Stoiximan Super League

Γλίτωσε το «έμφραγμα» από τον μάγκα Παναθηναϊκό στο... 101' μέσω άσπρης βούλας ο ΠΑΟΚ!

Με πέναλτι-δεύτερο γκολ του Βιεϊρίνια στο… 11ο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΠΑΟΚ απέφυγε την ήττα (2-2) από τον Παναθηναϊκό, που προηγήθηκε δύο φορές με Ζαχίντ-Μακέντα, ενώ ο Μάτος είχε δοκάρι ενδιάμεσα.

Ο Ζαχίντ έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό στο 44’, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με Βιεϊρίνια στο 66ο λεπτό, ο Μακέντα… πάγωσε την Τούμπα στο 87’, αλλά ο Βιεϊρίνια με εκτέλεση πέναλτι στο… 11ο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 2-2, στο μεγάλο ντέρμπι της ένατης αγωνιστικής της Super League 1!



Οι «πράσινοι» δικαιούνται να αισθάνονται αδικημένοι, όχι τόσο για τον καταλογισμό της παράβασης στην περίπτωση του Κρέσπο με τον Κουρμπέλη, ούτε για το πόσο άργησε αυτή να έρθει κι ενώ είχαν περάσει κανονικά οι καθυστερήσεις. Αλλά για την προσπάθειά τους και το ότι θα μπορούσαν να φύγουν από τη Θεσσαλονίκη με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές τους, όντας καλύτεροι για τουλάχιστον μια ώρα παιχνιδιού…

Από την άλλη, οι νταμπλούχοι Ελλάδας μπορούν να πουν ότι, στην επανάληψη, έβγαλαν χαρακτήρα, όχι μόνο δεν παράτησαν το ματς και το έφεραν στα ίσα, αλλά είχαν ευκαιρία να κάνουν την επαναφορά στο 77’, με την κεφαλιά-δοκάρι του Μάτος. Για να φτάσουν τελικά στην ισοφάριση μέσω του VAR και να... προστατεύσουν ταυτόχρονα το αήττητο ρεκόρ τους!

Το… επιμύθιο ωστόσο είναι πως ο μεν ΠΑΟΚ παρέμεινε δύο βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ο δε Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να «κεφαλαιοποιήσει» την ανωτερότητά του σε ένα ακόμα «μεγάλο» ματς.



Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε αποφασισμένος από το ξεκίνημα και εμφανή την διάθεση όχι να «κλέψει» αλλά αντιθέτως να… παίξει το παιχνίδι!

Πειθαρχημένος τακτικά, έψαξε τις γρήγορες μεταβιβάσεις και προσπάθησε να παίξει και από τα δύο του άκρα, προκειμένου να μην είναι προβλέψιμος. Ενώ αμυντικά κατάφερε να κλείσει τους διαδρόμους και να κρατήσει τους αντιπάλους μακριά από τα καρέ του Διούδη.

Ότι συνέβη, δηλαδή, με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος αφού αρχικά παραχώρησε την κατοχή της μπάλας, περιμένοντας πρωτίστως τον αντίπαλό του, σταδιακά πήρε μέτρα μέσα στο γήπεδο και ανέβασε την πίεσή του.

Και πάλι, ωστόσο, δυσκολεύθηκε να «χτίσει» το παιχνίδι του κι αναλώθηκε πολλές φορές στη… λύση των βαθιών μπαλιών, χωρίς αποτέλεσμα συνήθως…

Οι «πράσινοι» απείλησαν πρώτοι, μόλις στο 3’, με τον ωραίο συνδυασμό των Γιόχανσον, Μακέντα και Δώνη και το σουτ του τρίτου μέσα από την περιοχή να καταλήγει σε κόρνερ. Με τον «δικέφαλο του Βορρά» να έχει την… στιγμή του στο 15ο λεπτό και το σουτ του Μίσιτς, που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Διούδη.

