Stoiximan Super League

Γκολ-φάντασμα και λύτρωση για τον Λεβαδειακό!

Ανάσα για τον Λεβαδειακό με διαιτητική βοήθεια! Οι Βοιωτοί επικράτησαν 2-1 του ΟΦΗ με δύο γκολ του Στανόγεβιτς, ωστόσο το τέρμα που έκρινε τον αγώνα δεν μπήκε ποτέ, αφού η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή.

Σημαντική νίκησε όψει της μάχης της παραμονής πήρε ο Λεβαδειακός, καθώς επικράτησε του ΟΦΗ με 2-1!

Ωστόσο, το παιχνίδι του σημαδεύτηκε από την κακή διαιτησία του Γρατσάνη και των βοηθών του, αφού διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα στη φάση του 45' που έγινε το 2-1. Αρχικά, δόθηκε φάουλ σε μια φάση που δεν υπήρχε το παραμικρό και μάλιστα, η παράβαση του είδε ο ρέφερι ήταν εντός περιοχής (άρα πέναλτι) και όχι φάουλ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Στανόγεβιτς και αφού η μπάλα χτύπησε το δοκάρι και στη γραμμή, ο Έλληνας ρέφερι έδειξε σέντρα (έπειτα από υπόδειξη του βοηθού Καρατζίκα), χωρίς να παίρνει τη σωστή απόφαση.

Από εκεί και πέρα, οι Βοιωτοί ήταν πράγματι καλύτεροι ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και άνοιξαν το σκορ στο 25' με τον Στανόγεβιτς, ενώ ο ακίνδυνος ΟΦΗ ισοφάρισε κόντρα στη ροή του αγώνα στο 43' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αραβίδη, από παράβαση που κέρδισε ο Κοροβέσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 7' ο Παντελιάδης κατάφερε να παραβιάσει την εστία του ΟΦΗ όπως φάνηκε από το ριπλέι, αλλά ο α' βοηθός δεν είδε ποτέ ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή, σε μια πράγματι πολύ δύσκολη φάση.

Σαν να μην έγινε ποτέ το δεύτερο ημίχρονο, αφού δεν σημειώθηκε η παραμικρή ευκαιρία, με τους Κρητικούς να απογοητεύουν.

Το ματς

Μία ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα 30 λεπτά της αναμέτρησης και αυτή ήταν ο Λεβαδειακός, δημιουργώντας σε αυτό το διάστημα όλες τις προϋποθέσεις για να πετύχει ένα γκολ που θα άνοιγε την άμυνα των Κρητικών. Μόλις στο 7’ οι Βοιωτοί «χτύπησαν» στο αδυναμία των Κρητικώνσ στις στατικές φάσεις, όταν από εκτέλεση κόρνερ ο Παντελιάδης βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι, αλλά το πλασέ του εξουδετέρωσε ο Στρέζος, αν και από το ριπλέι φάνηκε ότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή.

Το γκολ που πράγματι άξιζε ο Λεβαδειακός σημειώθηκε στο 25’, όταν ο Σαβαντογκό από τα δεξιά έκανε το σουτ, ο Στρέζος έκανε την ασταθή επέμβαση, αλλά στην επιστροφή ο Στανόγεβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα προλαβαίνοντας και τον Μιχόγεβιτς. Μετά το γκολ ο Λεβαδειακός έχασε ακόμα μία ευκαιρία για να κάνει το 2-0 στο 34’, αλλά η κεφαλιά του σκόρερ από ασίστ του Σαβαντογκό, αποκρούστηκε από τον Στρέζο.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο ΟΦΗ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 43’. Ο Κοροβέσης τσίμπησε την μπάλα μέσα στην περιοχή, προλαβαίνοντας τον Ζησόπουλο και στη συνέχεια ο αμυντικός του Λεβαδειακού τον βρήκε από πίσω, κάνοντας το πέναλτι. Ο Αραβίδης ανέλαβε την ευθύνη και στο 43’ δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 1-1.

Παρ’ όλα αυτά το ημίχρονο δεν είχε τελειώσει! Στο 45’ ο Γρατσάνης είδε φάουλ εκτός περιοχής υπέρ του Λεβαδειακού από αριστερά, ωστόσο υπήρχαν δύο προβλήματα στην υπόδειξή του. Πρώτον, δεν υπήρχε φάουλ και δεύτερον αν συνέβη κάτι αυτό ήταν ξεκάθαρα εντός περιοχής, άρα πέναλτι. Το φάουλ εκτέλεσε με εξαιρετικό τρόπο ο Στανόγεβιτς και αφού ο Στρέζος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, αυτή χτύπησε στη γραμμή και ο ρέφερι έδειξε σέντρα για το 2-1. Ακόμα μία λανθασμένη υπόδειξη, αφού η μπάλα δεν είχε περάσει τη γραμμή.

Ο ρυθμός του πρώτου ημιχρόνου αποτέλεσε μια ανάμνηση στο δεύτερο μέρος...

Ο Λεβαδειακός έχοντας το υπέρ του σκορ, δεν κυνήγησε το τρίτο γκολ παίζοντας πολύ πιο οργανωμένα στην άμυνα και κυρίως με πολλά περισσότερα άτομα στο μεσοαμυντικό κομμάτι του αγωνιστικού χώρου, γεγονός που δυσκόλεψε αφάνταστα τον ΟΦΗ, που ούτως ή άλλως δεν είναι μια ομάδα που φημίζεται για τις δημιουργικές της αρετές.

Οι παίκτες του Παπαδόπουλου περιορίστηκαν απλά στο να κυκλοφορούν την μπάλα, χωρίς να δημιουργήσουν την παραμικρή ευκαιρία, παρά μόνο κάποια μακρινά σουτ του Αραβίδη, που δεν ανησύχησαν ουσιαστικά τον Μπάγιτς. Έτσι, ο Λεβαδειακός πήρε το σημαντικό τρίποντο, ενώ ο ΟΦΗ αποκτά πλέον πολλούς... συγκάτοικους στους 7 βαθμούς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λεβαδειακός (Σανίνο): Μπάγιτς, Νανγκίς (80' Γιακουμάκης), Μαρκόρφσκι, Ζησόπουλος, Καραχάλιος, Παντελιάδης, Τσαμπούρης, Σαβαντόγκο, Μητρόπουλος (68' Όμο), Αντιλέχου, Στανόγεβιτς (78' Καθάριος).

ΟΦΗ (Παπαδόπουλος): Στρέζος, Νάστος, Ντίνας, Πλατέλλας, Κυριακίδης, Αραβίδης, Μιχόγιεβιτς, Κοιλιάρας (58' Κουτσιανικούλης), Παπάζογλου, Κοροβέσης, Μπολάκης (77' Σάσι).

Το Live της αναμέτρησης από το sportfm.gr:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x