Europa League

«Φρέναρε» τη Βιγιαρεάλ η Μακάμπι, «διπλό» με ανατροπή για τη Σίβασπορ

Πήρε βαθμό κόντρα στην Βιγιαρεάλ που μετρούσε μόνο νίκες, η ομάδα του Γιώργου Δώνη (1-1). Στο κόλπο της πρόκρισης η Σίβασπορ, 3-2 εκτός έδρας την Καραμπάγκ.

Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως η Μακάμπι Τελ Αβίβ πήρε το βαθμό (1-1) στο Ισραήλ κόντρα στη Βιγιαρεάλ που μετρούσε μόνο νίκες στον 9ο όμιλο, για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, μένοντας στη 2η θέση με επτά βαθμούς . Στην κορυφή παραμένουν οι Ισπανοί με 10.

Με αλλαγές η ομάδα του Ουνάι Έμερι επέβαλλε το ρυθμό της στο παιχνίδι με την πρώτη καλή στιγμή να έρχεται στο 6ο λεπτό με τον Μπάκα να σουτάρει δυνατά και τον Ντάνιελ να διώχνει σε κόρνερ. Το γκολ ήρθε στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου με τον ίδιο παίκτη να κάνει την ασίστ για τον Αλεχάντρο Μπαένα για να κάνει το 0-1 για την ισπανική ομάδα στο 45’.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη, όμως, απάντησε νωρίς στην αρχή του β΄μέρους με τον Πέρετζ να βρίσκει ωραία με τον κεφάλι τον Αλεξάντερ Πέσιτς για την ισοφάριση σε 1-1 στο 47ο λεπτό. Αναγκαστική αλλαγή για την ομάδα του Ισραήλ στο 54’ με τον Μπλάκμαν να παίρνει τη θέση του τραυματία Γκλέιζερ. Η Μακάμπι, παρόλο που δεν είχε την κατοχή της μπάλας, βρήκε τελικές, γράφοντας οκτώ έναντι 10 των Ισπανών και διατήρησε το 1-1 μέχρι το τέλος.

Το σύνολο του Δώνη ολοκλήρωσε με 10 παίκτες το παιχνίδι, με τον Σαμπορίτ να δέχεται την κόκκινη κάρτα έπειτα από διαμάχη με τον Πένια που είδε την κίτρινη.

Σπουδαίο διπλό με ανατροπή και Κονέ για τη Σίβασπορ

Στο κόλπο της πρόκρισης παραμένει η Σίβασπορ που με ανατροπή πήρε σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της Καραμπάγκ, φτάνοντας στους 6 βαθμούς.

Μετά από λάθος από της τουρκικής ομάδας στη μεσαία γραμμή, η μπάλα κατέληξε στον Μάτιτς που με ωραία βαθιά μπαλιά βρήκε τον Ζουμπίρ, ο οποίος με αριστερό συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης. Νέα καλή ευκαιρία για τον Γαλλομαροκινό εξτρέμ στο 16ο λεπτό με δεξί σουτ από τα αριστερά της περιοχής, με τη μπάλα να περνά λίγο έξω.

Η Σίβασπορ προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή στο 19ο λεπτό με τον Κόφι να παίρνει τη θέση του τραυματία Γιαλτσίν. Μετά το ημίωρο οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους, κερδίζοντας πέναλτι σε χέρι του Καράγιεφ μέσα στην περιοχή, που μετουσίωσε σε γκολ ο Κονέ για το 1-1 στο 40ο λεπτό, πετυχαίνοντας το πρώτο του ευρωπαϊκό τέρμα από το 2007 με τη φανέλα της Σεβίλλης.

Το 2-1 για την Καραμπάγκ έκανε με εντυπωσιακό σουτ ο Μάτιτς στο 50’ στον οποίο στρώθηκε ωραία η μπάλα έπειτα από απομάκρυνση της άμυνας των Τούρκων σε εκτέλεση φάουλ από τους Αζέρους. Οι Τούρκοι απάντησαν στο 58’ για το 2-2 με κεφαλιά του Καγιοντέ έπειτα από σέντρα του Κασιμίρ Νινγκά. Απόλυτη ανατροπή για την Σίβασπορ, που βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, με δεύτερο γκολ από τον Κονέ με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή για το 2-3.



Τα αποτελέσματα του 9ου ομίλου:

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Βιγιαρεάλ 1-1 (47’ Πέσιτς – 45’ Μπαένα)
Καραμπάγκ – Σίβασπορ 2-3 (8’ Ζουμπίρ, 51’ Μάτιτς – 40’ (πεν), 79’ Κονέ, 58’ Καγιοντέ)

Η βαθμολογία

Βιγιαρεάλ 10
Μακάμπι Τελ Αβίβ 7
Σίβασπορ 6
Καραμπάγκ 0

Η επόμενη (5η) αγωνιστική (3/12)

Καραμπάγκ-Μακάμπι Τελ Αβίβ (19:55)
Σίβασπορ-Βιγιαρεάλ (19:55)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x