Euro 2024

Αυστρία-Βόρεια Μακεδονία: Το φαβορί και η πρωτάρα

Η έμπειρη Αυστρία αντιμετωπίζει στο Βουκουρέστι την πρωτάρα σε Euro Βόρεια Μακεδονία για τον τρίτο όμιλο.

Σε έναν όμιλο όπως ο τέταρτος με σαφές φαβορί την Ολλανδία, η σημασία του αγώνα ανάμεσα στην Αυστρία και την Βόρεια Μακεδονία στο Βουκουρέστι (19:00, ΑΝΤ1, sport-fm.gr και ενημέρωση από τον bwinΣΠΟΡ FM 94,6) είναι τεράστια. Τρεις ώρες πριν οι «οράνιε» αντιμετωπίσουν την Ουκρανία, οι δύο ομάδες που θα κοντραριστούν στη Ρουμανία γνωρίζουν πως ίσως η πρεμιέρα να καθορίσει τη μοίρα τους στη διοργάνωση.

Η Αυστρία φτάνει για τρίτη φορά σε Euro, ωστόσο τόσο το 2008, όταν ήταν συνδιοργανώτρια, όσο και το 2016 δεν κατάφερε να γευτεί τη χαρά της νίκες και έχοντας συνολικά δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες δεν πέρασε στην επόμενη φάση. Λογικό, λοιπόν, τώρα να θεωρεί πως ήρθε η στιγμή της, καθώς έχει να κερδίσει σε μεγάλη διοργάνωση 31 χρόνια, από ένα 2-1 επί των ΗΠΑ στο Μουντιάλ του 1990! Ο Φράνκο Φόντα θα βασιστεί σε ένα ρόστερ που ως επί το πλείστον παίζει στην Bundesliga ενώ το μεγάλο αστέρι της ομάδας, ο Νταβίντ Αλάμπα (που πλέον πήγε από την Μπάγερν στη Ρεάλ) αναμένεται να χρησιμοποιηθεί όχι ως στόπερ, αλλά στο κέντρο.

Η Βόρεια Μακεδονία έγινε η 35η διαφορετική χώρα που συμμετέχει σε Euro και ταυτόχρονα θα κάνει ντεμπούτο σε μεγάλη διοργάνωση, καθώς νωρίτερα ουδέποτε είχε τερματίσει ψηλότερα από την τέταρτη θέση σε προκριματικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ή Μουντιάλ. Μεγαλύτερο όνομα της ομάδας και αρχηγός είναι ο 37χρονος Γκόραν Πάντεφ (πλέον αγωνίζεται στην Τζένοα).

Οι δύο ομάδες έχουν τεθεί μόνο άλλες δύο φορές αντιμέτωπες, αμφότερες στα προκριματικά της τρέχουσας διοργάνωσης. Η Αυστρία είχε επικρατήσει δις, με 4-1 στα Σκόπια τον Ιούνιο και με 2-1 στη Βιέννη το Νοέμβριο του 2019.

Πιθανές συνθέσεις:

Αυστρία (Φόντα): Μπάχμαν, Λάινερ, Ντράγκοβιτς, Χιντερέγκερ, Ούλμερ, Λάιμερ, Σλάγκερ, Ζάμπιτσερ, Μπαουμγκάρτνερ, Αλάμπα, Αρναούτοβιτς.

Βόρεια Μακεδονία (Ανγκελόφσκι): Ντιμιτριέφσκι, Ριστόφσκι, Μούσλιου, Βελκόφσκι, Αλιόσκι, Αντέμι, Νικόλοφ, Μπάρντι, Έλμας, Πάντεφ, Τραϊκόφσκι.

Διαιτητής: Αντρέας Έκμπεργκ (Σουηδία)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x