Champions League

Γκλάντμπαχ-Μάντσεστερ Σίτι: Και σε… ανάποδα «φεγγάρια» και στην Βουδαπέστη

Η Γκλάντμπαχ «υποδέχεται» τη Μάντσεστερ Σίτι στην Ουγγαρία, στο πρώτο ματς των «16», με τις δύο ομάδες να διάγουν αντίθετες πορείες εσχάτως.

Η Γκλάντμπαχ φιλοξενεί τη Μάντσεστερ Σίτι, στην πρώτη μεταξύ τους «μονομαχία» για την φάση των «16» του φετινού Champions League (22:00, COSMOTE Sport 1, sport-fm.gr).

Ουσιαστικά, βέβαια, φιλοξενούμενη είναι και η… ίδια, καθώς το ματς θα διεξαχθεί στην Βουδαπέστη, λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που υπάρχουν στην Γερμανία και δεν επιτρέπουν στην αγγλική ομάδα να μεταβεί στην χώρα!

Πλην αυτού, υπάρχει κι άλλο «χάντικαπ» για τα «πουλάρια» κι αυτό δεν είναι άλλο από την μέτρια αγωνιστική τους κατάσταση, έχοντας μάλιστα και τρία «κολλητά» παιχνίδια χωρίς νίκη στην Bundesliga.

Σε συνδυασμό, δε, με την φοβερή φόρμα των «πολιτών», οι οποίοι μετρούν δέκα διαδοχικά «τρίποντα», μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο αγώνας έχει ξεκάθαρο φαβορί και είναι η Μάντσεστερ Σίτι...

Το μοναδικό ευχάριστο για την Γκλάντμπαχ είναι η έλλειψη ουσιαστικών προβλημάτων, με τον Μάρκο Ρόζε να μην υπολογίζει στα πλάνα του μόνο τον Μαμαντού Ντουκουρέ, που δεν είναι μάλιστα και βασικός.

Από την άλλη πλευρά, ο Πεπε Γκουαρντιόλα υπερτερεί κι σε αυτό το κομμάτι του αντιπάλου του, αφού η αγγλική ομάδα ταξίδεψε στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας με όλα τα «όπλα» της διαθέσιμα και πρόθεση να «καθαρίσει» την υπόθεση πρόκριση από… σήμερα.

Στα αξιοσημείωτα και η «φτωχή» μεν, αλλά… ενισχυτική των όσων προαναφέραμε παράδοση ανάμεσα στους δύο σημερινούς αντιπάλους. Με την γερμανική ομάδα να έχει να επιδείξει μια ισοπαλία και την Μάντσεστερ Σίτι να μετράει άλλες τρεις νίκες, σε σύνολο τεσσάρων αναμετρήσεων σε επίπεδο Champions League, το 2015 και το 2015.

Αντιθέτως, η Γκλάντμπαχ έχει από μια νίκη και ισοπαλία, αμφότερες το.. μακρινό 1979, στις αναμετρήσεις που είχαν γίνει τότε στο Κύπελλο UEFA.

Πιθανές συνθέσεις:
Γκλάντμπαχ (Μάρκο Ρόζε):
Ζόμερ, Λάινερ, Γκίντερ, Ελβέντι, Βεντ, Κράμερ, Νόιχαους, Χόφμαν, Στιντλ, Τουράμ, Πλεά.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Ζοάο Κανσέλο, Στόουνς, Ρούμπεν Ντίας, Ζιντσένκο, Ροντρίγκο, Μπερνάρντο Σίλβα, Γκιντογκάν, Στέρλινγκ, Ντε Μπρόινε, Φόντεν.

Διαιτητής: Αρτούρ Σοάρες Ντιας (Πορτογαλία).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x