Stoiximan Super League

Έτσι ήρθε ο Λιβάγια στην ΑΕΚ

Ο άνθρωπος που τον ανακάλυψε και έκανε το «κονέ» με την ΑΕΚ μιλά για το πώς ο Μάρκο Λιβάγια ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2017.

Ο Μάρκο Λιβάγια είναι ίσως το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της ΑΕΚ και ο ηγέτης της την φετινή περίοδο. Ο άνθρωπος που τον είχε ανακαλύψει και έκανε τις πρώτες επαφές για να έρθει στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2017 ήταν ο Γιάννης Παπαγεωργίου, που μίλησε στην «Ώρα» για το πώς έγινε το μεγάλο deal.

«Όταν ήμουν σκάουτ στην ΑΕΚ με τεχνικό διευθυντή τον Μαϊστόροβιτς είχαμε καταφέρει να έχουμε στη λίστα μας και να παρακολουθούμε πολλούς αξιόλογους ποδοσφαιριστές. Ψάχναμε παντού. Τον Λιβάγια τον γνώριζα από τότε που έπαιζε στην εθνική Ελπίδων της Κροατίας τον Οκτώβριο του 2014. Από τότε μου είχε κάνει εντύπωση και ιδιαίτερα στα δύο παιχνίδια με την Αγγλία, όπου είχε καταφέρει να σκοράρει ισάριθμες φορές. Εν συνεχεία και αφού πήγε στην Λας Πάλμας, τον είχε δει να κερδίζει μόνος του την Βαλένθια και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ως ΑΕΚτζής ονειρευόμουν αυτόν τον παικταρά να τον δω με τη φανέλα της ΑΕΚ. Τον Γενάρη του 2017 το αφεντικό μου στην ΑΕΚ μού είπε πως αυτός ο παίκτης κοστίζει 7 εκατ. ευρώ και πως θα έπρεπε να τον ξεχάσω. Εγώ δεν ήθελα να τον ξεχάσω. Στο τέλος της σεζόν τιμωρήθηκε με πέντε αγωνιστικές λόγω αποβολής και το θεώρησα πολύ καλό σημάδι και χωρίς να πω τίποτα στον Μαϊστόροβιτς τον πήρα τηλέφωνο. Τον ενημέρωσα πως ήμουν σκάουτ της ΑΕΚ και τον ρώτησα αν θα τον ενδιέφερε να έρθει στην ΑΕΚ. Αφού μου απάντησε θετικά, μου έδωσε το τηλέφωνο του μάνατζέρ του και εγώ από την πλευρά μου το έδωσα στον Μαϊστόροβιτς. Και τότε όλα πήραν το δρόμο τους», ανέφερε.

Παράλληλα πρόσθεσε πως «… το καλοκαίρι του 2017 είχα προτείνει άλλους δύο παίκτες στην ΑΕΚ. Τον Σκοπιανό μέσο Ελίφ Ελμάς, που ήταν 18 χρονών και ήθελε να έρθει στην ΑΕΚ και το φετινό καλοκαίρι η Φενέρμπαχτσε τον πούλησε στη Νάπολι για 18 εκατ. ευρώ. Τότε ήταν ελεύθερος και έπρεπε να πληρωθούν μόνο τα τροφεία για την απόκτησή του. Ο δεύτερος ήταν ο Ντίνος Μαυροπάνος που τον ήξερα από το 2014».

Σημείωσε, δε, πως «… δική μου εισήγηση ήταν η απόκτηση του Αλμπάνη, του Σαμπανάτζοβιτς που έχει τις δυνατότητες να εξελιχθεί σε μεγάλη αποκάλυψη, οι Σβάρνας, Σιμόες και παλαιότερα ο Φούντας. Υπάρχει και ένας ακόμη παίκτης, αλλά δεν θα τον αναφέρω αυτή τη στιγμή. Θα τον μάθει πρώτος ο πρόεδρος, γιατί όταν έφυγα τού είπα ότι εγώ στα δύσκολα θα είμαι παρών και θα ξαναφέρω παικταρά στην ΑΕΚ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x