Αγγλία

Η Αγγλία έχει Boxing Day!

H Premier League παίζει μπάλα, με τη διεξαγωγή της περίφημης Boxing Day. Η πρωτοπόρος Λίβερπουλ φιλοξενεί τη Νιουκάστλ, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι δοκιμάζεται εκτός έδρας από τη Λέστερ.

Για τους… πολλούς, η 26η Δεκεμβρίου είναι αργία. Όχι, όμως, και για το αγγλικό ποδόσφαιρο. Μια μέρα μετά τα Χριστούγεννα, υπάρχει πλήρης αγωνιστική δράση στο νησί, με τη διεξαγωγή της 19ης αγωνιστικής της Premier League.

Η πρωτοπόρος Λίβερπουλ φιλοξενεί στο Άνφιλντ τη Νιουκάστλ με στόχο να διευρύνει το αήττητο σερί στον δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου. Οι «κόκκινοι» θέλουν να φτάσουν και πάλι στην κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης για να διατηρήσουν ή ακόμη και να αυξήσουν τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Οι «πολίτες», μετά το εντός έδρας κάζο από την Κρίσταλ Πάλας, έχουν επικίνδυνη εκτός έδρας αποστολή, αφού αντιμετωπίζουν τη Λέστερ, η οποία, με τη σειρά της, προέρχεται από μεγάλο διπλό κόντρα στην Τσέλσι. Το έργο τους μόνο εύκολο δεν είναι, ενώ δεν πρέπει να ξεχάσει κάποιος το γεγονός ότι μετρούν δύο ήττες στα τελευταία τρία παιχνίδια.

Από εκεί και πέρα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά την πεντάρα επί της Κάρντιφ στο ντεμπούτο του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, υποδέχεται τη Χάντερσφιλντ στο «Όλντ Τράφορντ», το γήπεδο, όπου έχουν μπει στα περισσότερα γκολ (51) τη συγκεκριμένη μέρα. Άξιο αναφοράς, επίσης, είναι το γεγονός ότι οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι η ομάδα που έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλη ομάδα στη Boxing Day.

Η τρίτη του βαθμολογικού πίνακα και προερχόμενη από τέσσερις συνεχόμενες νίκες, Τότεναμ, φιλοξενεί τη Μπόρνμουθ, ενώ οι ισόβαθμες στην τέταρτη θέση, Τσέλσι και Άρσεναλ δοκιμάζονται εκτός έδρας από Γουότφορντ και Μπράιτον αντίστοιχα.

Αναλυτικά η 19η αγωνιστική:

Τετάρτη 26/12
Φούλαμ-Γουλβς (14:30)
Μπέρνλι-Έβερτον (17:00)
Κρίσταλ Πάλας-Κάρντιφ
Λέστερ-Μάντσεστερ Σίτι
Λίβερπουλ-Νιούκαστλ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Χάντερσφιλντ
Τότεναμ-Μπόρνμουθ
Μπράιτον-Άρσεναλ (19:15)
Γουότφορντ-Τσέλσι (21:30)

Πέμπτη 27/12
Σαουθάμπτον-Γουέστ Χαμ (21:45)

Η επόμενη (20η) αγωνιστική:

Σάββατο 29/12
Μπράιτον-Έβερτον (17:00)
Φούλαμ-Χάντερσφιλντ
Λέστερ-Κάρντιφ
Τότεναμ-Γουλβς
Γουότφορντ-Νιουκάστλ
Λίβερπουλ-Άρσεναλ (19:30)

Κυριακή 30/12
Κρίσταλ Πάλας-Τσέλσι (14:00)
Μπέρνλι-Γουέστ Χαμ (16:15)
Σαουθάμπτον-Μάντσεστερ Σίτι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπόρνμουθ (18:30)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x