Αγγλία

Γκαμπριέλ Ζεσούς σημαίνει εγγύηση για τη Σίτι

Μπορεί ο Σέρχιο Αγουέρο να έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε βασικό και αναντικατάστατο επιθετικό της Μαν. Σίτι, αλλά ο Γκαμπριέλ Ζεσούς έχει έρθει στον σύλλογο με στόχο να αφήσει το σημάδι του.

Με την επιθετική γραμμή της Μάντσεστερ Σίτι να είναι γεμάτοι από πρωτοκλασάτους παίκτες, ο Γκαμπριέλ Ζεσούς έρχεται για να προσθέσει άλλο ένα όπλο στην "φαρέτρα" του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο 23χρονος πήρε μεταγραφή στην μπλε πλευρά του Μάντσεστερ το 2017, με τους "Πολίτες" να καταβάλουν ένα ποσό κοντά στις 27 εκατομμύρια λίρες για να αποκτήσουν τον νεαρό Βραζιλιάνο. Αυτή η μεταγραφή φαίνεται πως έχει εξελιχθεί σε λίρα εκατό για τον Πεπ Γκουαρδιόλα, καθώς βλέπει τον Ζεσούς να δίνει κάτι παραπάνω από ανάσες στον Σέρχιο Αγουέρο.

Ήδη σε τέσσερα χρόνια παρουσίας στον σύλλογο ο νεαρός έχει αγωνιστεί σε 148 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας παράλληλα πετύχει 66 γκολ, εκ των οποίων τα 40 στην Πρέμιερ Λιγκ. Αυτό που ξεχωρίζει όμως δεν είναι μόνο η εκτελεστική δεινότητα του, αλλά η σημασία που έχουν τα γκολ του στα παιχνίδια της ομάδας.

Ο Ζεσούς έχει αγωνιστεί ήδη σε 100 αγώνες στην Πρέμιερ Λιγκ για την Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας σκοράρει συνολικά σε 33 αγώνες. Από αυτούς τους 33 αγώνες η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έχει φύγει με τους τρεις βαθμούς σε 32 περιπτώσεις, με το ποσοστό επιτυχίας του Βραζιλιάνου να ανέρχεται στο 97%.

Αναμφίβολα αυτό αποτελεί ένα σπουδαίο επίτευγμα, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την πολυκοσμία που υπάρχει στην επίθεση της Σίτι, με τους Αγουέρο, Ζεσούς, Ριγιάντ Μαχρέζ, Ραχίμ Στέρλινγκ και Μπερνάρντο Σίλβα να παλεύουν για μια θέση βασικού. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει βρει τον επιθετικό της επόμενης δεκαετίας, όταν ο Αγουέρο αποφασίσει να αποχωρήσει από τον σύλλογο.

Επιμέλεια: Μάριος Αγγελέτος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x