Euro 2024

Μαντσίνι: «Η ταυτότητά μας είναι αυτή που μας έφερε μέχρι εδώ»

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι μίλησε για τον τελικό του Euro τονίζοντας πως αποτελεί μια από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρα του, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις ιδιαιτερότητες του αγώνα.

Ιταλία και Αγγλία θα τεθούν αύριο (Κυριακή 11/7, 22:00) αντιμέτωπες στο «Wembley» με φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο του τελικού του Euro 2020!

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής της «Σκουάντρα Ατζούρα», Ρομπέρτο Μαντσίνι, αναφέρθηκε στην αυριανή αναμέτρηση, τονίζοντας πως άπαντες στην ομάδα θα κάνουν τα πάντα για τον τίτλο.

«Δεν αισθάνομαι ταραγμένος. Ίσως αύριο νιώσω διαφορετικά. Στόχος μας είναι να το διασκεδάσουμε, αλλά παράλληλα ελπίζω ότι μπορούμε να είμαστε ουσιαστικοί. Δεν ήταν εύκολη η διαδρομή μέχρι εδώ. Κάναμε πολλά πράγματα για να φτάσουμε στον τελικό. Χρειαζόμαστε ακόμα ένα βήμα πριν πάμε όλοι μας διακοπές.

Απέναντι στην Ισπανία θέλαμε να παίξουμε με το στιλ παιχνιδιού μας, ωστόσο μας περιόρισαν αρκετά. Η ταυτότητά μας είναι αυτή που μας έφερε μέχρι εδώ, οπότε δεν έχουμε καμία πρόθεση να την αλλάξουμε τώρα.

Η Αγγλία είναι πιο δυνατή σωματικά από εμάς, έχοντας λύσεις και στον πάγκο. Το ποδόσφαιρο όμως παίζεται με την μπάλα στα πόδια, οπότε ελπίζουμε η τεχνική να μπορέσει να κερδίσει»
, ανέφερε αρχικά ο 56χρονος τεχνικός.

Στη συνέχεια, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός ρωτήθηκε για το αν η Αγγλία μπορεί να θεωρηθεί ποδοσφαιρικό έθνος στο ίδιο επίπεδο με την Ιταλία, με δεδομένο πως αυτός θα είναι ο πρώτος τελικός των Άγγλων μετά από 55 χρόνια.

«Η Αγγλία είχε πάντα καλές ομάδες, όμως ήταν αρκετά άτυχη όλα τα προηγούμενα χρόνια. Το αυριανό θα είναι ένα υπέροχο παιχνίδι σε ένα γεμάτο γήπεδο, κάτι πραγματικά θαυμάσιο για όσους αγαπούν το άθλημα. Σαν ομάδα πρέπει να επικεντρωθούμε στο ματς και να παραμείνουμε ήρεμοι.

Αυτή είναι μια από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας μου. Έπαιξα στην εθνική για πολλά χρόνια ωστόσο δεν πήραμε κάποιον τίτλο. Ελπίζω αύριο να το πετύχω σαν προπονητής κάτι που δεν απόλαυσα σαν παίκτης, παρά το γεγονός πως είχα αγωνιστεί σε πολύ δυνατές ομάδες της εθνικής μας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x