποίθηση του «διπλού» στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ οι ερυθρόλευκοι έφτασαν σε μια μεγάλη νίκη 4-0 επί της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη στο δεύτερο στη σειρά μεγάλο παιχνίδι.

Ο Φορτούνης αν και δεν ξεκίνησε βασικός σκόραρε δύο φορές (78’, 90+4), ενώ από ένα τέρμα πέτυχαν ο Μποτία (28’) και ο Ιντέγε (70’), ο οποίος όμως είχε σημαντικότατη συμβολή σε αυτή την νίκη καθώς έφτιαξε και το τρίτο τέρμα της ομάδας του.

inner

Καθοριστικό σημείο του αγώνα η αποχώρηση του Σιμόες από τον αγωνιστικό χώρο, για να περάσει ο Μπουονανότε. Η επιλογή αυτή έκοψε στα δύο την ΑΕΚ και την έκανε ιδιαίτερη ευάλωτη στις αντεπιθέσεις των ερυθρολεύκων. Δεν είναι τυχαίο ότι από την στιγμή εκείνη ο Ολυμπιακός έφτανε πολύ εύκολα στην εστία του Μπαρόχα και σκόραρε τρεις φορές.

Διαμαρτύρονται για δύο οφ-σάιντ οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ, τα οποία έκοψαν δύο επιθέσεις που ενδεχομένως να είχαν αποφέρει κάτι.

Το παιχνίδι

Αρκετά πιεστικός ο Ολυμπιακός στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα θέλοντας να εκμεταλλευθούν το κατάμεστο Καραϊσκάκη μπήκαν αρκετά δυνατά στην αρχή του ματς. Από την άλλη πλευρά, οι ποδοσφαιριστές του Τραϊανού Δέλλα ήταν προετοιμασμένο για αυτό. Όπως είναι λογικό όμως χρειάστηκαν κάποια λεπτά έτσι ώστε να βρουν τα πατήματά τους στο γήπεδο για να έχουν και εκείνοι κατοχή της μπάλας. Η πίεση του Ολυμπιακού στα πρώτα λεπτά δεν απέφερε κάποια καλή ευκαιρία στην εστία του Μπαρόχα. Στη συνέχεια όμως η εικόνα του αγώνα άλλαξε...

inner

Από το 10ο λεπτό η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή της και κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Ένα αμυντικό λάθος των παικτών του Ολυμπιακού είχε ως αποτέλεσμα και το πρώτο σουτ προς την εστία του Ρομπέρτο, με τον Ισπανό όμως να μην δυσκολεύεται να μπλοκάρει.

Σιγά-σιγά η ΑΕΚ άρχισε να κυκλοφορεί ακόμη καλύτερα τη μπάλα. Στο 27ο λεπτό ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για την Ένωση με τον Πλατέλλα να κάνει το διαγώνιο σουτ από τη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού και την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια.

Ωστόσο, η γρήγορη επίθεση από τους παίκτες του Σίλβα έφερε τον Ιντέγε σε θέση βολής. Ο Νιγηριανός εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η άμυνα της ΑΕΚ δεν είχε οργανωθεί έκανε το σουτ με τον Μπαρόχα να παραχωρεί το κόρνερ. Από την εκτέλεση του Ντομίνγκες σε αυτό ο Μποτία πήρε την κεφαλιά μέσα στη μεγάλη περιοχή και άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό στο 28ο λεπτό.

