Champions League

Έχουν… ζουμί τα ματς του Ολυμπιακού με κυπριακές ομάδες

Οχτώ αγώνες κόντρα σε κυπριακές ομάδες έχει δώσει ο Ολυμπιακός, που είχε κάνει… πρεμιέρα απέναντι στην Ομόνοια το μακρινό 1965!

Δύο προκρίσεις, έναν αποκλεισμό και ένα… συναπάντημα σε φάση ομίλων, με απολογισμό 4 νίκες, 1 ισοπαλία, 3 ήττες και γκολ 9-10 είναι ο απολογισμός του Ολυμπιακού απέναντι σε κυπριακές ομάδες στα Κύπελλα Ευρώπης.

Πρώτο αντάμωμα με Ομόνοια

Η αρχή έγινε με την τωρινή του αντίπαλο, Ομόνοια το μακρινό 1965 στο πλαίσιο του πρώτου γύρου του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη παρουσία της κυπριακής ομάδας στα Κύπελλα Ευρώπης. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 1-0 στο πρώτο παιχνίδι στη Λευκωσία και χάρη στην ισοπαλία 1-1 στη ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης», πήραν την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Δεύτερη πρόκριση με Ανόρθωση

Η δεύτερη φορά που ο Ολυμπιακός τέθηκε αντιμέτωπος με ομάδα από τη Μεγαλόνησο ήταν τη σεζόν 1998-99. Αντίπαλός του ήταν η Ανόρθωση στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League. Οι Πειραιώτες νίκησαν με το… ρευστό 2-1 στο ΟΑΚΑ, αφήνοντας ανοιχτή την υπόθεση-πρόκριση, αλλά στη ρεβάνς, παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, εντούτοις νίκησαν με σκορ 4-2 και συνέχισαν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι.

Η «Κυρία» πήρε τη ρεβάνς

Δέκα χρόνια μετά και συγκεκριμένα τη σεζόν 2008-09 ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε για δεύτερη φορά την Ανόρθωση και τρίτη συνολικά κάποια κυπριακή ομάδα. Η «Κυρία» πήρε τη ρεβάνς, καθώς στο πρώτο ματς νίκησε 3-0 εντός έδρας και υπερασπίστηκε με χαρακτηριστική ευκολία το υπέρ της σκορ στη ρεβάνς. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά δεν ήταν αρκετό για να τους δώσει την πρόκριση.

Η σειρά του ΑΠΟΕΛ

Τη σεζόν 2016-17 ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε κυπριακή ομάδα για πρώτη φορά σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Αυτό συνέβη στον Β’ όμιλο του Europa League με τον ΑΠΟΕΛ, που πανηγύρισε δύο νίκες σε βάρος των πρωταθλητών Ελλάδας. Τη 2η αγωνιστική, οι «γαλαζοκίτρινοι» νίκησαν με 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και την 6η αγωνιστική με 2-0 στη Λευκωσία και τερμάτισαν στην κορυφή του ομίλου. Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν στη δεύτερη θέση και αμφότερες οι ομάδες προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x