Stoiximan Super League

Φερέιρα: «Η ΑΕΚ προσαρμόστηκε σε εμάς, μπορούσαμε και τη νίκη στο τέλος»

Ο Αμπέλ Φερέιρα χαρακτήρισε θετικό για τον ΠΑΟΚ ότι ο αντίπαλος του αναγκάστηκε να τον «ακολουθήσει», έκανε λόγο ακόμα και για «διπλό» στο τέλος και στάθηκε στο τρίτο σερί ματς με μηδέν παθητικό!

Αναλυτικά όσα είπε ο Φερέιρα στην Nova:

Για το αν συμφωνεί ότι ήταν ένα περίεργο παιχνίδι: «Ήταν ένα καθαρό ματς, από δύο ομάδες που ήθελαν και οι δύο τη νίκη. Ένα παιχνίδι μεγάλης σημασίας, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι στο πρώτο ημίχρονο είδαμε τον αντίπαλο να πηγαίνει σε μια προσέγγιση περισσότερο στο δικό μας σύστημα και αυτό για εμάς είναι θετικό από την άποψη ότι έχουμε αλλάξει το σχηματισμό μας, οπότε ο αντίπαλος προσαρμόζεται πάνω σε εμάς και όχι εμείς σε αυτόν. Οπότε θα έλεγα ότι ήταν ένα αρκετά ισορροπημένο παιχνίδι. Στο δεύτερο μπήκαμε καλά, ο αντίπαλος άλλαξε σχηματισμό για να γίνει πιο επιθετικός, μας πίεσε αρκετά, κάτι που ήταν λογικό γιατί ήθελε τη νίκη, εμείς αντέξαμε ενώ βρήκαμε την ευκαιρία να γίνουμε απειλητικοί στην αντεπίθεση. Υποφέραμε στο αμυντικό κομμάτι, κάτι που ήταν λογικό, αλλά πήραμε ένα αποτέλεσμα που θέλαμε, ενώ θα μπορούσαμε βέβαια να είχαμε κερδίσει και το ματς. Στα τελευταία λεπτά ο αντίπαλος έπαιζε όλος μπροστά μήπως και έπαιρνε κάτι, εκεί έπρεπε να είχαμε πιο καθαρό μυαλό στις ευκαιρίες που είχαμε».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στα πρώτα 20 λεπτά του δεύτερου μέρους αλλά στην συνέχεια η ΑΕΚ είχε τον πρώτο λόγο: «Συμφωνώ, και αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, ένας ήταν ότι ο αντίπαλος στα τελευταία λεπτά δεν είχε να χάσει κάτι οπότε κυνηγούσε το γκολ γιατί ήθελε τη νίκη, ένας άλλος, είναι ότι ο αντίπαλος παίζει με την ίδια βάση ποδοσφαιριστών από την αρχή της σεζόν οπότε είναι λογικό ότι σε κάποια σημεία του αγώνα θα μπορέσει να αναπτυχθεί καλύτερα από εμάς που σε πολλές περιπτώσεις και είδαμε τώρα στα πλέι ότι αλλάξαμε σχηματισμό για να μπορέσουν να ανταποκριθούν καλύτερα στα χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών, καθώς έχουμε αρκετά προβλήματα, ωστόσο δεν στεκόμαστε σε αυτό, εμείς σε αυτό που στεκόμαστε είναι στο γεγονός ότι η ομάδα άντεξε, τα κατάφερε μέχρι το τέλος, κρατήσαμε ανέπαφη την εστία για τρίτο σερί παιχνίδι, στο τέλος θα μπορούσαμε να είχαμε καλύτερες επιλογές. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα του Ατρομήτου, η οποία μας παραχώρησε τις αθλητικές της εγκαταστάσεις, ήταν σημαντικό, είμαστε αντίπαλοι μέσα στο γήπεδο, όμως εκτός από αυτό, ο καθένας θα πρέπει να βοηθήσει, οπότε τους ευχαριστώ για την φιλοξενία τους».

Για τις επιλογές του και γιατί στο τέλος δεν προέβη σε κάποιες αλλαγές στην ομάδα του: «Οι παίκτες ήρθαν στον πάγκο για να είναι έτοιμοι αν χρειαστεί να γίνει αλλαγή. Είχαμε δύο παίκτες για τα άκρα τον Αντρέ και τον Μάτος, αλλά ο Ροντρίγκο και ο Γιαννούλης, ανταποκρίνονταν αρκετά καλά και δεν έβρισκα λόγο για αλλαγή. Για τα χαφ, υπήρχε ο Τσιγγάρας, αλλά δεν έχει το ύψος του Εσίτι ή του Μαουρίσιο και μιας και το παιχνίδι πήγαινε στις στημένες μπάλες θα τους χρειαζόμασταν σε αυτό το κομμάτι. Όταν ένας παίκτης μπαίνει σαν αλλαγή, χρειάζεται ένα διάστημα για να βρει ρυθμό και δεν ήθελα να πειράξω την ομάδα, που έδειχνε καλά αμυντικά».

Για τη συνέχεια: «Έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι και θα πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια σοβαρότητα μέχρι το τέλος».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x