Euro 2024

Man of the… Mats!

Μια Γερμανία μόνος του. Ο Ματς Χούμελς έκανε όλη τη δουλειά για τα «πάντσερ», που χάρη σε δικό του τέρμα πέταξαν έξω τους Γάλλους (1-0) και έκλεισαν μέσω «Μαρακανά» θέση για τους «4» του Μουντιάλ.

Το εισιτήριο για τα ημιτελικά μέσω του ευρωπαϊκού ντέρμπι κατέληξε στα χέρια της Γερμανίας. Τα «πάντσερ» με οδηγό τον Ματς Χούμελς επικράτησαν 1-0 των Γάλλων στο Μαρακανά και έφτασαν στους «4» του Μουντιάλ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς ο αμυντικός της Ντόρτμουντ, που σημείωσε με εξαιρετική κεφαλιά στο 12ο λεπτό το μοναδικό τέρμα, ενώ αποτέλεσε και τον «βράχο» στην άμυνα του Νόιερ. Πολύ κακό πρόσωπο για τους «τρικολόρ», που ουσιαστικά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα την αντίπαλη άμυνα.

Οι Γερμανοί παρά την πίεση που δέχτηκαν είχαν τον έλεγχου του αγώνα σχεδόν σε ολόκληρη την διάρκειά του και έφτασαν σχετικά εύκολα στην πρόκριση.

Το ματς:



Ιδανικό ξεκίνημα στο ματς έκανε η Γερμανία. Οι παίκτες του Χόακιμ Λεβ παρουσιάστηκαν αρκετά δραστήριοι από τα πρώτα λεπτά και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τα μέτρα που τους έδωσαν οι Γάλλοι. Τα «κοψίματα» του Ματουϊντί βοήθησαν σημαντικά τους «τρικολόρ», που όμως προδόθηκαν στην πρώτη στημένη φάση των «πάντσερ», καθώς ο Χούμελς με εξαιρετική κεφαλιά στο 12’ νίκησε τον Γιορίς για το 1-0. Η ομάδα του Ντεσάν ανέβασε τις γραμμές της όμως δεν μπορούσε να απειλήσει τον Νόιερ.

Η Γερμανία έδειχνε να μην αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα στα μετόπισθεν, ενώ οι γρήγορες επιθέσεις από τα άκρα αναστάτωναν την άμυνα των «τρικολόρ». Η ομάδα του Λεβ διατήρησε την κατοχή της μπάλας και δεν έπεσε σε καμία από τις παγίδες των παικτών του Ντεσάν, που πρέσαραν ασταμάτητα. Όταν οι Γάλλοι πάντως έπαιξαν γρήγορα στον άξονα κατάφεραν να φέρουν τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, όμως τους έλλειψε η τελική προσπάθεια. Έτσι το ημίχρονο έληξε με τα «πάντσερ» να προηγούνται 1-0.

Πιο ζωηρό ξεκίνημα έκαναν με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι Γάλλοι. Οι «τρικολόρ» έπαιξαν πιο ανοιχτά και ανέβασαν τις γραμμές τους στο γήπεδο, με αποτέλεσμα να πλησιάζουν με μεγαλύτερη άνεση την εστία του Νόιερ. Οι Γερμανοί δεν αποσυντονίστηκαν και κράτησαν την συνοχή τους, καταφέρνοντας να μην απειληθούν ιδιαίτερα. Όσο οι παίκτες του Ντεσάν δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, τα «πάντσερ» ανέβαζαν τις γραμμές τους και έπαιρναν ανάσες στα μετόπισθεν.

Οι «τρικολόρ» προσπαθούσαν να πιέσουν, αλλά μάταια, ενώ και οι αλλαγές δεν βοήθησαν αφού η άμυνα των παικτών του Λεβ ήταν απόλυτα συγκεντρωμένη παρά την πίεση που δεχόταν. Μάλιστα, τα «πάντσερ» λίγο έλειψε να τελειώσουν το ματς, όμως είτε ο Γιορίς είτε η αστοχία στην τελική προσπάθεια τους στέρησαν το δεύτερο τέρμα. Ο Νόιερ στην τελευταία φάση του ματς νίκησε τον Μπενζεμά και οι Γερμανοί, χωρίς να αγχωθούν ιδιαίτερα, έφτασαν στους «4».

Οι συνθέσεις:



Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Ντεμπισί, Εβρά, Σακχό (72’ Κοσιελνί), Βαράν, Ματουϊντί, Βαλμπουενά (85’ Ζιρού), Καμπάιγ (73’ Ρεμί), Πογκμπά, Μπενζεμά, Γκριεζμάν

Στον πάγκο: Ρουφιέ, Λαντρό, Σνεντερλέν, Καμπελά, Μαβουμπά, Μανγκαλά, Σανιά, Ντιν, Σισοκό

Γερμανία (Χόακιμ Λεβ): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Χέβεντες, Χούμελς, Σβαϊνστάιγκερ, Εζίλ (83’ Γκέτσε), Κεντίρα, Κρόος (90+2’ Κράμερ), Μίλερ, Κλόζε (69’ Σίρλε)

Στον πάγκο: Βάιντενφέλερ, Τσίλερ, Γκρόσγκροϊτς, Γκίντερ, Ποντόλσκι, Ντράξλερ, Ντουρμ, Μερτεσάκερ

Διαιτητής: Φαμπιάν Πιτάνα (Αργεντινή)

Γήπεδο: Μαρακανά

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x