Euro 2024

Ελβετία: Έχει καθιερωθεί, αναζητά την υπέρβαση

Όλα όσα θέλετε και πρέπει να ξέρετε για την εθνική ομάδα της Ελβετίας εν όψει του Euro 2020.

Η Ελβετία αρχίζει να καθιερώνεται ως παραδοσιακή δύναμη με σταθερές συμμετοχές τα τελευταία χρόνια στις τελικές φάσεις των μεγάλων διοργανώσεων. Η λέξη που χαρακτηρίζει μια ομάδα που στηρίζεται σε μια εξαιρετική δεύτερη γενιά μεταναστών είναι σταθερότητα.

Σίγουρα, το στοίχημα είναι το βήμα παραπάνω και αυτό θα ψάξει και στη φετινή διοργάνωσης, μιας και δεν έχει προκριθεί ποτέ στα προημιτελικά μετά το 1954.

Ο κορμός της στηρίζεται στους Τσάκα, Σατσίρι, Ροντρίγκες και Σεφέροβιτς που είναι τα πρώτα ονόματα, έχοντας εξαιρετικές παραστάσεις από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Γενικά το σύνολο της Ελβετίας έχει εμπειρία, αφού μιλάμε για μια εθνική ομάδα που οι περισσότεροι παίκτες αγωνίζονται στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Οι φιλοδοξίες είναι μεγάλες και κατά τεκμήριο πιο ρεαλιστικές από ποτέ.

Στην 5ης της παρουσία σε Euro υπό την καθοδήγηση του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς ψάχνει τη μεγάλη της ευκαιρία.

Η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Ζόμερ (Γκλάντμπαχ), Μβογκό (PSV), Ομλίν (Μονπελιέ), Κομπέλ (Στουτγάρδη)

Αμυντικοί: Ακάντζι (Ντόρτμουντ), Μπενιτό (Μπορντό), Ελβέντι (Γκλάντμπαχ), Μπαμπού (Βόλφσμπουργκ), Ομεράγκιτς (Ζυρίχη), Ροντρίγκεζ (Τορίνο), Βίντμερ (Βασιλεία), Σέαρ (Νιούκαστλ), Λοτομπά (Νις), Κέμερ (Βασιλεία)

Μέσοι: Τζάκα (Άρσεναλ), Ζακάρια (Γκλάντμπαχ), Φράουλερ (Αταλάντα), Σο (Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Μεχμέντι (Βόλφσμπουργκ), Σατσίρι (Λίβερπουλ), Βάργκας (Άουγκσμπουργκ), Ζούμπερ (Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Φερνάντες (Μάιντς), Φάσναχτ (Γιουνγκ Μπόις), Εντόι (Νις), Ζεκίρι (Μπράιτον)

Επιθετικοί: Εμπολό (Γκλάντμπαχ), Γκαβράνοβιτς (Ντίναμο Ζάγκρεμπ), Σεφέροβιτς (Μπενφίκα)

Εuro 2020: Η παρουσίαση της Ελβετίας

Πώς προκρίθηκε:

Η Ελβετία προκρίθηκε πρώτη στον 4ο όμιλο των προκριματικών, έχοντας μόλις μία ήττα από τη Δανία στην Κοπεγχάγη. Χαρακτηρίστηκε από επιθετικό πλουραλισμό με 15 διαφορετικούς σκόρερ να σημειώνουν τα 19 γκολ στα προκριματικά.

Σχηματισμός:

Σταθερός ο σχηματισμός με τριάδα στην άμυνα η οποία με πιο δυνατούς αντιπάλους θα γίνεται πεντάδδα. Το πιο σύνηθες σύστημα που χρησιμοποιεί είναι το 3-4-1-2, με τον Σατσίρι ελεύθερο πίσω από τους δύο επιθετικούς.

Ζόμερ – Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκες – Ζούμπερ, Τσάκα, Φρόιλερ, Εμπαμπού – Σατσίρι – Εμπολό, Σεφέροβιτς

Εuro 2020: Η παρουσίαση της Ελβετίας

Το αστέρι:

Ο Σερντάν Σατσίρι είναι για ακόμα μια μεγάλη διοργάνωση το μεγάλο αστέρι της Ελβετίας και ο ηγέτης της. Ακόμα και ο ελεύθερος ρόλος που έχει στον σχηματισμό πίσω από τους δύο επιθετικούς του δίνει τη δυνατότητα να παίξει όπως επιθυμεί. Η εμπειρία του στη Λίβερπουλ με την οποία είχε 21 συμμετοχές φέτος του δίνει ώθηση και για το Euro.

Αξίζει να τον δεις:

Γκράνιτ Τσάκα. Αν δεν ήταν ο Σατσίρι σίγουρα ο παίκτης της Άρσεναλ θα ήταν εκείνος που θα τραβούσε τα βλέμματα. Στα 29 του ο παίκτης των «κανονιέρηδων» με 82 συμμετοχές και 12 γκολ έχει τη στόφα να προσφέρει πολλά.

Προπονητής:

Ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς αν και Βόσνιος είναι πλέον… Ελβετός, αφού βρίσκεται στην χώρα από το 1987 όταν είχε πάρει μεταγραφή στη Σουρ. Έχει εργαστεί στην Ιταλία έχοντας Κύπελλο με τη Λάτσιο, ενώ στην εθνική Ελβετίας βρίσκεται από το 2014 και η παρουσία του εκεί θεωρείται άκρως πετυχημένη.

Πιθανότητες κατάκτησης:

Οι πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση είναι αρκετά μεγάλες με την απόδοση να είναι στο 1.55. Όσον αφορά εκείνες της κατάκτησης όπως είναι λογικό είναι μικρές με τη σχετική απόδοση να δίνεται γύρω στο 75.00.

Το πρόγραμμα:

12/06,16:00 Ουαλία - Ελβετία (Μπακού)
16/06, 22:00 Ιταλία - Ελβετία (Ρώμη)
20/06, 19:00 Ελβετία - Τουρκία

Προηγούμενες συμμετοχές σε Euro:

4 (1996, 2004, 2008, 2016)

Υψηλότερη θέση: Πρόκριση στους «16» (2016)

Θέση στην Ευρωπαϊκή Κατάταξη:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x