Ψυχολογικά ο Ολυμπιακός ανέβηκε αλλά η ΑΕΚ δεν επηρεάστηκε τόσο από το τέρμα που δέχθηκε. Ακολούθησε ένα παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό και τους παίκτες του Δέλλα να βρίσκουν διαδρόμους προς την εστία του Ρομπέρτο. Καλύτερη στιγμή για την Ένωση ήταν αυτή του 36ου λεπτού. Ο Μάνταλος εκμεταλλεύτηκε τον κενό χώρο και μπήκε στην περιοχή, παρά την πίεση του Σιόβα, αλλά δεν κατάφερε να κάνει το σουτ. Αντίθετα, έχασε την ισορροπία του και ο Σαλινο που ήταν κοντά στη φάση έδιωξε τη μπάλα.

inner

Η πτώση του παίκτη της ΑΕΚ στο έδαφος προκάλεσε τις διαμαρτυρίες από τους υπεύθυνους της ομάδας για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είχαν προηγηθεί μια φάση με τον Αραβίδη η οποία σταμάτησε σωστά μετά από οφ-σάιντ που καταλόγισε ο διαιτητής.

Σαν να μην είχε σταματήσει το παιχνίδι στο ημίχρονο, συνεχίστηκε αυτό στην αρχή του δευτέρου 45λέπτου. Ο ρυθμός γρήγορος, τους παίκτες να αγωνίζονται με πάθος και να προσπαθούν να πιάσουν απροετοίμαστες τις αμυντικές γραμμές του αντιπάλου. Η ΑΕΚ είχε περισσότερες πρωτοβουλίες με αποτέλεσμα στο 58ο λεπτό ο Μπαρμπόσα μετά από καλή ενέργεια του Ντιντάκ, καθυστέρησε και όταν έκανε το σουτ οι αμυντικοί του Ολυμπιακού έδιωξαν.

Ο Δέλλας πέρασε τον Μπουονανότε στον αγωνιστικό χώρο με την ΑΕΚ να προσπαθεί να ισοφαρίσει. Η αποχώρηση του Σιμόες στοίχησε στην Ένωση η οποία στη συνέχεια φάνηκε να «κόβεται» στα δύο. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να είναι ιδιαίτερα απειλητικός με γρήγορες επιθέσεις. Στο 66ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ, με τον Ντομίνγκες να σημαδεύει το δοκάρι σε κεφαλιά που έκανε μετά από σέντρα του Σαλίνο.

inner

Ωστόσο ό,τι δεν κατάφερε σε αυτή τη φάση ο Αργεντινός το πέτυχε ο Ιντέγε στο 68ο λεπτό. Δέχθηκε τη μπάλα με πλάτη στη μεγάλη περιοχή, γύρισε εξαιρετικά με πρόσωπο αποφεύγοντας τον Τζανετόπουλο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 75ο λεπτό ο Μπαρμπόσα είχε την καλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ στον αγώνα με το σουτ του τελικά μην βρίσκει στόχο.

Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει κενά αμυντικά και έτσι στο 78ο λεπτό σε μια αντεπίθεση του Ολυμπιακού είδε και πάλι την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Μπαρόχα. Σκόρερ του τέρματος Φορτούνης, ο οποίος μόλις είχε περάσει στον αγώνα, μετά από πάσα του Ιντέγε που τον έβγαλε μόνο του. Το τελικό 4-0 το έκανε ο Φορτούνης με πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής σε μαρκάρισμα του Γκάλο στον Ερνάνι.



Έτσι σας μεταφέραμε την εξέλιξη του αγώνα



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαζουάκου, Μποτία, Σιόβας, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Τσόρι (76’ Φορτούνης) , Σεμπά (79’ Ερνάνι), Ιντέγε, Ντουρμάζ (64’ Πάρντο)

Στον πάγκο: Καπίνο, Ντα Κόστα, Φινμπόγκασον, Καμπιάσο.

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Γκάλο, Ντιντάκ, Σιμόες (63’ Μπουονανότε), Γιόχανσον, Πλατέλλας (75’ Κριστάντους), Μάνταλος(82’ Κορδέρο), Μπαρμπόσα, Αραβίδης

Στον πάγκο: Ανέστης, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Ανάκογλου.

Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)
Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Σίπκας (Πέλλας)
Αναπληρωματικός: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Παρατηρητής: Κύρκος (Θεσπρωτίας)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x