Euro 2024

Συγκλονιστική ομιλία του Βιάλι… αλά Ρούσβελτ πριν τον τελικό!

Ο Τζανλούκα Βιάλι θέλησε να «φτιάξει» τους παίκτες της εθνικής Ιταλίας πριν την έναρξη του τελικού του Euro 2020 κόντρα στην Αγγλία.

Ο Τζανλούκα Βιάλι κατάφερε να βάλει και αυτός το δικό του λιθαράκι στην πορεία προς την κατάκτηση του Euro. Ήταν ένας άνθρωπος που «έφτιαχνε» τους παίκτες του πριν τους αγώνες, τους μιλούσε και τους τόνωνε την αυτοπεποίθηση.

Σε σημείο που ο Αλεσάντρο Φλορέντσι υποστήριξε ότι χωρίς τον Βιάλι η εθνική Ιταλίας δεν θα μπορούσε να φτάσει μέχρι την κατάκτηση του Euro. Προφανώς, ήταν κάτι που ήξερε εξ αρχής και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι και του έδωσε μια θέση δίπλα του στο τεχνικό επιτελείο.

Λίγο πριν τον μεγάλο τελικό με την Αγγλία, ο Βιάλι μίλησε στους «ατζούρι» για να τους… φτιάξει και χρησιμοποίησε ένα απόσπασμα από λόγο του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Φραγκλίνου Ρούσβελτ.

«Αυτός που μετράει δεν είναι εκείνος που ασκεί κριτική, ούτε εκείνος που δείχνει με το δάχτυλο κάποιον όταν σκοντάφτει. Ή εκείνος που σχολιάζει πώς θα μπορούσε να έχει γίνει καλύτερα μια συγκεκριμένη πράξη. Η τιμή πηγαίνει στον άνδρα που μάχεται στην αρένα. Στον άνδρα που το πρόσωπό του είναι σημαδεμένο από τη σκόνη, τον ιδρώτα και το αίμα. Τον άνδρα που παλεύει με θάρρος. Που αποτυγχάνει επανειλημμένα γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει στόχος που να αξίζει τον τίτλο του και να είναι ελεύθερος από σφάλματα και ατέλειες.

Τον άνδρα που αφιερώνει όλο το είναι του στην επίτευξη αυτού του στόχου. Ο οποίος ξέρει πώς να βρει τον ενθουσιασμό και να αφοσιώσει τον εαυτό του μέχρι το τέλος. Τον άνδρα ο οποίος, όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά, γνωρίζει στο τέλος τον θρίαμβο των μεγάλων κατακτητών και που όταν πηγαίνουν άσχημα, “πέφτει” γνωρίζοντας ότι τόλμησε. Αυτός ο άνδρας δεν θα έχει ποτέ θέση στις μέτριες ψυχές που δεν γνώρισαν ούτε την ήττα ούτε τη νίκη»
, ανέφερε.

Ο Βιάλι λειτούργησε ευεργετικά για τους Ιταλούς, τους βοήθησε και πανηγύρισε και αυτός στο τέλος μαζί με την ομάδα. Έχοντας ζήσει νωρίτερα με μπόλικο άγχος τη διαδικασία των πέναλτι…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x