Euro 2024

«Πιθανό να αντικατασταθούν διοργανώτριες πόλεις για το Euro 2020»

Η πανδημία και οι επιπτώσεις της μπορούν να φέρουν αλλαγές στη σύνθεση της... δωδεκάδας.

Ο Αλεξέι Σορόκιν, διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής «Αγία Πετρούπολη- Euro 2020», εκτίμησε πως είναι πολύ πιθανό εντέλει να αποσυρθούν κάποιες πόλεις και να οριστούν νέες, στη δωδεκάδα των πόλεων που θα φιλοξενήσουν αγώνες της διοργάνωσης που μετατέθηκε για το 2021.

«Το Euro θα διεξαχθεί μεταξύ 11 Ιουνίου και 11 Ιουλίου 2021, με πρόθεση να υπάρχει το ίδιο πρόγραμμα και οι ίδιες πόλεις. Ωστόσο, σε αυτό το στάδιο, το πρόγραμμα δεν μπορεί να επισημοποιηθεί. Η UEFA είναι σε επαφή και με τις 12 πόλεις και ανακοινώσεις θα γίνουν στο μέλλον», ανέφερε στο αγγλικό «Sky Sports».

«Όλα θα ξεκαθαρίσουν στις 30 Απριλίου. Τότε θα οριστικοποιηθεί ποίες πόλεις θα συνεχίσουν κανονικά στην οργάνωση των αγώνων του επόμενου Euro και ποιες θα επιλεχθούν στη θέση αυτών που θα... αποσυρθούν», πρόσθεσε ο άνθρωπος πίσω από την οργανωτική επιτυχία του Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία.

Η Αγία Πετρούπολη ήταν μέσα στις 12 πόλεις που επελέγησαν αρχικά για το πιο διευρυμένο Euro όλων των εποχών, μαζί με 'Αμστερνταμ, Μπακού, Μπιλμπάο, Βουκουρέστι, Βουδαπέστη, Κοπεγχάγη, Δουβλίνο, Γλασκώβη, Λονδίνο, Μόναχο και Ρώμη.

«Μέχρι σήμερα, όλες οι διοργανώτριες πόλεις έχουν συμμετάσχει σε τηλεδιασκέψεις και σε τακτική βάση μιλάμε με κάθε έναν από αυτούς. Όλες οι πόλεις έχουν χρόνο να σκεφτούν μέχρι το τέλος του μήνα», υπογράμμισε ο Σορόκιν και πρόσθεσε: «Εάν μια πόλη αποφασίσει να αποσυρθεί, πολλές άλλες επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι. Είτε πρόκειται να υπάρξει μια νέα πόλη, είτε θα υπάρξει ανακατανομή μεταξύ των άλλων πόλεων που θα έχουν "επιβεβαιώσει" τη συμμετοχή τους. Η δεύτερη επιλογή θεωρώ πως είναι λιγότερο απαιτητική από την άποψη του ανθρώπινου δυναμικού».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x