Αγγλία

Η Premier League στον… πάγο: Το χρονικό που έφερε τη διακοπή

Η πανδημία του κορονοϊού που μαστίζει τον πλανήτη έχει αφήσει το ποδόσφαιρο, όπως είναι φυσιολογικό, σε δεύτερη μοίρα.

Όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα (μερικά έστω και καθυστερημένα), αναγκάστηκαν να βάλουν «λουκέτο» και προχώρησαν σε αναστολή της λειτουργίας τους. Ακόμα και η Premier League, που πάλεψε με… νύχια και με δόντια να συνεχίσει κανονικά την αγωνιστική δράση, τελικά δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Πώς ξεκίνησε, όμως, αυτό το ντόμινο εξελίξεων που πέρασε από… χίλια κύματα και οδήγησε ακόμα και δημόσια πρόσωπα να προβούν σε δηλώσεις κατά των ποδοσφαιρικών Aρχών;

Ο κορονοϊός άρχισε να εξαπλώνεται στη Μεγάλη Βρετανία στις πρώτες μέρες του Μαρτίου, με την Premier League, σαν πρώτο προληπτικό μέτρο, να αποφασίζει την απαγόρευση των καθιερωμένων χειραψιών μεταξύ αντίπαλων ποδοσφαιριστών. Παρότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες (μεταξύ των οποίων ήταν και η Ελλάδα) είχε αποφασιστεί να διεξαχθούν αγώνες δίχως την παρουσία κόσμου, η αγγλική Λίγκα στις 12 Μαρτίου επισημοποίησε κανονικά τη διεξαγωγή της 30ης αγωνιστικής, παρουσία φιλάθλων. Βέβαια, μέχρι και την πραγματοποίησή της (14-16 Μαρτίου), μεσολάβησαν πολλά που ανέτρεψαν τα πάντα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x