Stoiximan Super League

Έχασε τα… άχαστα και έδαφος ο Παναθηναϊκός στον Βόλο!

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε μόλις στο 8’ με πέναλτι του Χατζηγιοβάνη, δεν «καθάρισε» το ματς κι ο Βόλος απάντησε με το… ίδιο νόμισμα και τον Μουνίθ στο 34’, αφήνοντας τον πίσω στη «μάχη» της εξάδας.

Βόλος και Παναθηναϊκός ήρθαν ισόπαλοι με 1-1, στο Πανθεσσαλικό στάδιο, για την 13η αγωνιστική της Super League 1, με τον Χατζηγιοβάνη να ανοίγει το σκορ με πέναλτι στο 8’ και τον Μουνίθ να ισοφαρίζει με τον ίδιο τρόπο, στο 34ο λεπτό, διαμορφώνοντας παράλληλα και το τελικό αποτέλεσμα.

Οι «πράσινοι» ήταν σε γενικές γραμμές ανώτεροι, έφτιαξαν κι έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να «καθαρίσουν» ότι έμελλε να είναι το δεύτερο σερί «τρίποντό» τους για πρώτη φορά φέτος, αλλά αστοχία και αφέλεια τους κόστισαν δύο πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθειά τους να μπουν στα πλέι οφ και την πρώτη εξάδα!

Η ομάδα της Μαγνησίας από την πλευρά της πήρε έναν σημαντικό πόντο στην «μάχη» για την αποφυγή του υποβιβασμού με τον Δημόπουλο να φέρει μεγάλο μερίδιο, γλιτώνοντάς την με σωτήριες επεμβάσεις δύο φορές στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης.

Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει και στον -πάρα πολύ- κόσμο του Παναθηναϊκού από την πόλη αλλά και τις γύρω περιοχές που βρέθηκε στο γήπεδο, αλλά δεν έφυγε χαρούμενος από το τελικό αποτέλεσμα…



Το ματς:
Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να ζήσει ένα… remake του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, καθώς κατάφερε να προηγηθεί με γκολ από τα… αποδυτήρια. Όπως και κόντρα στους Αρκάδες, έτσι και τώρα, ο Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι α λα Πανένκα, ξανά στο 8’, δίνοντας στην ομάδα του το προβάδισμα.



Με την ψυχολογία υπέρ τους, οι «πράσινοι» πήραν τη μπάλα στα πόδια τους και προσπάθησαν με πολλές και γρήγορες πάσες να «ανοίξουν» την αντίπαλη άμυνα. Μάλιστα, δημιούργησαν και τρεις ακόμα φάσεις για να αυξήσουν το προβάδισμά τους, όμως ούτε ο Χατζηγιοβάνης στο 12’, ούτε ο Μακέντα στο 15’, ούτε κι ο Χατζηθεοδωρίδης στο 18ο λεπτό έκαναν το 0-2…

Ο Βόλος είχε «θέματα» στην άμυνά του, είδε τον Μακέντα να νικάει τον Μελίσσα στο τετ α τετ στο 24’, αλλά το γκολ να μην μετράει σωστά για οφσάιντ του πρώτου, αλλά μετά το ημίωρο βελτίωσε την εικόνα του.

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι φρόντισαν να επιβεβαιώσουν και τον… άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου, φτάνοντας τελικά στο 1-1 κι αφού πρώτα προειδοποίησαν με το αξιόλογο σουτ του Φεράρι στο 23ο λεπτό.

Όταν ο Δώνης ανέτρεψε τον Ζοάο, με τη φάση πάντως να έχει ξεκινήσει από φάουλ πάνω στον Χατζηγιοβάνη που δεν δόθηκε κι να ακολουθεί... παιδικό λάθος του Κολοβού, ο Μανούχος υπέδειξε το πέναλτι και ο Μουνίθ σκόραρε από την άσπρη βούλα, για τέταρτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, κάνοντας το 1-1 στο 34’!



Ενώ ο ίδιος παίκτης είχε την ευκαιρία να κάνει και το 2-1, εννιά λεπτά μετά, αλλά το τάκλιν των Γιόχανσον-Κολοβέτσιου του στέρησε την δυνατότητα, οδηγώντας παράλληλα τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες...

Στην επανάληψη, ο Γιώργος Δώνης έβαλε στο ματς τους Περέα και Νούνες αντί των Κολοβού και Χατζηθεοδωρίδη αντίστοιχα, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να πατάει καλύτερα και να δείχνει πιο ορθολογικός με το… καλημέρα.

Ωστόσο, οι κλασικές ευκαιρίες έλειψαν από το «τριφύλλι», που δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, ωστόσο είδε τον Μακέντα να σπαταλάει και δύο εξ αυτών, στο 46ο και στο 67ο λεπτό!

Ο Βόλος έπαιρνε… θάρρος και γέμιζε τους χώρους ακόμα περισσότερο όσο περνούσε η ώρα, ψάχνοντας παράλληλα να «χτυπήσει» την κόντρα χωρίς να αφήσει εκτεθειμένο τον Μελίσσα.

Στο τελευταίο 15λεπτο, ο Δώνης έβαλε το παιχνίδι και τον Μπεκ, ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τριάδα στα μετόπισθεν κι αύξησε κατακόρυφα την πίεση στα αντίπαλα καρέ. Παράλληλα, όμως δεν βελτίωσε την αποτελεσματικότητα του…

Έτσι ο Δημόπουλος έδιωξε τη σέντρα σουτ του Μακέντα προ του Περέα και της… κενής εστίας στο 81’, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μπεκ έχασε κι αυτός την ευκαιρία να γίνει… ήρωας!



Ο χρόνος κυλούσε εναντίον των φιλοξενούμενων, που είχαν την ευκαιρία να πάρουν τους τρεις βαθμούς με… buzzer beater, αλλά υπολόγισαν χωρίς τον Δημόπουλο. Με τον αμυντικό της νεοφώτιστης ομάδας να διώχνει πάνω στη γραμμή το σουτ του Περέα και τον Μακέντα να πλασάρει απελπιστικά άστοχα, με τον Μελίσσα εξουδετερωμένο, στη συνέχεια της φάσης, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων!



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Βόλος (4-2-3-1): Μελίσσας, Ντεντάκης, Δημόπουλος, Τσίκα, Φεράρι, Μαξ, Τσοκάνης, Ζοάο (85’ Λύρατζης), Μπαλογιάννης (63’ Τσαούσης), Μουνίθ, Τόρες.

Παναθηναϊκός (4-3-3): Διούδης, Γιόχανσον (76’ Μπεκ), Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Ινσούα, Μπουζούκης, Δώνης, Κολοβός (46’ Περέα), Χατζηθεοδωρίδης (46’ Νούνες), Μακέντα, Χατζηγιοβάνης.

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας).

Διαιτητής VAR: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου).

Θυμηθείτε εδώ το live του sport-fm.gr:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x