Euro 2024

Ουκρανία-Αγγλία: Η μία γράφει ιστορία, η άλλη με φόρα από τη… Γερμανία

Η Αγγλία δίνει το πρώτο (και μοναδικό αν προκριθεί) της παιχνίδι εκτός «Γουέμπλεϊ» απέναντι στην δυσκολοκατάβλητη Ουκρανία του Αντρέι Σεβτσένκο για τα προημιτελικά του Euro.

Δύο ακόμη εισιτήρια για τα ημιτελικά του Euro αναζητούν κάτοχο. Το τελευταίο αναμένεται να το πάρει ο νικητής της αναμέτρησης ανάμεσα στην Ουκρανία και στην Αγγλία (22:00, ANT1, sportfm.gr), σε ένα παιχνίδι με ξεκάθαρο φαβορί και αουτσάιντερ. Ωστόσο, σε αυτή τη διοργάνωση έχουμε δει πως πολλές φορές τα προγνωστικά πάνε… περίπατο!

Η Ουκρανία γράφει ιστορία με την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Euro, αφού για πρώτη φορά βρίσκεται στην οκτάδα. Χωρίς άγχος και πίεση, αφού το «πρέπει» το έχουν οι Άγγλοι, η Ουκρανία θα τα δώσει όλα στο χορτάρι του «Ολίμπικο» και αν της… κάτσει θα μπορεί δικαίως να ονειρεύεται τα πάντα! Η Ουκρανία ήταν εκ των τρίτων καλύτερων ομάδων που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση, ανταμώνοντας με την Σουηδία στους «16». Το εμπόδιο δεν ήταν ανυπέρβλητο και αυτό αποδείχτηκε μέσα στο γήπεδο, με τους Ουκρανούς να προκρίνονται με γκολ στο τελευταίο λεπτός της παράτασης. Δυσκοκατάβλητη και σκληροτράχηλη ομάδα η Ουκρανία, μπορεί να μην πείθει ιδιαίτερα με την εικόνα της αλλά ξέρει να διαχειρίζεται τα παιχνίδια της και να χτυπάει στις λιγοστές φάσεις που δημιουργεί στην αντεπίθεση ή στις στατικές φάσεις.



Ο Αντρέι Σεβτσένκο δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, έχοντας άπαντες διαθέσιμους. Ως ποδοσφαιριστής ο Ουκρανός είχε αγωνιστεί στην Αγγλία για μια τριετία στην Τσέλσι, γνωρίζοντας καλά το βρετανικό ποδόσφαιρο. Eίχε τεθεί αντιμέτωπος με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ σε αυτή την τριετία, με τον νυν τεχνικό της Αγγλίας να είναι εκείνο το διάστημα προπονητής της Μίντλεσμπρο. Ο Σεβτσένκο μέτρησε 2 νίκες και 1 ήττα, σκοράροντας ένα τέρμα.

Με φόρα από την τεράστια νίκη με 2-0 επί της Γερμανίας και την πρόκριση στα προημιτελικά η Αγγλία. Τα «τρία λιοντάρια» μπορεί να μην έχουν εντυπωσιάσει με την εικόνα τους, αλλά δείχνει απίστευτη σοβαρότητα και τρομερή προσήλωση στο τακτικό κομμάτι. Ενδεικτικό πως ακόμη δεν έχουν δεχτεί γκολ σε τέσσερα παιχνίδια, ενώ έχουν σκοράρει τέσσερα! Βέβαια, το σημερινό παιχνίδι θα είναι το πρώτο, και μοναδικό αν προκριθεί, στη διοργάνωση που θα δώσουν οι Άγγλοι μακριά από το «Γουέμπλεϊ» και μένει να δούμε κατά πόσο αυτό θα τους επηρεάσει. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που δεν θα έχουν ούτε τους οπαδούς στο πλάι τους, αφού η UEFA και οι ιταλικές αρχές άναψαν… κόκκινο και ακύρωσαν τη μετακίνησή τους για λόγους δημόσιας υγείας λόγω της μετάλλαξης «Δέλτα» που έχει χτυπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο.



Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη της προπονητικής του καριέρας και ο μεγάλος του στόχος δεν είναι άλλος από το να οδηγήσει την Αγγλία στην κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου της ιστορίας της. Δεν έχει προβλήματα να αντιμετωπίσει ο Άγγλος τεχνικός, οπότε θα παρατάξει την ομάδα του με την καλύτερη δυνατή σύνθεση και πιθανότατα θα δώσει φανέλα βασικού στον Γκρίλις.

Η παράδοση

Επτά φορές έχουν κοντραριστεί οι δύο ομάδες. Η Αγγλία έχει 4 νίκες, η Ουκρανία μία, ενώ 2 αγώνες έχουν λήξει ισόπαλοι. Τα δύο πιο πρόσφατα ματς έληξαν ισόπαλα (0-0 και 1-1), με τη μοναδική νίκη της Ουκρανίας να έρχεται το 2009 με 1-0 και τον Αντρέι Σεβτσένκο να είναι τότε ποδοσφαιριστής!

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Ουκρανία (Αντρέι Σεβτσένκο): Μπούστσαν, Κρίβτσοβ, Σίντορτσουκ, Στεπανένκο, Γιαρμολένκο, Γιάρεμτσουκ, Σαπαρένκο, Ζαμπαρνί, Ζιντσένκο, Καραβάεβ, Ματβιένκο

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Σο, Ράις, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Κέιν, Στέρλινγκ, Τρίπιερ, Φίλιπς, Γκρίλις.

To παιχνίδι διεξάγεται στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, με τον Φέλιξ Μπριχ από τη Γερμανία να είναι ο διαιτητής του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x