Η επιστροφή στην κανονικότητα είναι ένα τεράστιο θέμα που απασχολεί τις δημοφιλείς Λίγκες, που αναζητούν τη φόρμουλα να προχωρήσουν σε επανέναρξη της αγωνιστικής δραστηριότητας, αφού βλέπουν μπροστά τους τεράστια οικονομική ζημιά.

Σε αυτό το μήκος κύματος, η Premier League εξετάζει την επιστράτευση της τεχνολογίας, μέσω εφαρμογής που θα εντοπίζει τους ασθενείς με κορωνοϊό και θα τους εμποδίζει στο να αγοράσουν εισιτήριο.

Η βρετανική εταιρεία VST Enterprises έχει αναπτύξει ένα είδος ψηφιακού «διαβατηρίου υγείας», το οποίο μέσω της οθόνης θα μπορεί να ελέγχει αν κάποιος είναι αρνητικός ή θετικός στον κορονοϊό ή έχει τα αντισώματα για να μην νοσήσει ξανά.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει πέσει ήδη στο τραπέζι για το αγγλικό πρωτάθλημα, με τον γενικό διευθυντή της Premier League, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα να έχει έρθει σε επαφή με τους δημιουργούς, ώστε να βρεθεί τρόπος να αξιοποιηθεί άμεσα στο ποδόσφαιρο και να δρομολογήσει την ανώδυνη επιστροφή στην κανονικότητα.

Με τον τρόπο αυτό και αν υλοποιηθεί, η Premier League θα μπορέσει να εμποδίσει την είσοδο στα γήπεδα μη υγιών φιλάθλων, αλλά να μην έχει παράλληλα οικονομικές απώλειες από τα εισιτήρια.