Euro 2024

Έρικσεν: Βάζει εμφυτεύσιμο απινιδωτή!

Μετά από σχετική εισήγηση των ιατρών θα τοποθετηθεί στον Ερικσεν ένας ένας εμφυτεύσιμος καρδιομετατροπέας απινιδωτής, όπως ενημερώνει η ομοσπονδία της Δανίας.

Η ομοσπονδία της Δανίας εξέδωσε μια ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για τηνη κατάσταση της υγείας του Έρισκεν.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά μετά από σχετική εισήγηση ειδικευμένων γιατρών θα τοποθετηθεί στον Έρικσεν ένας εμφυτεύσιμος καρδιομετατροπέας απινιδωτής (ICD), ενέργεια που συμβαίνει πάντα σε άτομα που έχουν υποστεί τέτοια περιστατικά.

Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση:

Ο γιατρός της εθνικής ομάδας της Δανίας, Μόρτεν Μπόσεν επικοινώνησε με τους θεράποντες γιατρούς του Έρικσεν και μαζί του και αυτά είναι τα νεώτερα...

«Αφού ο Κρίστιαν υποβλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες σε μια σειρά πολλών καρδιολογικών εξετάσεων αποφασίστηκε ότι θα του τοποθετηθεί ένας εμφυτεύσιμος απινιδωτής (ICD). Πρόκειται για μια συσκευή απαραίτητη μετά από ένα καρδιακό επεισόδιο λόγω καρδιακών αρρυθμιών.

Ο Κριστιάν αποδέχθηκε τη λύση αυτή και το σχέδιο αυτό έγινε αποδεκτό και από άλλους ειδικευμένους γιατρούς, από όλη την Ευρώπη και όλοι πρότειναν αυτή την αντιμετώπιση.

Προτρέπουμε τους πάντες να δώσουν τον Κριστιάν και την οικογένειά του την ιδιωτικότητα που απατούν οι στιγμές αυτές.




ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ICD

Ο Εμφυτεύσιμος Καρδιομετατροπέας Απινιδωτής (ΕΚΑ) είναι μια συσκευή που μοιάζει με βηματοδότη που παρακολουθεί συνεχώς τον καρδιακό ρυθμό. Αν εντοπίσει ότι υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα με τον ρυθμό, εκπέμπει μια σειρά από ανώδυνους ηλεκτρικούς παλμούς για να διορθώσει τον καρδιακό ρυθμό. Αν αυτό δεν αποδώσει, ή εντοπιστεί σοβαρότερο πρόβλημα καρδιακού ρυθμού, ο ΕΚΑ θα προβεί σε ένα μικρό ηλεκτρικό σοκ, γνωστό ως καρδιοανάταξη . Αν αυτό δεν λειτουργήσει ή αν εντοπιστεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, η συσκευή θα προκαλέσει πιο έντονο σοκ στην καρδιά, γνωστό ως απινίδωση.

Οι ΕΚΑ χρησιμοποιούνται γενικά σε άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρών προβλημάτων ρυθμού στις κοιλίες (κάτω θάλαμοι) της καρδιάς τους, καθώς αυτή είναι η κύρια αιτία ξαφνικού καρδιακού θανάτου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x