Το κείμενο που ακολουθεί με αφορμή τη μαύρη αυτή επέτειο, γράφτηκε από τον Άγγλο δημοσιογράφο Τζέοφρι Γκριν, ο οποίος υπήρξε για χρόνια επικεφαλής του αθλητικού τμήματος των «Times» και είχε παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες των παικτών του Ματ Μπάσμπι στο Κύπελλο Πρωταθλητριών εκείνη την σεζόν.

Η ζωή είναι τελικά ζήτημα τύχης…Αν τα ζάρια είχαν έρθει διαφορετικά, θα ήμουν και εγώ εκεί, ανάμεσα στα συντρίμμια, στο αεροδρόμιο του Μόναχου… Δεν μπορεί, δεν είναι δυνατόν, σκέφτομαι μερικές φορές… Ξυπνάω μερικά βράδια και νομίζω πως όλα είναι ένας εφιάλτης… Ναι, θα ανοίξω την ατζέντα και θα πάρω ένα τηλέφωνο στον Τόμι Τέιλορ και θα του ζητήσω εκείνη τη συνέντευξη που μου έχει υποσχεθεί…Ή μάλλον όχι, θα τηλεφωνήσω στον πιτσιρικά, τον Ντάνκαν Έντουαρτς, που με τις απίστευτες επινοήσεις του δεν δείχνει για 20 χρονών μέσα στο γήπεδο…

Μετά, συνειδητοποιώ την σκληρή πραγματικότητα. Εκείνη η καταραμένη νύχτα δεν ήταν όνειρο, ούτε εφιάλτης. Ήταν απλά μια αληθινή σκηνή αυτού του έργου που παίζουμε όλοι χωρίς να ξέρουμε το σενάριο. Η ζωή, επιμένω, είναι θέμα τύχης…Και το μυαλό μου ξαναγυρίζει, όσα χρόνια και αν πέρασαν, πάντα σε εκείνο το τριήμερο, που άρχισε για μένα, με μια ζαριά της τύχης, που για μια στιγμή μου φαινόταν εξαιρετικά κακή…»

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο England365.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube