Champions League

Ισοπαλία με… δύο κερδισμένες στο Ντόρτμουντ!

Μπορούσια Ντόρτμουντ και Μπριζ έμειναν στο 0-0, με την πρώτη νε εξασφαλίζει την πρόκριση της στην επόμενη φάση του Champions League και τη δεύτερη να συνεχίζει στο Europa League.

Χαρούμενες έφυγαν από τον αγωνιστικό χώρο του «Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ», παρά το μεταξύ τους 0-0, Μπορούσια Ντόρτμουντ και Μπριζ, στο δεύτερο χρονικά ματς του 1 ου ομίλου του Champions League...

Κι αυτό γιατί η μεν πρώτη τσέκαρε το εισιτήριό της για τους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης του πλανήτη, ούσα δεύτερη στο γκρουπ. Την ώρα που η δεύτερη θα τερματίσει Τρίτη και ως εκ τούτου θα συνεχίσει την φετινή ευρωπαϊκή της πορείας στο Europa League.

Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε χωρίς σκορ, ωστόσο οι Βεστφαλοί είχαν σαφώς καλύτερη εικόνα. Ακόμα και από το παιχνίδι στο Μπριζ. Είχαν την κατοχή μπάλας σε ποσοστό 73%, ενώ έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, με τον Χόρβατ να αποκρούει το σουτ του Πούλισιτς στο 10’ και στη συνέχεια τον Ρόις να αστοχεί στο 32ο λεπτό για… χιλιοστά!

Οι Φλαμανδοί έδειξαν επηρεασμένοι τόσο από τις δύο «κολλητές» ήττες στο βέλγικο πρωτάθλημα, όσο και από την ήττα της Μονακό νωρίτερα. Ήττα η οποία τους εξασφάλισε ουσιαστικά και την πρόκριση στο Europa League. Επέλεξαν να αφήσουν την πρωτοβουλία στον αντίπαλό τους, ψάχνοντας να «χτυπήσουν» σε κάποια αντεπίθεση, αλλά δεν βρήκαν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία.

Στην επανάληψη η Μπορούσια ήταν και πάλι εκείνη που είχε το πάνω χέρι, από πλευράς κατοχής μπάλας, με την Μπριζ να προσπαθεί δειλά δειλά από το 70’ και μετά να φανεί επικίνδυνη και να «κλέψει» το «διπλό».

Ο Ρόις πρωταγωνίστησε στην καλύτερη ευκαιρία για λογαριασμό των γηπεδούχων όμως κανένας συμπαίκτης του δεν βρέθηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, με τους φιλοξενούμενους να έχουν να αντιπαρατάξουν τη φάση του 74’με τον Μποναβεντούρε να πλασάρει άστοχα…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπορούσια Ντόρτμουντ (4-2-3-1): Μπούρκι, Ζαγκαντού, Ντιαλό (80’ Χακίμι), Ακανζί, Πίστσεκ, Νταχούντ, Βίτσελ (90’ Ντιλέινι), Γκερέιρο (73’ Σάντσο), Ρόις, Πούλισιτς, Αλκάθερ.

Μπριζ (3-5-2): Χόρβατ, Πούλεν, Μέχελε, Ντένσβιλ , Αμραμπάτ, Μποναβεντούρε (76’ Ριτς), Νακαμπά, Φόρμερ (92’ Ντεκάρλι), Μάτα, Βανάκεν, Γουέσλεϊ (90’ Οπέντα).

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου:
1. Ατλέτικο Μαδρίτης (9-6) 12
2. Μπορούσια Ντόρτμουντ (8-2) 10
3. Μπριζ (6-5) 5
4. Μονακό (2-12) 1

Η επόμενη αγωνιστική (11/12)
:
Μονακό-Μπορούσια Ντόρτμουντ (22:00)
Μπριζ-Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x