Euro 2024

Βραζιλία… ο Θεός να την κάνει!

Ένα ακόμα εμπόδιο… χωρίς στιλ απέφυγε η Βραζιλία! Προσφέροντας μέτριο θέαμα, αλλά παθιασμένη όσο ποτέ, η «σελεσάο» λύγισε 2-1 την Κολομβία κι έκλεισε ραντεβού με τη Γερμανία στους «4» του Μουντιάλ!

Ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο του να σηκώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στη χώρα της έκανε η Βραζιλία!

Με την ίδια ρεαλιστική τακτική -αλλά και χαρακτήρα που δεν έβγαλε στα προηγούμενα παιχνίδια- η «σελεσάο» επικράτησε 2-1 της Κολομβίας και πέρασε στους ημιτελικούς.

Δυο γκολ από τους στόπερ (Τιάγκο Σίλβα στο 7’ και Νταβίντ Λουίζ στο 69’) ήταν αρκετά για την ομάδα του Σκολάρι, ώστε να λυγίσει τους «καφετέρος» και να τεθεί πλέον αντιμέτωπη της Γερμανίας (χωρίς τον τιμωρημένο Τιάγκο Σίλβα).

Άργησαν να πιστέψουν στην πρόκριση οι παίκτες του Πέκερμαν και μονάχα μετά το πέναλτι του Ροντρίγκες (που έπρεπε να συνοδευτεί και απ’ την αποβολή του Ζούλιο Σέζαρ) πίεσαν την αντίπαλό τους. Εκπληκτικός ο μεσοεπιθετικός της Μονακό, σκόραρε για πέμπτο σερί παιχνίδι του Μουντιάλ και αποχαιρετά τη διοργάνωση ως πρώτος σκόρερ της προς το παρόν.


Το ματς

Πριν από το παιχνίδι είχαν ακούσει πολλά. Τα περισσότερα δικαιολογημένα. Γι’ αυτό οι Βραζιλιάνοι μπήκαν στο γήπεδο σαν να είχαν… ακουστικά στο κεφάλι τους: Όπου επαναλαμβάνονταν ΣΥΝΕΧΩΣ οι άσχημες κριτικές. Έτσι, οι παίκτες του Σκολάρι έτρωγαν σίδερα. Έδειχναν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν άλλα αστειάκια. Και πριν καν περάσει δεκάλεπτο… έσφαζαν οποιαδήποτε αμφιβολία γι’ αυτό στο γόνατο του Τιάγκο Σίλβα (το οποίο έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα).

Την ίδια ώρα η Κολομβία έμοιαζε σοκαρισμένη. Σαν να μην περίμενε ούτε η ίδια τόση πίεση. Και παρόλο που προσπάθησε άμεσα ν’ αντιδράσει (με καλή ευκαιρία του Κουαδράδο) άρχισε να συμφιλιώνεται με την ιδέα ότι σήμερα έκανε… άλλος κουμάντο. Διότι όση ώρα ο Ροντρίγκες προσπαθούσε -σχεδόν μόνος- να παρασύρει τους συμπαίκτες του, ο Οσπίνα κρατούσε -επίσης μόνος του- την ομάδα όρθια. Και γινόταν ο κύριος λόγος (σε δυνατά σουτ του Χουλκ) που έχανε μόνο μ’ ένα γκολ.

Προσωρινά όμως… Γιατί η Κολομβία επέστρεψε πιο ζωηρή από τ’ αποδυτήρια. Είχε διάθεση να επιστρέψει στο ματς. Όχι όμως και τρόπους για ν’ απειλήσει τη σκληρή αντίπαλό της. Πιο πιθανό λοιπόν φαινόταν να πετύχει εκείνη ένα δεύτερο γκολ, παρά οι παίκτες του Πέκερμαν να φέρουν την κατάσταση στα ίσια. Μέχρι ο Νταβίντ Λουίζ να κάνει την πιθανότητα… πραγματικότητα. Και μ’ ένα «τούβλο» από εκτέλεση φάουλ να γκρεμίσει φαινομενικά τα όνειρα των φιλοξενούμενων.

Όχι όμως. Αυτή η Κολομβία παραήταν σκληρή για να πεθάνει τόσο εύκολα. Κι ο Ροντρίγκες παραήταν… παιχταράς για ν’ αφήσει τη διοργάνωση χωρίς να βάλει μια τελευταία πινελιά. Πρώτα λοιπόν κέρασε, με όμορφη πάσα, το πέναλτι που κέρδισε (χωρίς την απαραίτητη αποβολή του Σέζαρ) ο Μπάκα. Κι έπειτα πέτυχε απ’ τη βούλα το έκτο του συνεχόμενο γκολ. Σφραγίζοντας υπέροχα μεν την παράστασή του στη διοργάνωση -αλλά όχι και χαλώντας τελικά τη νίκη-πρόκριση της Βραζιλίας.

inner

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): Ζούλιο Σέζαρ, Μαρσέλο, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαϊκόν, Φερναντίνιο, Παουλίνιο (86’ Ερνάνες), Όσκαρ, Νεϊμάρ (88’ λ.τ. Ενρίκε), Χουλκ (83’ Ραμίρες), Φρεντ

Στον πάγκο έμειναν οι: Τζέφερσον, Βίκτορ, Ντάνι Άλβες, Ντάντε, Μάξουελ, Γουίλιαν, Μπερνάρντ, Τζο, Γκουστάβο

ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Ζαπάτα, Γιέπες, Σάντσες, Ρομέρο, Γκουτιέρες (70’ Μπάκα), Ροντρίγκες, Κουαδράδο (80’ Κιντέρο), Γκουαρίν, Ιμπάρμπο (46’ Ράμος), Ζουνίνγκα

Στον πάγκο έμειναν οι: Βάργκας, Μοντραγκόν, Αρίας, Καρμπονέρο, Αγκιλάρ, Μεχία, Μπαλάντα, Τζάκσον Μαρτίνες, Βαλντές

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)
ΓΗΠΕΔΟ: «Εστάντιο Καστελάο», Φορταλέζα

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x