Stoiximan Super League

Έχει άστρο και… Μπακασέτα

Τι κι αν δεν είχε την απόδοση των προηγούμενων αγώνων; Ο Πανιώνιος «αρνείται» να χάσει και με γκολάρα του Μπακασέτα(78’) πήρε το βαθμό (1-1) κόντρα στη Βέροια, διευρύνοντας το αήττητο σερί στα 7 ματς.

Λένε ότι οι καλές ομάδες μπορούν να δείχνουν από τι μέταλλο είναι φτιαγμένες, ακόμα και στις κακές τους μέρες και αυτό έκανε και ο Πανιώνιος κόντρα στη Βέροια, σε ένα ματς που δεν έπιασε την απόδοση των προηγούμενων αγώνων και «στράβωσε» από νωρίς.

Η Βέροια ήταν η μοναδική ομάδα που υπήρχε στο γήπεδο για περίπου μία ώρα και κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 23' με γκολ του Μαλόν, ωστόσο το λάθος της ήταν ότι δεν κατάφερε να «τελειώσει» το παιχνίδι, βλέποντας τον Πανιώνιο σε κακό βράδυ.

Αυτό, λοιπόν, το εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη και πιο συγκεκριμένα ο Μπακασέτας που από το πουθενά στο 78' με μια γκολάρα από τα 25 μέτρα δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Καντιμοίρη και διαμόρφωσε το 1-1 που ήταν και το τελικό σκορ. Με αυτό το αποτέλεσμα η «refuse to lose» ομάδα της Νέας Σμύρνης διεύρυνε το αήττητο σερί της στα 7 ματς και συνεχίζει...

Πώς έπαιξαν

Δεν προχώρησε σε ιδιαίτερες αλλαγές σε πρόσωπα ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος συγκριτικά με το προηγούμενο ματς στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο, επιλέγοντας μεσοαμυντικά τους ίδιους παίκτες (Μαλόν, Μαραγκό, Μπράβο, Γιαννούλη, Άρτσε, Σιόντη) και αλλάζοντας αναγκαστικά τον τραυματία Λόπεθ με τον Καντιομοίρη, ενώ μίνι-έκπληξη αποτέλεσε η επιλογή να μείνει στον πάγκο ο Ανάκογλου. Πίσω από τον προωθημένο Ναζλίδη, αγωνίστηκαν οι Μαγέφσκι (πίσω από τον επιθετικό) και στα άκρα οι Γιουσούφ και Γεωργιάδης.

Από την άλλη μεριά, ο Μαρίνος Ουζουνίδης με δεδομένο ότι δεν έχει πολλές ισάξιες επιλογές στο ρόστερ του επέλεξε τους αναμενόμενους στην άμυνα (Διούδη, Βλάχο, Ρισβάνη, Οικονόμου, Τασουλή, Σιώπη, Τζανδάρη) ενώ Βιγιάλμπα, Καραμάνος και Μπακασέτας ήταν πίσω από τον Ανσαριφάρντ.

Το ματς

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, φάνηκε στην πράξη ποια ομάδα ήθελε περισσότερο τους βαθμούς με αποτέλεσμα να μπει και πιο συγκεντρωμένη στον αγωνιστικό χώρο. Αυτή δεν ήταν άλλη από τη Βέροια που εξ αρχής είχε ανεβάσει πολύ ψηλά τις γραμμές της για να πιέσει την άμυνα του Πανιωνίου και να την υποχρεώσει σε κάποιο λάθος, αλλά η συμπεριφορά των αμυντικών των Νεοσμυρνιωτών ήταν τέτοια που δεν άφησε καμία δημιουργία κλασικής ευκαιρίας.

Μετά το πρώτο τέταρτο η πίεση των γηπεδούχων ατόνησε και η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη προσπάθησε και εκείνη να απειλήσει μέσω στημένων φάσεων, αλλά χωρίς να υπάρχει αποτέλεσμα, διότι η Βέροια έδειξε απόλυτα προετοιμασμένη στο δημιουργικό παιχνίδι των φιλοξενούμενων.

Στα μισά του α’ μέρους και συγκεκριμένα στο 23’ αποδείχθηκε , όμως, ότι η Βέροια είχε μεγαλύτερη θέληση και συγκέντρωση στις κρίσιμες στιγμές του παιχνιδιού, όπως οι στημένες φάσεις. Σε μία τέτοια (κόρνερ) ο Μαγέφσκι βρήκε εντελώς αμαρκάριστο τον Μαλόν και με κεφαλιά ο δεξιός μπακ της Βέροιας δεν δυσκολεύτηκε να «γράψει» το 1-0 που ήταν και το σκορ του α’ μέρους.

Στο β' μέρος η Βέροια βγήκε ακόμα πιο πιεστικά στον αγωνιστικό χώρο για να πετύχει ένα δεύτερο γκολ που θα τέλειωνε το παιχνίδι, αλλά τόσο η καλή απόδοση των Ρισβάνη και Οικονόμου, όσο και η σταδιακή πτώση των μεσοεπιθετικών της Βέροιας, διατηρούσε την ιστορία του ματς στο 1-0.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Βέροιας που δεν καταλογίζεται καν ως τελική προσπάθεια, σημειώθηκε στο 76', όταν ο νεοεισελθών στο ματς, Ανάκογλου με πανέξυπνη κάθετη πάσα βρήκε τον Ναζλίδη μέσα στην περιοχή, αλλά καθυστέρησε τόσο πολύ ο επιθετικός των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα ο Βλάχος που είχε «κλείσει» ως τρίτος στόπερ να τον ανακόψει.

Και τελικά η «νέμεσις» για τη Βέροια ήρθε δύο λεπτά αργότερα, χάρη στην έμπνευση και την ποιότητα του Τάσου Μπακασέτα. Ο Έλληνα μεσοεπιθετικός βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να δημιουργήσει κλασική ευκαιρία, επιχείρησε ένα σουτ με το αριστερό από τα 25 μέτρα αιφνιδιάζοντας τον Καντιμοίρη και «έγραψε» με υπέροχο τρόπο το 1-1.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι Νεοσμυρνιώτες πίεσαν ακόμα και για το «τρίποντο», χάνοντας ευκαιρίες με τον Μπακασέτα και τον Καραμάνο, αλλά στην πρώτη φάση ο Καντιμοίρης απέκρουσε και στη δεύτερη η άμυνα των γηπεδούχων απομάκρυνε την μπάλα και έτσι το 1-1 έγραψε την ιστορία του ματς.

Βέροια (4-2-3-1): Καντιμοίρης – Μαλόν, Μαραγκός, Μπράβο, Γιαννούλης – Άρτσε (80' Καϊκούτ), Σιόντης – Γεωργιάδης (83' Νέτο), Γιουσούφ (59’ Ανάκογλου), Μαγέφσκι - Ναζλίδης

Πανιώνιος (4-2-3-1): Διούδης – Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής – Σιώπης, Τζανδάρης (74’ Χαλκιαδάκης) – Βιγιάλμπα (58’ Μασούρας), Μπακασέτας, Καραμάνος - Ανσαριφάρντ (90' Καθάριος)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x