Champions League

Φερέιρα: «Δεν άξιζε να αποκλειστεί ο ΠΑΟΚ»

Ο Αμπέλ Φερέιρα θεωρεί άδικο τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από την Κράσνονταρ και δήλωσε περήφανος για τους παίκτες του.

Περήφανος για τους ποδοσφαιριστές του δήλωσε ο Αμπέλ Φερέιρα χαρακτηρίζοντας άδικο τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ για τον οποίο πάντως ανέλαβε την ευθύνη. Ο Πορτογάλος τεχνικός ανέφερε ότι η ομάδα του θα συνεχίσει στη φιλοσοφία που έχει το τελευταίο διάστημα δίνοντας έμφαση στα παιδιά από τις ακαδημίες.

«Η αλήθεια είναι πως μας μένει μια μεγάλη οργή, απογοήτευση για το πώς χάθηκαν αυτά τα δύο παιχνίδια. Είμαστε περήφανοι για την πορεία που είχαμε μέχρι εδώ όμως. Οι παίκτες μου ξεπέρασαν τους εαυτούς τους σε αυτή τη διαδρομή, στα παιχνίδια με την Μπεσίκτας και την Μπενφίκα, αλλά ακόμη και σήμερα παρότι δεν προκριθήκαμε. Υπήρχε το χαμένο πέναλτι στο πρώτο ματς, το πέναλτι που μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει και ό,τι έγινε σήμερα. Μας πονά πολύ ό,τι έγινε, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε. Είναι μια χαμένη ευκαιρία, αλλά και ένα βήμα ωρίμανσης για τους ποδοσφαιριστές μας», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε:

«Πληρώσαμε ακριβά τα λάθη που κάναμε, απέναντι σε μια ομάδα με τόση ποιότητα που μπορεί να εκμεταλλευτεί την ελάχιστη ευκαιρία. Είναι στιγμές που κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα. Θεωρώ πως εμείς μπήκαμε αρκετά δυνατά στο πρώτο ημίχρονο. Κάναμε έξυπνο παιχνίδι και με ένταση. Είχαμε τις ευκαιρίες μας, όπως με τον Ζίφκοβιτς ή τον Κρέσπο. Δώσαμε τα πάντα για να πετύχουμε πρώτοι γκολ, γιατί ξέραμε πως όποιος προηγηθεί θα έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να περάσει. Οι λεπτομέρειες όμως έκριναν τον αγώνα».

«Όλη η ευθύνη για ό,τι έγινε στη δυάδα των αγώνων είναι δικιά μου. Νιώθω περήφανος για ό,τι έκαναν οι παίκτες μου και στους δύο προηγούμενους γύρους, αλλά και στα δύο ματς με την Κράσνονταρ. Η πρόκριση κρίθηκε στις λεπτομέρειες και θεωρώ πως μετά από αυτά τα δύο ματς δεν αξίζαμε να αποκλειστούμε. Γι’ αυτό μας μένει η πικρή αίσθηση αυτή. Όμως πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, γιατί η σεζόν έχει πάρα πολύ δρόμο», συνέχισε.

Ερωτηθείς αν έπρεπε να παίξει πιο επιθετικά, απάντησε: «Δέχομαι τον συλλογισμό αυτόν, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μια ομάδα που είχε το προβάδισμα από το πρώτο ματς και πέρσι έβαλε τέσσερα γκολ από αντεπιθέσεις στην Πόρτο. Στο πρώτο μέρος εξουδετερώσαμε τις προσπάθειες αυτές του αντιπάλου μας. Θέλαμε να έχουμε μια σταθερή απόδοση στο πρώτο μέρος και να ψάξουμε το γκολ. Είχαμε δύο πολύ καλές ευκαιρίες να σκοράρουμε. Θεωρώ πως το κλειδί για μας ήταν να μη δεχτούμε γκολ και για μένα δεν έπρεπε να πάρουμε παραπάνω ρίσκα, αλλά να κρατήσουμε το μηδέν, γιατί πίστευα πως θα μπορούσαμε να βάλουμε ένα γκολ. Είχαμε ένα ξεκάθαρο πλάνο, λειτούργησε αρκετά καλά αλλά πληρώσαμε ένα λάθος που μπορεί να κάνει και ο καλύτερος παίκτης του κόσμου. Νιώθω και πιστεύω πως κανείς δεν ήθελε να περάσουμε από μένα και τους ποδοσφαιριστές μου. Καταλαβαίνω ότι οι φίλαθλοί μας είναι απογοητευμένοι, οργισμένοι, αλλά σκεφτείτε πώς νιώθουμε κι εμείς που προσπαθούμε να κάνουμε αυτό το όνειρο πραγματικότητα τόσο καιρό. Μας μένει λοιπόν αυτή η πίκρα γιατί θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει κάτι καλύτερο».

Για το αν ο Άκπομ μπορούσε να μείνει για αυτά τα ματς, είπε: «Δεν είναι δίκαιο να το λέμε αυτό για τους άλλους παίκτες. Ήταν μια συμφωνία που έγινε εκείνη τη στιγμή και τελείωσε».

Σε ερώτηση για το πώς θα επηρεαστεί η ομάδα του και αν περιμένει πλέον μεταγραφές απάντησε: «Θα πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο μας. Ήδη έχουμε πετύχει δύο στόχους, να ξεπεράσουμε τα προβλήματα με το Financial Fair Play και να μπούμε στους ομίλους του Europa League. Δυστυχώς δεν καταφέραμε τον μεγάλο στόχο του Champions League. Θα συνεχίζουμε να ποντάρουμε σε παίκτες από την ακαδημία και να πηγαίνουμε σε κάθε αγώνα για τη νίκη. Όλοι μπορούμε να καταλάβουμε ότι ο ΠΑΟΚ χτίζει ομάδα για το σήμερα και το αύριο. Σήμερα πχ. έπαιξαν βασικοί ο Τζόλης και ο Μιχαηλίδης, που πέρσι δεν θα φαντάζονταν ότι θα διεκδικούν πρόκριση στο Champions League. Είμαι χαρούμενος που βλέπω νεαρούς Έλληνες παίκτες με ταλέντο να έχουν μπει στον ΠΑΟΚ και να είναι βασικά στελέχη. Μερικές φορές σε αυτό δεν δίνουμε τόσο μεγάλη αξία, αλλά εμείς πιστεύουμε σε αυτό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x