Euro 2024

«Κάποτε η Εθνική μάζευε 5-6 πόντους»

Στον χαρακτήρα που έχει χτίσει μέσα στα χρόνια η Εθνική -και μπορεί να κάνει τη διαφορά και στα παιχνίδια μπαράζ με τη Ρουμανία- στάθηκε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Τάκης Φύσσας.

Αισιόδοξος ότι η αλλαγή νοοτροπίας που έχει πετύχει η Εθνική ομάδα τα τελευταία χρόνια θα τη φέρει σε μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση δήλωσε ο Τάκης Φύσσας.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο τεχνικός διευθυντής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος τόνισε ότι η ομάδα θα δώσει όλο της το «είναι» στα δυο παιχνίδια μπαράζ με τη Ρουμανία.

Παρόλο που παραδέχθηκε, δε, ότι η εικόνα της μπορεί -και πρέπει- να βελτιωθεί, τόνισε ότι δεν πρέπει να μεμψιμοιρούμε. Ούτε να ξεχνάμε πώς κάποτε η Εθνική μας βολόδερνε στην παγκόσμια κατάταξη και μάζευε 5-6 πόντος στους ομίλους των προκριματικών.


Αναλυτικά όσα είπε ο Φύσσας στην εκπομπή «Μπαμ και Κάτω»

Για το αποτέλεσμα της κλήρωσης: «Οπωσδήποτε η Γαλλία ήταν η ομάδα που θέλαμε να αποφύγουμε. Καμία κλήρωση όμως δεν θα μας έδινε την πρόκριση. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς τώρα είναι να παίξουμε όλο μας το είναι σε αυτά τα δυο ματς που δεν έχουν σχέση με αυτά του ομίλου. Δεν μας φοβίζει η Ρουμανία. Χρειάζεται πολλή προσοχή και πολλή συγκέντρωση από την πλευρά μας για να παρουσιαστούμε οργανωμένοι σ’ αυτά τα δυο παιχνίδια».

Για το αν χρειάζεται βελτίωση στην εικόνα της ομάδας: «Η Εθνική μας θα είναι η ομάδα που πρέπει σε αυτά τα ματς. Έχω παραδεχθεί κατά καιρούς ότι χρειαζόμαστε βελτίωση για να αποδώσουμε και καλύτερα στο γήπεδο, εκτός από τις νίκες και την εκπληκτική συγκομιδή βαθμών.

Σίγουρα η εικόνα δεν είναι αυτή που επιθυμούμε, αλλά δεν πρέπει να μεμψιμοιρούμε. Αυτή τη στιγμή είμαστε στην ελίτ των εθνικών ομάδων, την ώρα που βλέπουμε χώρες όπως η Γαλλία και η Σουηδία να είναι χαμηλά. Κι εξάλλου, όλοι έχουμε ζήσει μια εθνική ομάδα να είναι στην 108η θέση της κατάταξης και να μαζεύει 5-6 πόντους στους ομίλους των προκριματικών»
.

Για τους λόγους που δεν προκρίθηκε απευθείας η Εθνική: «Δεν μας έφερε η κακή εικόνα στα μπαράζ. Τα παιχνίδια με τη Βοσνία έφταιξαν και ο ένας πόντος που πήραμε σ’ αυτά. Κάναμε πολύ σημαντικές νίκες, ήμασταν σοβαροί και είχαμε μια από τις καλύτερες άμυνες. Όλα αυτά την ώρα που ομάδες με πολλά αστέρια έπαιξαν πολύ χειρότερα. Δείτε για παράδειγμα την Πορτογαλία, που ήταν σήμερα κι αυτή στην κλήρωση».

Για τα παιχνίδια με τους Ρουμάνους: «Τώρα πρέπει να δούμε πως θα προετοιμαστούμε κατάλληλα γι’ αυτά τα ματς. Υπάρχει μια αισιοδοξία και από την πλευρά των Ρουμάνων και δικαιολογημένα. Απέφυγαν μεγάλους αντιπάλους. Το χρέος τους, όμως, οι Έλληνες παίκτες το έχουν κάνει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια και θα το κάνουν και τώρα. Να είναι όλοι υγιείς και τους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι θα τα καταφέρουν να δικαιώσουν τους Έλληνες και να πανηγυρίσουμε μια ακόμα πρόκριση σε μεγάλη διοργάνωση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x