Euro 2024

Σάουθγκεϊτ: «Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη, για να φτάσουμε τα ποδοσφαιρικά επιτεύγματα της Ιταλίας»

Οι ποδοσφαιρικές διακρίσεις της Ιταλίας... αναγκάζουν την Αγγλία να διαβεί πολύ δρόμο για να τη φτάσει, σύμφωνα με τον προπονητή των «τριών λιονταριών», Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Αρκετό δρόμο έχει ακόμη η Αγγλία, σύμφωνα με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, προκειμένου να φτάσει τα ποδοσφαιρικά επιτεύγματα της Ιταλίας.

«Τους παρακολουθώ (σ.σ. την εθνική Ιταλίας) στενά εδώ και δύο χρόνια και γνωρίζω τη δουλειά του Ρομπέρτο (σ.σ. Μαντσίνι). Γνωρίζαμε την απογοήτευσή τους από τη μη πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Ιταλία είναι ένα απίστευτο ποδοσφαιρικό έθνος. Νομίζω ότι τις προάλλες άκουσα ότι έχει δώδεκα ημιτελικούς και δέκα τελικούς. Σε σύγκριση με εμάς αυτό είναι ένα απίστευτο ρεκόρ. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη, προτού να μπορούμε να θεωρούμαστε ως ποδοσφαιρική χώρα όπως η Ιταλία», τόνισε αρχικά ο τεχνικός των «τριών λιονταριών» στο «Sky Sport Italia» εν όψει του τελικού του Euro 2020 μεταξύ των δύο χωρών την Κυριακή (11/7).

Εν συνεχεία, ο Σάουθγκεϊτ εξήρε και τον τρόπο παιχνιδιού της επικείμενης αντιπάλου της ομάδας του, χαρακτηρίζοντάς τον ως μοντέρνο. Σημειώνοντας, ταυτόχρονα, ότι στον τελικό θα βρεθούν οι δύο καλύτερες ομάδες του τουρνουά.

«Έχουν έναν πολύ ξεκάθαρο τρόπο παιχνιδιού, υπέροχο πνεύμα, πολλή ενέργεια. Τακτικά, όπως όλες οι ιταλικές ομάδες, είναι πολύ καλοί. Όμως, το στυλ ποδοσφαίρου τους είναι επίσης πολύ διαφορετικό από εκείνο που είχαν, όταν ήμουν νεαρότερος. Είναι πολύ μοντέρνος. Άρα είναι μια εξαιρετική ομάδα και, χωρίς αμφιβολία, έχουμε στον τελικό τις δύο καλύτερες ομάδες του τουρνουά. Πλέον, θα κριθεί από το ποιος θα αποδώσει καλύτερα εκείνη τη μέρα», υποστήριξε ο 50χρονος προπονητής.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x