Μια ακόμα… υποψία φάσης από πλευράς Παναθηναϊκού καταγράφηκε στο 21’, με την προσπάθεια του Ζαχίντ από δεξιά να μην καταλήγει σε ασίστ για τον Χατζηγιοβάνη στο δεύτερο δοκάρι, ενώ το σουτ του Δώνη στην αμέσως επόμενη φάση κόντραρε πάνω στον Αουγκούστο…

Για να φτάσουμε στο 44ο λεπτό όταν ο Ζαχίντ δεν είπε… όχι στο «δώρο» του Κρέσπο μετά το λάθος γύρισμά του για τον Ζίβκοβιτς και με πλασέ, αφού πρώτα πέρασε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα, πέτυχε το 0-1 τους φιλοξενούμενους!



Σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με τα στατιστικά να είναι 3-2 τα σουτ συνολικά και 2-1 τα εντός εστίας, 0-1 τα κόρνερ και 47%-53% η κατοχή της μπάλας.

Στην επανάληψη, ο Αμπελ Φερέιρα προχώρησε σε διπλή «διορθωτική» κίνηση, ρίχνοντας τους Βιεϊρίνια και Ελ Καντουρί, μπροστά δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα κι ο ΠΑΟΚ μπήκε με το… μαχαίρι στα δόντια.

Ωστόσο, παρότι είχε το μομέντουμ, δεν κατάφερε να παράξει φάσεις ικανές που θα τον απέφεραν την ισοφάριση, έχοντας κι πάλι μερικά «χλιαρά» σουτ. Όλα αυτά, μέχρι το 66ο λεπτό… Σημείο στο οποίο ο Βιεϊρίνια με δυνατό σουτ και τη… βοήθεια του Γιόχανσον, πέτυχε το 1-1 για τους γηπεδούχους!



Βλέποντας την ομάδα του ξαφνικά να μην μπορεί να ανταποκριθεί στην πίεση, χάνοντας εύκολα μπάλες, ο Γιώργος Δώνης έκανε δύο «κοντινές» αλλαγές, βάζοντας Κολοβέτσιο και Περέα και γυρνώντας τον σχηματισμό σε 3-4-1-2.

Ο Άκπομ θα μπορούσε να είχε σουτάρει καλύτερα στο 72’, ο Μάτος στάθηκε άτυχος βλέποντας την κεφαλιά του να σταματάει στο δοκάρι, πέντε λεπτά μετά και, σαν να μην έφταναν αυτά, ήρθε και ο Μακέντα να τα κάνει ακόμα… χειρότερα για τον ΠΑΟΚ.



Όταν, στο 87’, μετά από κερδισμένο του αντιπάλου και με ολόκληρη την άμυνα των «ασπρόμαυρων», πάνω από τη σέντρα, έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση, βγήκε απέναντι από τον Ζίβκοβιτς και τον… εκτέλεσε, για το 1-2!



Όλα έδειχναν «διπλό», λοιπόν, ωστόσο, στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κουρμπέλης έσπρωξε τον Κρέσπο, ο Σλοβένος ρέφερι πήγε στο VAR, καταλόγισε την παράβαση μετά από πέντε ακόμα λεπτά κι ο Βιεϊρίνια με… Ολύμπια ψυχραιμία νίκησε τον Διούδη, σημειώνοντας το τελικό 2-2.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (4-4-1-1): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Λημνιός (46’ Βιεϊρίνια), Μίσιτς, Αουγκούστο (64’ Άκπομ), Στοχ (46’ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι.

Παναθηναϊκός (4-2-3-1): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης, Μπουζούκης (81’ Αποστολάκης), Ζαχίντ (70’ Περέα), Χατζηγιοβάνης (68’ Κολοβέτσιος), Μακέντα.

Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβενία).

Διαιτητής VAR: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)

Θυμηθείτε εδώ το live του sport-fm.gr:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x