Αγγλία

Γουλβς: Η πορτογαλική παροικία του Ζόρζε Μέντες

Ο γνωστός μάνατζερ έχει δημιουργήσει μια... μίνι εθνική Πορτογαλίας στην Premier League.

Το τελευταίο χρονικά μεταγραφικό απόκτημα της Γουλβς ήταν ο δεξιός μπακ της Μπαρτσελόνα, Νέλσον Σεμέδο.

Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής ο οποίος αποκτήθηκε έναντι 30 εκατ. ευρώ έγινε ο 9ος (!) Πορτογάλος στο ρόστερ των "λύκων".

Δεδομένου και ότι ο προπονητής, Νούνο Εσπιρίτο Σάντο, κατάγεται από την ίδια χώρα, η Γουλβς θα μπορούσε με ευκολία να αγωνιστεί στο... πρωτάθλημα της Primeira Liga (Α Εθνική Πορτογαλίας).

Άλλωστε πόσες ομάδες από την συγκεκριμένη διοργάνωση έχουν τόσο μεγάλο αριθμό από Πορτογάλους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ;

Φυσικά όλη τη δουλειά κάνει ο -παγκόσμιας φήμης- μάνατζερ Ζόρζε Μέντες (ατζέντης του Κριστιάνο Ρονάλντο) ο οποίος έχει αναλάβει αποκλειστικά την αγγλική ομάδα και μάλιστα όσο διάστημα εμπλέκεται στις μεταγραφές του συλλόγου το κλαμπ έχει καταφέρει να γιγαντωθεί.

Συγκεκριμένα από την Championship που αγωνίζονταν οι "λύκοι" έως το 2018 (ανεβηκαν στην Premier League ως πρωταθλητές) έχουν καταφέρει σε μόλις δύο χρόνια στην μεγάλη κατηγορία της Αγγλίας να βρίσκονται στις 7-8 καλύτερες ομάδες του Νησιού, ενώ πέρσι στην πρώτη τους συμμετοχή στην Ευρώπη έφτασαν ως τα προημιτελικά του Europa League.

Ο Μέντες, ο οποίος φυσικά και είναι από τους κερδισμένους της ιστορίας (από κάθε μεταγραφή παίρνει το 10%) έχει καταφέρει να αλλάξει την σύγχρονη ιστορίας ενός συλλόγου χάρη στις γνώσεις, την εμπειρία, αλλά και την ικανότητα του με ένα από τα βασικά συστατικά της επιτυχίας να αποτελεί το πορτογαλικό στοιχείο.

Άλλωστε ορισμένοι από τους Πορτογάλους που αγωνίζονται στη Γουλβς είναι ενεργά μέλη και στην εθνική ομάδα της χώρας.

Ο λόγος για τους Ρούι Πατρίσιο, Νέλσον Σεμέδο, Ρουμπέν Νέβες και Ζοάο Μουτίνιο.

Μαζί με τους Ρουμπέν Βινάγκρ, Βιτίνια, Φάμπιο Σίλβα, Πέδρο Νέτο καθώς και Ντάνιελ Ποντένσε η πορτογαλική παροικία στο σύλλογο συμπληρώνεται, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως για όλους αυτούς η Γουλβς έχει δαπανήσει το αστρονομικό ποσό των 92 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες πως ένας άλλος Πορτογάλος που ήταν χρόνια στον σύλλογο πήρε μεταγραφή για την πρωταθλήτρια Αγγλίας Λίβερπουλ έναντι περίπου 30 εκατ. ευρώ. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Ντιόγκο Ζότα, με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή να έχει αποκτηθεί από την Ατλέτικο με 12 εκατ. ευρώ.

Κάτι που σημαίνει πως οι "λύκοι" έβγαλαν κέρδος από την συγκεκριμένη κίνηση, ενώ κάτι παρόμοιο φιλοδοξούν να πετύχουν και με άλλους παίκτες από το ρόστερ. Άλλωστε, αν υπάρχει ένας άνθρωπος ο οποίος ξέρει καλύτερα από κανένα το κομμάτι των πωλήσεων, αυτός είναι ο Μέντες.

Επιμέλεια Μάνος Φουστανάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x