Euro 2024

Ο Γκριεζμάν... έκλεισε το καινούργιο «σπίτι» της Αλβανίας!

Με τέρμα κι ασίστ του Γκριεζμάν η Γαλλία… εγκαινίασε το νέο γήπεδο της Αλβανίας, νικώντας με 2-0. «Διπλό» της Τουρκίας στην Ανδόρα, χάρη σε δύο γκολ του Ουνάλ, πέρασε από τη Μολδαβία η Ισλανδία (2-1).

Τα φαβορί έκαναν το… καθήκον τους, με την πρόκριση να έχει ήδη κριθεί πάντως, την τελευταία αγωνιστική στον όγδοο όμιλο των προκριματικών του Euro 2020 και έκλεισαν τις υποχρεώσεις στη διοργάνωση με νίκες.



Η Γαλλία επικράτησε της Αλβανίας στη νεότευκτη «Κομπετάρε Αρένα» με 2-0, έχοντας για μπροστάρη τον… κεφάτο Γκριεζμάν. Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα ήταν εκείνος που έφτιαξε το πρώτο γκολ των «τρικολόρ», με την… ένατη ασίστ του στη διοργάνωση, για τον Τολισό που σκόραρε νωρίς νωρίς με κεφαλιά.

Ενώ ήταν εκείνος που πέτυχε το 2-0, με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, μετά από γέμισμα του Ντιμπουά, με σουτ μέσα από την περιοχή. Για να «σφραγίσει» έτσι το «διπλό» από το ημίχρονο, αφού το πολύ ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Ζιρού στο 72’ σταμάτησε στην εσωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού του Μπερίσα, και να διατηρήσει την Γαλλία στην πρώτη θέση του γκρουπ, που της έδωσε την απευθείας πρόκριση στα τελικά!



Παράλληλα, η Τουρκία παρά τις… οκτώ αλλαγές στην 11άδα της κράτησε το μηδέν στα μετόπισθεν για όγδοο παιχνίδι και κέρδισε εκτός έδρας την Ανδόρα, που δεν κατάφερε να σκοράρει απέναντι στη σημερινή της αντίπαλο ούτε κι αυτή την φορά, με 2-0.

Πρωταγωνιστής της επικράτησης ήταν ο Ουνάλ, με τον στράικερ της Βαγιαδολίδ να σκοράρει για πρώτη φορά μετά από ασταθή απόκρουση του Γκόμες, στο 17ο λεπτό. Ενώ, με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων και μετέτρεψε σε γκολ τέσσερα λεπτά μετά, έκανε από νωρίς το τελικό 0-2, με τους φιλοξενούμενους να ολοκληρώνουν δεύτεροι την προκριματική φάση και να προκρίνονται.



Τέλος, στην αναμέτρηση των… αποκλεισμένων, η Ισλανδία νίκησε μέσα στη Μολδαβία με 2-1, με τον Μπιάρνασον να ανοίγει το σκορ με σουτ στο 17’, να έχει… δύο δοκάρια στη συνέχεια!

Αφού δεν έγινε το 0-2, έγινε το… 1-1 από πλευράς γηπεδούχων, με την προβολή του Μιλιντσεάνου, στο 56ο λεπτό. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι απάντησαν άμεσα, με τον αρχηγό Σίγκουρντσον να «γράφει» το 1-2 στο 65’, ενώ ο Νταμασκάν έχασε το βηματισμό του με αποτέλεσμα να σουτάρει άτσαλα, πάνω στο δοκάρι, στο 71ο λεπτό.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής:
Αλβανία-Γαλλία 0-2
(9’ Τολισό, 30’ Γκριεζμάν)

Ανδόρα-Τουρκία 0-2
(17’, 21’ πεν. Ουνάλ)

Μολδαβία-Ισλανδία 1-2
(56’ Μιλιντσεάνου - 17’ Μπιάρνασον, 65’ Σίγκουρντσον)

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου:
1. Γαλλία (25-6) 25
2. Τουρκία (18-3) 23
3. Ισλανδία (14-11) 19
4. Αλβανία (16-14) 13
5. Ανδόρα (3-20) 4
6. Μολδαβία (4-26) 3

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x